zdravim
mam problem, mam v jedne budove mensi lanku s firewallem [pc] ktery zaroven routuje net ten je pichnutej do 16port switche. na nem visi nekolik PCek [do ted vse funguje nekolik let bezproblemu]
dale je na switchi wifi router ASUS WL-500g ten je jako bridge pripojen k druhemu wifi routeru ASUS WL-500g v jine budove vzdalene odhadem 200m. (oba routery maji externi antenu vyvedenou na ven na budovy) na ten druhy wifi router je pripojen kabelem dalsi ASUS WL-500g ktery slouzi pouze jako wifi switch na cast lokalni site,ktera je v teto budove
posledni dobou dochazi k vypadkum defakto jen v lete pres poledne,vecer zase jede jak ma predtim to nekolik let chodilo v poradku. viditelnost neni uplne prima, je tam nejaky strom..
nicmene premyslim o upgradu spojeni, kuli moznemu zaruseni v 2,4gh pasmu, ktere treba u me doma, kdyz jsem zrizoval internet bylo nepouzitelne prave kuli zaruseni dochazelo neustale k rozpojovani a pomohl mi prechod na 5ghz pasmo. myslite ze zde by to take pomohlo ?
co byste mi doporucili koupit ?teoreticky by se mohl zrusit "wifi switch" ten je tam jen z duvodu ze ASUS WL-500g korektne nezvlada zaroven bridge a AP
pokud bude jine reseni, stejne bych poprosil o radu ohledne kvalitniho wifi na rozsireni lanu do jine budovy, pouziji ho jinde
cenu bych si predstavoval 10k
predem diky moc za rady