Tú zostavu používam skôr na hranie a multimédiá

Hlavným zámerom je odpojiť väčšinu PATA zariadení a nechať tam len DVDromku. Ušetrím tam IRQ, vyhodím pár diskov von a minimálne dám preč jeden PATA kábel.

Druhým je ten že chcem dosiahnut spoločný bottleneck pre sieťovku, disky i PCI zbernicu na úrovni 125mb/s. PATA disky sa s 50mb/s k takým hodnotám ani nepriblížia, už len kvôli onboard radiču.

Stroj čo mám je produktom niekolkoročného tuningu. Zámerom je postaviť stroj na nejakej čipsetovej báze a potenciál čipsetu využiť naplno. Všetky zariadenia ktoré som tam pridal tak robia (cpu, ramky, grafika atd), okrem harddiskov.

Výsledky sú zatial také že na Pentiu III s SDRamkami sa dá vcelku plynulo hrať Oblivion, ale zatial je zrejmé to že disky ten systém dosť zásadne spomalujú, tak to chcem čo najviac eliminovať.

v SSD skôr dúfam že sa niekde budú dať poriadne zohnať, ale reálne to vidím skôr na seagate cheetah 15K ktoré zvládnu čo po nich chcem. Tak či tak disky aj radič môžem presunúť do novšieho Core2 duo 7200 ktoré už nejaký ten rok mám, ale nejak s ním nepracujem