Výsledky 1 až 21 z 21

Téma: Mobil s velkým tel.seznamem

Standardní Mobil s velkým tel.seznamem

Ahoj, scháním pro mamku nový mobil, ale jelikož se v nich vůbec neorientuju, tak jdu s prosíkem sem
    Požadavky jsou následující:
    Velký telefonní seznam: minimálně 2000 kontaktů, ideálně však 3000 a více (nejlépe pokud by to bylo závislé na velikosti paměťové karty, na takové 4GB už to člověk řešit nemusí )
    Cenově kolem 10kkč, když bude levnější, tím lépe
    pak takové základní věci jako kalendář, budík (ale to už má dneska asi každý telefon)
    Když to bude mít nějaký slušnější foťáček, tak to bude taky velké plus.

Mě prošlo rukama jenom pár SE, takže fakt nemám přehled co očekávat od případných jiných značek. Původně jsem jí chtěl doporučit K800i (momentálně mám a jsem spokojen) jenomže jsme ztroskotali na tom tel. seznamu, který je pouze na 1000 kontaktů.

Takže máte-li někdo nějaké tipy, případně i osobní zkušenosti sem s nimi

Senior Member
    Věk
    40
    Vliv
    0

Standardní Re: Mobil s velkým tel.seznamem

z vlastni zkusenosti, cokoliv s windows mobile ma "neomezeny" tel seznam

Pajkus: díky za info K+ máš na kontě

a nějaké konkrétnější typy ze skušeností by byly?

Senior Member
    Věk
    40
    Vliv
    0

Citace Původně odeslal Patrez Zobrazit příspěvek
    Pajkus: díky za info K+ máš na kontě

a nějaké konkrétnější typy ze skušeností by byly?
    mam ted Palm Treo 750, pred tim HTC Cheetah.

mrkni po vhodnym HTC (zalezi pokud je nutna qwerty klavesnice, jak malej atd) me by se libil HTC Touch Diamond 2...

Ze zkušeností mohu doporučit HTC Touch Diamond 2, nebo Blackstone (ten už je dražší) jak bylo psáno výše, záleží jestli je potřeba klávesnice atd...

Na HTC Touch Diamond 2 jsem koukal tak před 1/2 hodinkou a zařadil jsem ho mezi horké kandidáty a ještě HP ipAQ Data Messenger. Asi udělám takový menší seznam a pak vyrazíme do krámu si je "ošahat"

Neomezený tel. seznam mají též i Symbianovci...
    Pokud jsi ujetý na Nokie, tak taková E61i / E71 by byla asi to pravé ořechové.
    Případně něco od SonyEricsson

Windows Mobile u mě už má smůlu kvůli softu - jediné, co s tím funguje je ten příšerný MS ActiveSync do Outlooku
    Naposledy upravil Paolo; 30.08.2009 v 23:57.
    Neděkujte, nenadávejte, pokud se vám něco líbí nebo nelíbí, používejte prosím hodnocení/reputaci/karmu - prostě ikonku s vahami pod avatarem.

Kdo vás kdy a za co ohodnotil uvidíte ve svém Uživatelském panelu.

Po internetu lze najít hodně nadávání od Windows Mobile uživatelů na prodlevy než začne telefon vyzvánět. A musím podpořit Paola v kritice softwaru pro WM telefony, Nokia PC suite sice není bez chyby, ale umí toho zásadně víc a nadto se docela jednoduše ovládá, takže třeba zazálohovat telefon zvládne v podstatě každý.

Symbian S60 mi připadá jako o dost lepší volba (i levnější), zaměřil bych se na E series, protože má některé funkce, které běžné S60 telefony nemají, třeba přímé vyhledávání v telefonním seznamu z home obrazovky nebo vylepšený kalendář. Nevýhoda je, že snad žádná E series nemá rozumný foťák (trochu na lepší časy by se mohlo blýskat až s přicházející E72), pokud bys ho ale oželel, doporučuju mrknout na E52 je to moc hezký a rychlý telefon.
    Naposledy upravil frelichl; 31.08.2009 v 11:38.
    Lenovo X200 | Lenovo Ultrabase | Sennheiser HD 595 | Fujitsu Siemens P19-2 Black | Logitech Internet Navigation Keyboard | Logitech VX Revolution

Ac vlastnim jak Symbian Nokii tak WM zarizeni, tak take hlasuji pro Symbian, polozky telefonniho seznamu nejsou omezene neicim jinym nez pameti (v pripade pouziti par GB karty se tam vejdou urcite desetitisic zaznamu) a hlavne pro rychle "telefonovani" je skutecne Symbian privetivejsi a rychlejsi v praci s telefonem.
    Dell E6400 (P8400, 4GB RAM, 500GB 7.2k, NVidia Quadro NVS 160M, Wifi, BT, DVDRW, LED WXGA+)
    Dell XPS 1330 Red (T7300, 2GB RAM, 160 GB 7.2k, NVidia GeForce 8400M GS, Wifi, BT, LED WXGA, DVDRW)
    IBM T42 (Dothan M745, 1.5GB RAM, 160GB 5.4k, R9600, Wifi, BT, SXGA+, DVDRW)
    Nikon D90 + MB-D80, Nikon18-200VR, Nikon 80-200/f2.8, Nikon SB-900, Lowepro, Tenba, Kata, ...
    http://www.atty.cz/ - Pražský e-shop a prodejní kancelář e-cigaret

Administrátor マツダ mince Avatar uživatele Marty
    Věk
    43
    Vliv
    300

Taky se přikláním k Symbianu, sám mám Nokii 6120 Classic a E50, ale to už jsou vysloužilé modely. Dneska bych se kouknul na nástupce E50 - E51 nebo E52, případně já bych pokukoval po Nkové řadě.

Ečková řada je takový "tradiční telefon" - Nokie jim říká "pro práci" - pravda, slouží jak mají, takže spokojenost.
    CUBE> Ryzen 7 7700X + Arctic Lq Frzr III 64 GB DDR5-6000 ◦ ASUS TUF B650PLUS ◦ ASUS RTX3060 OC 12GB ◦ Kingston KC3000 2TB ◦ SS G12 GM-650 Gold ◦ Samsung S27A800 4K
    WORK> HP EliteBook 845 G9 ◦ Ryzen 5 PRO 6550 ◦ 32 GB DDR3 ◦ 2048 GB nVME SSD ◦ 14.1" 1920x1080 LED + 2x 32" Dell 4K ◦ Win11 Enterprise
    SERVER> HP ProLiant Microserver Gen8 ◦ Intel Core i5-3540T ◦ 16 GB DDR3 ◦ 180 GB SSD + 2x4 TB WD RED + 2x16 TB Toshiba ◦ 10GbE NIC
    PHOTO> Canon EOS 70D ◦ EF 70-200/4L ◦ EF-S 10-18 STM ◦ EF 50/1.8II ◦ EF-S 40/2.8 STM ◦ Yongnuo YN-568EX ◦ Tamrac 5534
    HOMECINEMA> TV Samsung UE55Q55T 55" 4K ◦ DVD Pioneer DV-310K ◦ AVR Yamaha RX-V359 ◦ SPK Dexon Allegro 5.0
    OTHERSTUFF> Mikrotik RB760iGS ◦ Mikrotik CSS610
    ◦ Mikrotik CRS326 ◦ UniFi WLAN ◦ Xerox B235 ◦ Canon PiXMA MG5350

Mam jak Symbian Nokii (6650 fold a mival jsem E50), tak WM (HTC Kaiser-120 aka MDA Vario 3). WM je pomalejsi skoro na vsechny akce popravde, takze bych taky doporucil spis ten Symbian.
    Ale myslim, ze vic veci zas muzes udelat na tom WM...
    Nicmene pokud potrebujes ciste jenom obri seznam, tak urcite Nokia a symbian...
    Naposledy upravil Koudy; 31.08.2009 v 15:35. Důvod: preklepy
    Laptop : MSi GT683DX - Intel Core i5-2430M, 8GB DDR3, nVidia GTX 570M, OCZ Vertex 4 512GB, Roccat Kone+, Creative Soundblaster X-Fi Surround 5.1 Pro, Roccat Kave 5.1, Windows 7 Ultimate 64-bit
    Laptop 2 : HP Elitebook 8440p - Ubuntu
    Tablet : Asus Transformer Prime TF201

Senior Member Avatar uživatele SajmoN
    Věk
    45
    Vliv
    290

Windows Mobile u mě už má smůlu kvůli softu - jediné, co s tím funguje je ten příšerný MS ActiveSync do Outlooku
    alebo napriklad online synchronizacia na google contacts prave cez ten strasny activesync
    | intel i3 12100f | noctua NH-U12F | asus TUF Z690-plus | kingston 32GB 3600 | gigabyte RTX2070 super
    | samsung SSD 860 EVO 250GB | wd 20earx | benq cosi 27"| logitech G600 | microsoft X6
    | seasonic
    S12-430 | diy acrylic ikea kallax case
    | “The future is already here—it is just unevenly distributed.”

Presne tak - activesync funguje naprosto bezproblemove jak proti Exchange, tak proti Google Apps. Navic u novych HTC se mi libi moznost vyberu funkce po pripojeni USB kabelu (internet sharing/activesync/USB Drive), tj. ono activesync nemusi ani bezet k mnoha ukonum. A ve Viste/7 je uz Mobile Center, ktere mi prijde jeste transperentnejsi nez ActiveSync.

Na druhou stranu, pokud bych mel nekomu doporucit telefon "na telefonovani", je urcite lepsi volba Symbian nez Windows Mobile. I se vsim tim touch-vylepsenim u WM mi volani i psani SMS na chytrych Nokiich prijde pohodlnejsi.
    Audiotrak Prodigy HD2 (2xOPA2134PA + LT1364) => Little Dot I+ (WE408A + AD8022) => Sennheiser HD555@595
    Asus Xonar D1 => Technics SU-A800 => Tesla 2xARN6608 + ARV-104

Member Avatar uživatele cody1
    Vliv
    227

Je to vec nazoru
    Ja bych rozhodne doporucil Nokii rady E sam mam uz nekolikatou a naprosta spokojenost (mel jsem i komunikatory, ale E je rychlejsi, skladnejsi, delsi vydrz...)

Zarizeni s WM jsem mel taky, ale dle mojich zkusenosti katastrofa s odezvou, nez na dotyk. displayi nadatlujes SMS (na nokii s qwerty to je jiny kafe)
    Takze ja jsem pro Nokii E

tákže, co to tady tak sleduju, tak to na 99% bude tydlifon se Symbianem Koukám, že je tady i dosti preferovaná Nokie, nicméně bych raději něco od SE. Máme doma všichni mobily od SE, tak ať máti netrhá partu Navíc nemá moc čas se učit s něčím novým. Dokonce, když jsem jí řekl, že by mohla mít i větší klábosnici (qwerty), tak mi bylo oznámeno, že už má palec na klasickou (SE T630) klávesnici "vycvičenej"

To asi moc nepůjde. SE měl vlastní platformu nad Symbianem: UIQ, kterou ale zaříznul a dál v jejím vyvíjení (ani ve vývoji telefonů) nepokračuje. Ani nevím jestli byl v UIQ neomezený seznam, ale asi jo.

SE momentálně v oblasti smartphonů hledá kam dál. Udělal Xperii nad Windows Mobile, teď má už funkční kousky modelu Satio, který ale nemá žádnou hardwarovou klávesnici. Tohle je prosím za poslední snad rok kompletní výčet smartphonů, které SE udělal, bída, co?

Pak je tu ještě Samsung i8910, ale taky bez hardwarové klávesnice a jinak už jsou se symbianem jenom Nokie.
    Lenovo X200 | Lenovo Ultrabase | Sennheiser HD 595 | Fujitsu Siemens P19-2 Black | Logitech Internet Navigation Keyboard | Logitech VX Revolution

Senior Member mince
    Věk
    51
    Vliv
    287

musim uznat ze WM je otras , Samsung Omnia lezi v supliku a vytahujem ju len do BA ako navigaciu .
    NTB - nejake Lenovo
    PC - Intel i5 netaktovany
    fotoze : Panasonic DMC-TZ20 + DMW-MCTZ20E
    technical diver , deep full nitrox 75m :)

Senior Member
    Věk
    40
    Vliv
    0

tak me napadlo proc nevzit tedy Sony Ericsson P1 ?
    (neomezene kontakty,qwerty klavesnice, symbian...)

Citace Původně odeslal pajkus Zobrazit příspěvek
    tak me napadlo proc nevzit tedy Sony Ericsson P1 ?
    (neomezene kontakty,qwerty klavesnice, symbian...)
    Ten návrh tu už byl...
    Citace Původně odeslal Paolo Zobrazit příspěvek
    Neomezený tel. seznam mají též i Symbianovci...
    Pokud jsi ujetý na Nokie, tak taková E61i / E71 by byla asi to pravé ořechové.
    Případně něco od SonyEricsson
    Neděkujte, nenadávejte, pokud se vám něco líbí nebo nelíbí, používejte prosím hodnocení/reputaci/karmu - prostě ikonku s vahami pod avatarem.

Kdo vás kdy a za co ohodnotil uvidíte ve svém Uživatelském panelu.

Member Avatar uživatele _Tomas
    Vliv
    279

Nevim kolik roku je Tve matce, ale treba otec, kterymu je 48 na me Xperii neprecte bez bryli skoro nic - bryle ma jen na cteni,takze bych asi zvazil i tento aspekt
    Core i5 3570K @ 4,3GHz + AC Freezer i30 | Gigabyte Z77X-D3H | 2x 4GB ADATA XPG V2 1600MHz DDR3 | EVGA nVidia GeForce GTX680 SC 2GB | SSD Kingston HyperX 3K 128GB | 2TB WD Caviar Black | Corsair GS 800W |LCD FS 23" | Logitech Performance MX | Pioneer VSX521 + Jamo D165 |
    Synology DS212j | 2x 2TB WD Caviar Black |
    Ford Focus ST 2.5 225HP/320Nm @ +- 250HP/330Nm

Senior Member mince
    Věk
    51
    Vliv
    284

na Windows Mobile na svém telefonu nadávám obden. Používám ho furt. Matce (a komukoliv neznalému) bych telefon s WM nikdy nedoporučil.

PS: představ si problémy s Woknama na PC přenesená do mobilu (spadne nějaká služba, a nikdo se Ti nedovolá, pomalé reakce i na 525MHz,...). Výhody WM ocení málokdo a těžko Tvá matka. Ta si všimne jen všech nevýhod.
    R7 3700X | Gelid Scirocco | Gigabyte B550 Aorus Pro AC | Gigabyte RX480/8GB | Ripjaws 2x16GB DDR4 3200MHz cl16 | SSD 500GB Samsung 970EVO nvme | SSD 1TB Micron | 1TB Samsung EcoGreen F2 | Asus BR-04B2T | Corsair AX760 | AKASA Eclipse

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. Mobil reklamace a zapujceni jineho
    Založil Jops v sekci fóra Reklamace a §
    Odpovědí: 1
    Poslední příspěvek: 04.05.2006, 21:40
  2. da sa zabudovat mobil do PC???
    Založil arcanus v sekci fóra Case modding
    Odpovědí: 23
    Poslední příspěvek: 05.07.2003, 22:01

Klíčová slova k tématu

Pravidla přispívání