Bohuzel karty od Creativu srazej dolu ovladace. X-Fi uz ma nastesti jakys-takys HiFi mod, ale u Audigy bylo prolezt vsechny zalozky a povypinat vsechny EAX a CMSS efekty praci tak na 10 minut. Plus nemoznost zbavit se resamplingu na 48kHz. A jako naprosto diletanske povazuji po instalaci driveru rozhozene nastaveni Treble/Bass, ktere je schovane hluboko v nastaveni Playback devices.

Z tohoto pohledu mi daleko vice vyhovuje onen Xonar s cmedia cipem (v soucasne chvili na reklamaci, chcipnul )
Zvukovka jako takova vicemene nic neumi, ale presne vidim v jakej rezimu bezi, jaky pouziva sample-rate (az dodelaji autodetekci, nebude to mit chybu). Rozdil ve zvuku s a nebo bez kvalitniho resamplingu je pochopitelne nepostrehnutelny, ale pocit z toho, ze clovek vi, ze mu zvukova data zbytecne neprepocitavaji vselijake resamplery, je k nezaplaceni (po ceste jich muze byt i vice - resampler ve Windows, pak v ovladaci/HW zvukove karty).
Z tohoto pohledu se mi jeste vice libi M-Audio Transit hrajici pres ASIO, ktery obchazi i SW regulaci hlasitosti.

K puvodnimu tematu. Pripojeni lepsich sluchatek primo k linkovemu vystupu zvukove karty proste neni dobry napad.
Nejde tedy o to, zda zvukovka sluchatka utahne, ale o to, ze proste kazdy vystup se ze zatezi ve forme sluchatek vyrovna jinak. Dost me zarazil i rozdil ve zvuku, kdy mezi vystup sluchatkoveho zesilovace a sluchatka pripojim do serie odpor o velikosti desitek ohmu. Totalne se zmeni barva zvuku (ustoupej stredy a vylezou basy a nejvyssi vysky). A prave takto jsou obcas obycejne sluchatkove vystupy ve spotrebni elektronice realizovany (odpor v serii).

V soucasne chvili pouzivam Transita v kombinaci s CMoy sluchatkovym zesikem a modnute Senny HD555 (odlepene kurvitka). A jsem maximalne spokojen. Zajimave je, jak mi prave poslech sluchatek prehodnotil pohled na to, co je dobry zvuk, az sem zacal zvazovat upravu vyhybek v reprobednach, ktere posloucham mozna 10 let.