to Doc Zenith:
zhruba také info mi o atome chýbalo. tak či tak je to výkon ktorý mi príde vcelku slušný. dodnes pracujem na pentiu III tualatine 1400. viem že novým jadrám sa nevyrovná ale napriek tomu viem na tom fungovať aj s novými a graficky náročnými aplikáciami... OS tuning a následné odladenie vecí v ňom dokáže pomocť. 720p pri 70 fps tento stroj zvláda, ale viac naozaj nie.

Jedným z kritérií bola samozrejme aj spotreba... celá zostava má odhadom 100 wattov a menej. EEE Box berie 20w, projektor 50w, plus rátam aj s iným hardwarom. To nieje zanedbatelné - do budúcna predpokladám používanie so stredne velkou batériou (obvykle autobatériou, alebo menšou UPSkou ). Inými slovami hladám kompromisné riešenie, ktoré by na bežne dostupných a ešte ako tak prenosných UPSkách vydržalo 2-4 hodinky.

WDHD som vcelku obdivoval, avšak je to jednoúčelové zariadenie. Inak voči tomu nemám výhrady a je to jedna z možností aké som zvažoval.

Zo všetkých PC s bežnou spotrebou som ale schopný použiť maximálne notebookové procesory, ale neviem o doske tak malých rozmerov na dané sockety...

kodeky...

obecne používam MPEG2 Xvid a občas H264 jak v AVI tak v MKV alebo ako DVD. často využívam aj FLV z nemenovaného video webu

Creative zvukovka nieje braná kvôli akcelerácii. je braná kvôli zvukovým efektom ktoré môžu pomôcť (a z praxe aj viem že pomáhajú) kvalite zvuku.

to v čo dúfam je že sa prenesie záťaž z PCI-e slotu ktorý môže oslabovať grafiku ktorá musí transportovať aj zvuk niekam inam.