Výsledky 1 až 25 z 228

Téma: Ako rozchodit Tualatin na starsich doskach

Threaded View

Předcházející příspěvek Předcházející příspěvek   Další příspěvek Další příspěvek

Standardní Re: Ako rozchodit Tualatin na starsich doskach

zaplnene mam vsetky tri sloty maximalnou kapacitou a funguje to na 154mhz maximalne. o jeden MHz viac a pomocou kombinacie Oblivionu a dvoch prehravacov videa viem navodit chyby u ktorych vidno na ciernom Xvide farebne body - artefakty. Pricina je ohromna spotreba pamate, sprievodny jav je pokles voltaze. S podobnym problemom som sa stretol aj u grafik a oc ram.

Problem je lokalizovany na strednom Dimm slote. s horeuvedenou diagnostikou a prazdnym strednym slotom (a nastavenim v biose ktore vyplo napajanie vsetkych prazdnych slotov - dimm i pci) sa problem nevyskytuje ani na vyssej frekvencii. Pokial je ten slot hociakym stylom napajany tak sa problem prejavy (ci je plny, alebo prazdny ale napajany vid bios). Vyssie teploty prostredia ten problem zvyraznuju.

Ako opravu by som videl vymenu kondenzatorov na celej doske - netrufnem si na to, iba ak by som zohnal rovnaku dosku a nechal upravu urobit na nej niekym inym. Druha moznost je zohnat PQI SDRamky ktore maju osadene cipy s low spotrebou (pqi vyrabala dva varianty. ja mam pravdepodobne tie starsie cipy ktore maju vyssiu spotrebu).

Jediny dovod preco vlastne doteraz ta doska neodisla je ten ze pri navrhu chladenia som automaticky dal chladenie na vsetky mosfety aj clock generatory a zariadil prudenie vzduchu nielen nad chladicom CPU ale aj okolo neho. Teploty nad 40-50 stupnov by tie kondiky nafukovali.

SDRam 1gb som videl, dokonca na vlastne oci aj non-ecc. Kingston only, max frekvencia okolo 137mhz pri CL3 - len tolko co papierovo dovolil modul. Mozno ak by som niekde zohnal moduly Kingmax 512 ktore maju frekvenciu udavanu na 150 dokonca aj na 166mhz... tak by limit dany ramkou ustal. bohuzial uzky profil...

RD ramy... vzdy som tuzil po doske Asus TUSL, uz len pre tu srandu, ale tak bohaty som v tej dobe nebol, a teraz sa nedaju zohnat ani dosky a RDramky uz vobec.

ad zvukovka: skoda... uvidim co vytrieskam este z tej lacnej CMIcky... obecne som s nimi mal menej problemov nez s Creativkami, ale to bolo na inych strojoch a pri mensich narokoch. Alternativna moznost je onboardka, ale to je naozaj velmi velmi zla moznost. (AC97 - stereo a sw kodek)
    Naposledy upravil Mir; 07.09.2009 v 12:08.
    Abit VH6-T mod "Immolator" * Intel Pentium III-S "Tualatin" 1.400@1,628Mhz * PQI SDR SDRAM PC133CL3 @ 155CL2 - 1,5 Gb * Asus Radeon x850XT 256mb * Pinnacle 300i * Creative SoundBlaster LIVE! * Adaptec 19160 * Intel PRO GT 10/1000 * Seagate Cheetah 15k 73GB * Windows 98SE

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 3 uživatelů. (0 registrovaných a 3 anonymních)

Podobná témata

1. FAQ DvD to DivX
    Založil AjsTi v sekci fóra Programy a problémy s nimi
    Odpovědí: 186
    Poslední příspěvek: 04.01.2010, 21:56
  2. FAQ: Mechaniky a média (2.9.2007)
    Založil peta303 v sekci fóra Optické, přenosné a jiné disk(et)y
    Odpovědí: 4
    Poslední příspěvek: 25.08.2007, 03:08

Pravidla přispívání