Tento strop pre tualatiny mozem len potvrdit. Najsilnejsie som videl taketo jadra fungovat na 1786 alebo tak nejak. pri pomeroch FSB frekvencie a frekvencie jadra som sa preto radsej rozhodol pre plne pentium III 1400. Cez 1600 Mhz som sa dostal hladko, pricom vykon ram je na 154mhz a pri kvalitnej doske s IOQ4 je to aj citit. Teplota jadra sa nedostava cez 40 stupnov, iba ak je fakt hic.
edit:
Existuje ale este jeden sposob ako z tualatinov dostat viac. Asi tak pol roka som v 3dmarku 2003 drzal rekord co sa tyka pentia III. Prekonal ma len jeden clovek. Tento manik ma dvojjadrovu dosku SuperMicro P3TDDE, idu do toho DDR 266 - vrazil tam tri giga ram, cipset je Via apollo pro 266 mno a graficku kartu tam vrazil Ati HD3850.
Ja som na maximalnom OC dosiahol 11000 3dmarkov a 294 CPU markov, on dosiahol 17000 3dmarkov a 225 CPU markov... to jasne hovori ze jadra netaktoval a ani ich este nepouzil obe, lebo test meria len vykon jedineho... kazdopadne to ake vykony dala ta grafika ma celkom oslovilo.