Stránka 1 z 2 12 PosledníPoslední
Výsledky 1 až 25 z 39

Téma: Mac filter RedHat

Question Mac filter RedHat

Čau ,

jde pomocí iptables zakázat všem zařízením přístup a povolit ho jenom těm kterých mac adresu napíšu do nějaké tabulky pomocí iptables ?? A jak to jde ? teda jestli to jde ... . Mockrát všem děkuji .... .

.......................i am linux noob..........

Standardní Re: Mac filter RedHat

rozhodne to jde. pokud pouzivas napr. shorewall tak takto
    http://www.shorewall.net/MAC_Validation.html

jina reseni viz. http://www.google.cz/search?q=iptables+mac
    Hrrrr, will you stop using people as human driven search engines? Google.com has all the answers you need.

Hm tak jsme vystudoval že mám napsat ?" iptables -a INPUT -m -mac -mac-source -j ACCEPT "

hodil jsem to tam a vyběhlo na mě :" iptables XXXX: could´n load match ´-mac´:/lib/iptables/libipt_-mac.so cannot open shared objekt file no such file or directory " .

Budu hádat že teda ten filtr na tom serveru asi není dělanej pomocí iptables že ? Ten shorewall jsem taky nikde nenašel ... .Jaké programy by to mohli ještě být ?? Jde to nějak zjistit ? Díkes

když hodím do řádky iptables -L -n
    tak mi to vypíše
    Chain INPUT (policy accept)
    target prot opt source destination

Chain FORWARD (policy accept)

Chain OUTPUt (policy accept)

.
    Ale nevím jak se dostnau někam kde by měli být již existující zapsané mac adresy .... .

Citace Původně odeslal Falen Zobrazit příspěvek
    Hm tak jsme vystudoval že mám napsat ?" iptables -a INPUT -m -mac -mac-source -j ACCEPT "

hodil jsem to tam a vyběhlo na mě :" iptables XXXX: could´n load match ´-mac´:/lib/iptables/libipt_-mac.so cannot open shared objekt file no such file or directory " .

Budu hádat že teda ten filtr na tom serveru asi není dělanej pomocí iptables že ? Ten shorewall jsem taky nikde nenašel ... .Jaké programy by to mohli ještě být ?? Jde to nějak zjistit ? Díkes
    mozna by bylo dobry, kdyz uz to opisujes, to opsat spravne ...
    Hrrrr, will you stop using people as human driven search engines? Google.com has all the answers you need.

to jde o to "object" omlouvám se velice...

iptables -a INPUT -m -mac -mac-source -j ACCEPT
    Citace Původně odeslal Google
    iptables -A INPUT -m mac --mac-source xx:xx:xx:xx:xx:xx -j ACCEPT
    najdi 3 rozdily

Tak jasně mno . sorka mno. malé velké a nevyplnil jsme tu mac adresu sem protože to je zbytečné né ?? A ty -- , mám tam opravdu jen jendo - ... .

Tak to znamená že mi dál už neporadíš ??

Ty chces filtrovat podle MAC adres, ale nevyplnis ji, protoze je zbytecna?
    Je hezke, ze tam mas jen jednu -, ale prekvapive tam musi byt --
    Loading signature [ FAILED ]

Citace Původně odeslal admix Zobrazit příspěvek
    Ty chces filtrovat podle MAC adres, ale nevyplnis ji, protoze je zbytecna?
    Je hezke, ze tam mas jen jednu -, ale prekvapive tam musi byt --
    nevyplnil jsemjí sem.... ( edit : Tzn že v linuxu jsem jí měl samo napsanou )

a když tam dám dvě ty čárky tak to napíše to co jsem psal ... stejně ... .

Poradí někdo
    Naposledy upravil Falen; 09.09.2009 v 16:54.

Muzes sem zkopirovat komplet celej prikaz i s navratovou chybou tak, jak to tam pises? MAC ti nikdo neukradne, neboj

[root@mail.muks ~]# iptables -A INPUT -m -mac --mac-source 00:1D:60:9E:9B:C5 -j ACCEPT
    iptables v1.2.11: Couldn't load match `-mac':/lib/iptables/libipt_-mac.so: cannot open shared object file: No such file or directory

Try `iptables -h' or 'iptables --help' for more information.

Vím že verze iptables je stará ale to by nemělo vadit né ? nejsem zase až takový borec abych něco přeinstalovával .... . Nebute do dělaný nějakým jiným programem ??

Ty vole
    Tak jeste jednou (podruhe) - zkus ty prikazy opsat bez chyby, aneb "najdi tri rozdily" viz. vyse

soorrry

[root@mail.muks ~]# iptables -A INPUT -m mac --mac-source 00:21:702:14:7F -j ACCEPT
    [root@mail.muks ~]#

ale nevypsalo to nějakou hlášku že je to ok , to je v pořádku ? lze se nějak podívat na mac adresy které tam jsou již zapsané ??

Edit: A hlavně s tím PC to nefunguje Pořád nevidím na ty síťové disky co jsou na serveru ...
    Naposledy upravil Falen; 10.09.2009 v 09:03.

Tak už jsme si to našel jak se to vypisuje a je tam jen jedna ta mac adresa ... takže to bude asi udělané pomocí jiného programu protože jsou tu Pcčka na kterých to běží v pohodě .... . ach jo

Protoze mas policy ACCEPT a jedno pravidlo, ktere je ACCEPT - takze je vsechno povolene
    Muzes to zkusit obracene - iptables -F a svoji MAC pristup zakaz (-j DROP)

Já ti nevím, mě se zdá že to není pomocí iptables .... . Protože těch pár PC co tu je tu beží a ty jejich mac adresy nejsou zapsané v těch INPUT FORWARD OUTPUT .... . Jakej jinej program to ještě děla krom toho shorewallu ??

Tak kdyz se ti nezdaj iptables, tak muzes zkusit ebtables Podruhy rikam, ze tam mas policy accept, takze co neni explicitne REJECT/DROP, tak proste projde - ty MAC nemusi bejt nikde napsany

Já ti nevím, mě se zdá že to není pomocí iptables .... . Protože těch pár PC co tu je tu beží a ty jejich mac adresy nejsou zapsané v těch INPUT FORWARD OUTPUT .... . Jakej jinej program to ještě děla krom toho shorewallu ??
    vubec jsi nenapsal co resis a proc to resis. ale zda se ze s iptables a firewallem to nema spolecnyho vubec nic...

zkus chvili premejslet o tom, co uz jsi napsal a co dal pises a pak se zkus zamyslet nad tim, co my z tehle tvejch zmatenejch zprav asi tak muzeme pochopit. diky

Jsem asi píča ale pořád to nechápu a nebo ty nechápeš mě ... . přeci ty adresy co tu již jsou musejí být někde zapsány né ?? ten program si je nemuže pamatovat bez toho aniž by šlo zjistit které jsou povolené .... .
    jinka měl jsi na mysli toho :

[root@mail.muks ~]# iptables -A INPUT -m mac --mac-source 00:21:702:14:7F -j DROP
    [root@mail.muks ~]# iptables -A INPUT -m mac --mac-source 00:21:702:14:7F -j REJECT
    [root@mail.muks ~]# iptables -L INPUT
    Chain INPUT (policy ACCEPT)
    DROP all -- anywhere anywhere MAC 00:21:702:14:7F
    REJECT all -- anywhere anywhere MAC 00:21:702:14:7F reject-with icmp-port-unreachable
    [root@mail.muks ~]#

taky to nefunguje ....

na něco jsem narazil po zadaní příkazu co poradil jeden kamarád že bych měl vidět jak je to dělané ... ale mě to nic neříka

[root@mail.muks ~]# iptables -vnL -t nat
    Chain PREROUTING (policy ACCEPT 556K packets, 38M bytes)
    pkts bytes target prot opt in out source destination
    0 0 DNAT tcp -- * * 0.0.0.0/0 192.168.255.2 tcp dpt:8888 to:192.168.100.5:80

Chain POSTROUTING (policy ACCEPT 5336K packets, 322M bytes)
    0 0 MASQUERADE all -- * * 192.168.100.5 0.0.0.0/0

Chain OUTPUT (policy ACCEPT 5336K packets, 322M bytes)
    [root@mail.muks ~]#

IP adresu 192.168.100.5 má jeden disk který se tam přimountovává...

NAT s tim nema co delat. mozna bude fakt nejlepsi, kdyz prehledne popises, co a jak hodlas delat

Tkaže , máme tu síť .... . Server poskytuje ruzné aplikace ostatním PC v síti ... . Když připojím jiný PC na naši síť tak PC nevidí ty síťové disky které poskytuje onen server , PC co tu byli od začátku v pohodě vidí vše potřebné .... . Usoudil jsem tedy že bude nějaký prográmek na filtrování mac adres na serveru nainstalován .... . A tědka teda nevím vůbec co s tím .... . Buď je to tak složité že nějaká rada není možná nebo jsem asi idiot... . Co myslíš ?? Jestli je to pomcí IPTABLES tak něco dělám špatně a jestli to je pomocí něčeho jiného tak potřebuju poradit pomocí čeho ... . Díky

A neni ten pocitac v jiny workgroupe? Nemate to osefovany na urovni site (na switchi)?

EEE je píchnutej do stejného swiche jako počítač na kterém to fachá ....

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. Problem s MAC
    Založil jany+ v sekci fóra Sítě
    Odpovědí: 13
    Poslední příspěvek: 09.04.2009, 16:39
  2. PC vs. MAC
    Založil moebius v sekci fóra Nákupní poradna
    Odpovědí: 17
    Poslední příspěvek: 25.02.2009, 13:54
  3. Mac OS vs. Vista
    Založil kidd.sadam v sekci fóra Windows Vista
    Odpovědí: 22