Ne, neměl jsem nikdy nejmenší problém a to se vody nebojím.
To musí posoudit každý sám - mám doma kompakt od Panáka (s obdobným ovládáním) a E-P1 a E-P1 má imho skoro geniální ovládání. Na DPR kritizovali, že než by se Oly rozhodl, jaké ovládání tomu dá, dá se většina věcí ovládat třemi způsoby - přes menu, přes quick-info panel (a la DSLR) a přes přímou volbu/průhledové lišty podobné kompaktům. Jenže on si může každý vybrat, co mu je libo a na ostatní zapomenout, já používám výhradně třetí způsob (+ přímé volby) a díky kombinaci kurzoru, rolleru a ok tlačítka na jediném ovladači to funguje perfektně. A k druhému kovovému, "válečkovému" rolleru toho bylo řečeno dost, ten je ergonomicky doslova geniální.
Zase, každému po chuti - podle mě je off-axis popup blesk s GN 6 opravdu prakticky k ničemu. Kdyby ten blesk uměl to, co starší modely Panáka (vyklopení vzhůru na bounce), tak bych mluvil úplně jinak i s tím, že by kvůli nízkému výkonu bylo obvykle potřeba ISO400 a víc. Takhle? Na vytváření "a la kompakt" portrétů se špatně profleshnutým obličejem není potřeba takhle drahé mašinky.
Tím GF1 vůbec nekritizuju, moc se mi líbí. Ale pro sebe u něj vidím výhodu (dost velkou) v rychlosti AF (což Oly zřejmě alespoň trochu srovná) a u E-P1 vidím výhod víc. Každopádně jsem rád, že jsem nečekal na uvedení GF1, protože bych volil E-P1 s největší pravděpodobností i dnes.
Co se týče prodejů, tak nevím - Panák má silnou základnu, ale také obyčejně špatnou dostupnost a třeba v zoom seťácích je opravdu rozdíl. Každopádně zrovna dnes mi říkali v Oly, že stále nestíhají E-P1čky dodávat v potřebných objemech (nevím, jestli se tolik prodávají, nebo vyrábí málo, nebo obojí) a Panák na tom imho hůř nebude.

VIP

Odpověď s citací