Výsledky 1 až 25 z 123

Téma: Zvukovky a jejich projev na sluchatka

Hybrid View

Předcházející příspěvek Předcházející příspěvek   Další příspěvek Další příspěvek
    Senior Member Avatar uživatele DOC_ZENITH
    Vliv
    268

Standardní Re: Zvukovky a jejich projev na sluchatka

Musim se tu taky podělit o jednu zkušenost. Doteď jsem míval Sennheiser HD497 jakožto asi 4 roky stará mainstream sluchátka + X-fi gamer zvukovku a byl jsem s tím spokojený. Oproti jiným sluchátkům či integrovaným kodekům co jsem u lidí viděl tak paráda, hlavně když se dal crystalizer na 75% a dost se zvedly výšky i basy.

Sluchátka se už ale začaly rozpadat tak jsem si řekl že udělám upgrade a na doporučení jsem koupil něco trochu jinýho, AKG K240 MHII. Když jsem je připojil k X-fi tak šílené rozčarování, jako když má člověk na hlavě subwoofery ne sluchátka. I když jsem vše stáhnul a vypnul Crystalizer, hrálo to hůř jak ty starý Sennheisery. Když jsem to trochu vyladil, docházelo k rezonaci výšek, jakýkoliv sikavky jako by měly 200% volume. Už jsem z toho byl zoufalej, tak jsem mu řekl ať vezme svojí mixážná profi zvukovku a zkusíme to. Zkusili jsme a najednou AKG hrály dobře a ty Sennheisery.... že jsem to vůbec měl kdy na hlavě.

Tak jsem obratem koupil Audiotrac prodigi 7.1 wifi (dceřiná společnost od ESI) což měla bejt v týhlke ceně nejlepší poslechová zvukovka a oala, už to hraje parádně. Ještě jsem si pohrál s ekvalizérem a teď jsem s tím spokojený a je to o třídu jinde než byly ty sennheisery.

Dříve jsem tomu nevěřil ale je to tak. Soundblastery dovedou z naprostýho krámu vytáhnout docela pěknej líbivej zvuk. Na jakýkoliv lepší reproduktory a sluchátka jsou ale naprosto nevhodný, skoro tak jak integrovaný zvukovky. Pokud máte sluchátka kolem 1500 a levnější, X-fi je dobrá zvukovka a oproti integrovaný to je nebe a dudy, ale pokud má člověk lepší aparaturu, je to zvukovka doslova do šrotu.
    Naposledy upravil DOC_ZENITH; 29.08.2009 v 22:13.
    The best Unreal Tournament maniac.

No jo.
    Mne se tezko posuzuji karty, ktere nemam a nechci.
    Zato pro prac. PC mam Elite Pro se sluch. vystupem 6.3 mm a preampem.
    Je to jedina komercni Creative zvukovka, ktera nejak utekla planum Creative kvalitne mrsit zvuk.

Zvukove "ficury" Creative nevyuzivam na hudbu vubec, v Audition modu to sice jde taky, ale jen explicitne povolit. Dvacetipasmovy equalizer je nutno taky ve vlastnostech dohledat a prepnout.

Ale v podstate souhlasim, i ja mam napr. na Seny HD800 jine naroky, nez by mi doprala jakakoliv zvukovka. Ale to je extrem, ktery firma tak rychle opakovat nebude.

A zvukove karty !? Buh sud, co se jeste objevi. Soucasne Essence ST a STX jsou dustojnym souperem pro headphones i pro poloprofi karty.
    (A porad si na nich lze zahrat i hry, coz ale neni zrovna moje silna stranka).
    --------------------------
    smazano ... shapet®
    Naposledy upravil shapet; 30.08.2009 v 16:37. Důvod: Correct

Moderátor Avatar uživatele Over
    Věk
    52
    Vliv
    312

Jak jsem již několikrát zminoval, X-Fi neni vůbec špatná zvukovka, pokud je osazená kvalitníma OPAMP(defaultně jsou tam hrozné křápy) ...když samozřejmě pomineme "nekvalitu" ovladačů od creative a levnější třídu osazených elitů. Pokud tam jsou nějaké AD8620, nebo LM4562 tak nehraje vůbec zle a pak je na levná sluchátka už škoda. "Kurvice" zvuku alá crystalizer ne používám a nikdy používat nebudu, pak je debata o kvalitě HW zcela mimo mísu. Maximálně nějaký resampler a kernel streaming ve Foobaru2000, ale to není nic pro příznivce "bum-cink"
    Takže ne jen že záleží na kartě a sluchátkách, ale i na driverech a na SW ve kterém se přehrává. Nelze jednoduše odsoudit jedno, či druhé...pokud člověk nezkusí něco jiného. Navíc, každý máme jiné uši a líbí se nám odlišný zvukový přednes, který má často od referenčního zvuku na míle daleko )
    Naposledy upravil Over; 30.08.2009 v 18:12. Důvod: doplnění

# Core i7 2600K # Noctua NH-D14 SE2011# ASUS P8Z68-V Pro # Kingston 8GB DDR3 1600CL9 LoVo # EVGA GTX670 FTW Sig2 # X-Fi Titanium (+LM4562) # SSD Intel X25-E 32GB # SSD Intel 320 Series 160GB
    #WD1001FALS+SILENTMAXX # Optirac AD-7200S # Enermax MODU87+ 800W # Chieftec Dragon BIG # fan control Sunbeam Rheobus # Logitech G15NEW + G5 # EIZO S2031W-E # Sennheiser HD555 (595mod) #

Citace Původně odeslal Over Zobrazit příspěvek
    ...pro sumo... Nelze jednoduše odsoudit jedno, či druhé...pokud člověk nezkusí něco jiného. Navíc, každý máme jiné uši a líbí se nám odlišný zvukový přednes, který má často od referenčního zvuku na míle daleko )
    Prirozene, dost se na to zapomina,......a to vcetne mne......., i referencni zvuk potrebuje sveho posluchace. Se vsemi svymi navyky, hudebnim sluchem, vkusem e.t.c.

Ja jsem na to zapomnel predevsim u kolegy, kde jsem reagoval, dosti neobvyklou reakci na mozna chybu, mozna preklep v popisu zvukove karty.

Takze jsem dodatek smazal, vcetne obrazku karty. Neni to k veci.

Bohuzel karty od Creativu srazej dolu ovladace. X-Fi uz ma nastesti jakys-takys HiFi mod, ale u Audigy bylo prolezt vsechny zalozky a povypinat vsechny EAX a CMSS efekty praci tak na 10 minut. Plus nemoznost zbavit se resamplingu na 48kHz. A jako naprosto diletanske povazuji po instalaci driveru rozhozene nastaveni Treble/Bass, ktere je schovane hluboko v nastaveni Playback devices.

Z tohoto pohledu mi daleko vice vyhovuje onen Xonar s cmedia cipem (v soucasne chvili na reklamaci, chcipnul )
    Zvukovka jako takova vicemene nic neumi, ale presne vidim v jakej rezimu bezi, jaky pouziva sample-rate (az dodelaji autodetekci, nebude to mit chybu). Rozdil ve zvuku s a nebo bez kvalitniho resamplingu je pochopitelne nepostrehnutelny, ale pocit z toho, ze clovek vi, ze mu zvukova data zbytecne neprepocitavaji vselijake resamplery, je k nezaplaceni (po ceste jich muze byt i vice - resampler ve Windows, pak v ovladaci/HW zvukove karty).
    Z tohoto pohledu se mi jeste vice libi M-Audio Transit hrajici pres ASIO, ktery obchazi i SW regulaci hlasitosti.

K puvodnimu tematu. Pripojeni lepsich sluchatek primo k linkovemu vystupu zvukove karty proste neni dobry napad.
    Nejde tedy o to, zda zvukovka sluchatka utahne, ale o to, ze proste kazdy vystup se ze zatezi ve forme sluchatek vyrovna jinak. Dost me zarazil i rozdil ve zvuku, kdy mezi vystup sluchatkoveho zesilovace a sluchatka pripojim do serie odpor o velikosti desitek ohmu. Totalne se zmeni barva zvuku (ustoupej stredy a vylezou basy a nejvyssi vysky). A prave takto jsou obcas obycejne sluchatkove vystupy ve spotrebni elektronice realizovany (odpor v serii).

V soucasne chvili pouzivam Transita v kombinaci s CMoy sluchatkovym zesikem a modnute Senny HD555 (odlepene kurvitka). A jsem maximalne spokojen. Zajimave je, jak mi prave poslech sluchatek prehodnotil pohled na to, co je dobry zvuk, az sem zacal zvazovat upravu vyhybek v reprobednach, ktere posloucham mozna 10 let.
    Audiotrak Prodigy HD2 (2xOPA2134PA + LT1364) => Little Dot I+ (WE408A + AD8022) => Sennheiser HD555@595
    Asus Xonar D1 => Technics SU-A800 => Tesla 2xARN6608 + ARV-104

Ja bych nerad hajil X-Fi karty, beztak jsem tim znamy jak falesna petka.
    Bez HW uprav X-Fi Elite bych ji vubec nemel.
    Xonar (a obecne karty s CMedia Oxygen HD) maji drivery, ktere zarazi svou jednoduchosti, verze pro Windows 7 ma necelych 10 MB.
    Vedle toho X-Fi, ktere musi instalovat vedle sveho driveru (400 kb) radu knihoven, GUI obrazu ovl.panelu a desitky "hlidacich psu" instalace, aby se neopakoval "pripad Daniel Kawakami" jsou nabubrelym systemem, plny neuhlidanych bugu.
    X-Fi uz zvuk neresamluje jako Audigy, i Xonar ma pro 44.1 kHz a 48 kHz extra crystalem rizene hodiny.
    ----------------------
    Prirozene vystup pro sluchatka je vetsinou okrajem zajmu, az na tech par zvukovek, ktere si svuj extra vystup headphones patricne upravily.

A presto souhlasim s tim, ze sluchatka nad 100 ohm opravdu nezvladnou v tomto hrat.
    Na Seny HD 800 mam Rudistor RPX­-300 Quad Mono Headphone Amplifier, coz je vec, kterou si zcela urcite nikdo normalni nekoupi.
    (Benchmark Media Systems, typy DAC 1 PRE doporucuje Sennheiser, a s tim mi to nehralo dobre).
    Mam to jen proto, ze tyto sve Seny mam v symetrickem provedeni a pripojit je ke zvukovce bezne vubec nejde.
    Uzivam je spise ve spojeni s jinymi zvukovkami (na jinem PC a Mac). Tady uvedeny jev proste nemam, resp. nepozoroval jsem.

U PC s X-Fi Elite (cili pracovni PC na vsechno) mam Seny HD 555 (jednoduse proto, ze mi zbyly, jsou navic).
    Dokazu je vsak zapojit i k DAW studiu, kde se prevodniky a preamp stara o funkci. Je to k bezne, ne moc narocne praci, poslech u mne probiha prakticky vzdy mimo PC.
    ---------------------------
    Je to pekny post, zrejme ne pro mne, ale urcite pomuze komukoliv, kdo to se sluchatky mysli vazne.

Senior Member Avatar uživatele DOC_ZENITH
    Vliv
    268

Včera jsem jen tak na test (protože v něm mam TV kartu) zkusil ty AKG zapojit přímo do starého Soud blasteru 128 a světe div se, hraje líp než X-fi. Žádné rezonace výšek, atd.
    The best Unreal Tournament maniac.

Já nechci a nemůžu zakládat nový téma......

Jenom VŠEM chci popřát, za moc ...

Veselé Vánoce, šťastný a úspěšný nový rok
    Merry Christmas and our best wishes for happy and prosperous New Year
    Joyeux Noël et nos meilleurs voeux pour le Nouvel An
    Frohe Weihnachten und beste Glückwünsche zum Neuen Jahre
    Buon Natale e felice anno nuovo
    Natale hilare et annum faustum

Junior Member
    Věk
    48
    Vliv
    229

Taky preji vsem vse nej v roce 2010. A mam dotaz na Shapeta mam auzentech x-fi forte 7.1 propojene digitalne s logitech z5500 hlavne na filmy. Vim ze to na muziku neni zadny zazrak a proto uvazuji nad sluchatkama a rozhoduju se mezi sennheiser hd 650 a AKG K701 jsou oboje docela drahe takze ktere bys prosim spise doporucil (vim ze je to o usich a preferencich kazdeho jedince, ale presto bych chtel vedet ke kterym se spise priklanis) a jestli to zminena zvukovka pres ten sluchatkovy vystup nejak solidne zvladne nebo by bylo vhodnejsi jeste prikoupit nejaky sluchatkovy zesilovac popripade jaky? Jeste jeden dotaz druhy comp je se zvukarnou trosku horsi a to Creative X-Fi mX Xtreme Gamer-Fatality Pro Edition, ktera je propojena take s logiech z5500 digitalne optikou, takze ty sluchadla bych tam take sem tam pripojil a nejspis asi na vystup prednich reproduktoru ze? Bude projev zminenych zvukovek hodne odlisny bez toho sluch. zesilovace? za odpoved dekuji

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. SE W300i a stock sluchatka
    Založil Reno v sekci fóra Ostatní hardware
    Odpovědí: 0
    Poslední příspěvek: 16.10.2006, 15:20
  2. 5.1 sluchatka vs stereo sluchatka ?
    Založil Aceh v sekci fóra Zvuk
    Odpovědí: 2
    Poslední příspěvek: 22.11.2005, 22:13
  3. Praskanie na analog vstupe zvukovky Audigy 2ZS
    Založil nobody v sekci fóra Zvuk
    Odpovědí: 13
    Poslední příspěvek: 18.11.2004, 23:52
  4. Sluchátka Speedlink Medusa 5.1 zkušenosti:
    Založil jfk v sekci fóra Zvuk
    Odpovědí: 3
    Poslední příspěvek: 24.05.2004, 12:03
  5. Vystup na sluchatka na predni strane bedny...
    Založil Umbro v sekci fóra Zvuk
    Odpovědí: 7
    Poslední příspěvek: 30.11.2002, 15:47

Pravidla přispívání