Musim se tu taky podělit o jednu zkušenost. Doteď jsem míval Sennheiser HD497 jakožto asi 4 roky stará mainstream sluchátka + X-fi gamer zvukovku a byl jsem s tím spokojený. Oproti jiným sluchátkům či integrovaným kodekům co jsem u lidí viděl tak paráda, hlavně když se dal crystalizer na 75% a dost se zvedly výšky i basy.
Sluchátka se už ale začaly rozpadat tak jsem si řekl že udělám upgrade a na doporučení jsem koupil něco trochu jinýho, AKG K240 MHII. Když jsem je připojil k X-fi tak šílené rozčarování, jako když má člověk na hlavě subwoofery ne sluchátka. I když jsem vše stáhnul a vypnul Crystalizer, hrálo to hůř jak ty starý Sennheisery. Když jsem to trochu vyladil, docházelo k rezonaci výšek, jakýkoliv sikavky jako by měly 200% volume. Už jsem z toho byl zoufalej, tak jsem mu řekl ať vezme svojí mixážná profi zvukovku a zkusíme to. Zkusili jsme a najednou AKG hrály dobře a ty Sennheisery.... že jsem to vůbec měl kdy na hlavě.
Tak jsem obratem koupil Audiotrac prodigi 7.1 wifi (dceřiná společnost od ESI) což měla bejt v týhlke ceně nejlepší poslechová zvukovka a oala, už to hraje parádně. Ještě jsem si pohrál s ekvalizérem a teď jsem s tím spokojený a je to o třídu jinde než byly ty sennheisery.
Dříve jsem tomu nevěřil ale je to tak. Soundblastery dovedou z naprostýho krámu vytáhnout docela pěknej líbivej zvuk. Na jakýkoliv lepší reproduktory a sluchátka jsou ale naprosto nevhodný, skoro tak jak integrovaný zvukovky. Pokud máte sluchátka kolem 1500 a levnější, X-fi je dobrá zvukovka a oproti integrovaný to je nebe a dudy, ale pokud má člověk lepší aparaturu, je to zvukovka doslova do šrotu.