Výsledky 1 až 25 z 123

Téma: Zvukovky a jejich projev na sluchatka

Threaded View

Předcházející příspěvek Předcházející příspěvek   Další příspěvek Další příspěvek
    Senior Member Avatar uživatele DOC_ZENITH
    Vliv
    270

Standardní Re: Zvukovky a jejich projev na sluchatka

Musim se tu taky podělit o jednu zkušenost. Doteď jsem míval Sennheiser HD497 jakožto asi 4 roky stará mainstream sluchátka + X-fi gamer zvukovku a byl jsem s tím spokojený. Oproti jiným sluchátkům či integrovaným kodekům co jsem u lidí viděl tak paráda, hlavně když se dal crystalizer na 75% a dost se zvedly výšky i basy.

Sluchátka se už ale začaly rozpadat tak jsem si řekl že udělám upgrade a na doporučení jsem koupil něco trochu jinýho, AKG K240 MHII. Když jsem je připojil k X-fi tak šílené rozčarování, jako když má člověk na hlavě subwoofery ne sluchátka. I když jsem vše stáhnul a vypnul Crystalizer, hrálo to hůř jak ty starý Sennheisery. Když jsem to trochu vyladil, docházelo k rezonaci výšek, jakýkoliv sikavky jako by měly 200% volume. Už jsem z toho byl zoufalej, tak jsem mu řekl ať vezme svojí mixážná profi zvukovku a zkusíme to. Zkusili jsme a najednou AKG hrály dobře a ty Sennheisery.... že jsem to vůbec měl kdy na hlavě.

Tak jsem obratem koupil Audiotrac prodigi 7.1 wifi (dceřiná společnost od ESI) což měla bejt v týhlke ceně nejlepší poslechová zvukovka a oala, už to hraje parádně. Ještě jsem si pohrál s ekvalizérem a teď jsem s tím spokojený a je to o třídu jinde než byly ty sennheisery.

Dříve jsem tomu nevěřil ale je to tak. Soundblastery dovedou z naprostýho krámu vytáhnout docela pěknej líbivej zvuk. Na jakýkoliv lepší reproduktory a sluchátka jsou ale naprosto nevhodný, skoro tak jak integrovaný zvukovky. Pokud máte sluchátka kolem 1500 a levnější, X-fi je dobrá zvukovka a oproti integrovaný to je nebe a dudy, ale pokud má člověk lepší aparaturu, je to zvukovka doslova do šrotu.
    Naposledy upravil DOC_ZENITH; 29.08.2009 v 22:13.
    The best Unreal Tournament maniac.

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. SE W300i a stock sluchatka
    Založil Reno v sekci fóra Ostatní hardware
    Odpovědí: 0
    Poslední příspěvek: 16.10.2006, 15:20
  2. 5.1 sluchatka vs stereo sluchatka ?
    Založil Aceh v sekci fóra Zvuk
    Odpovědí: 2
    Poslední příspěvek: 22.11.2005, 22:13
  3. Praskanie na analog vstupe zvukovky Audigy 2ZS
    Založil nobody v sekci fóra Zvuk
    Odpovědí: 13
    Poslední příspěvek: 18.11.2004, 23:52
  4. Sluchátka Speedlink Medusa 5.1 zkušenosti:
    Založil jfk v sekci fóra Zvuk
    Odpovědí: 3
    Poslední příspěvek: 24.05.2004, 12:03
  5. Vystup na sluchatka na predni strane bedny...
    Založil Umbro v sekci fóra Zvuk
    Odpovědí: 7
    Poslední příspěvek: 30.11.2002, 15:47

Pravidla přispívání