To me taky napadlo, ale preci jenom to bude muset nekdo prepojit. dalsi reseni, co me ted napadlo, je pouzit 4 mikrotiky:
2 pro DSL modemy (kazdy 3x DSL) a dalsi dva ve VRRP HA clusteru, kter by slouzil jako hlavni GW pro vsechny PC v siti. Propojeny by byli kazdy s kazdym, takze by tam nemel byt zadny sigle point of failure. Ale to mi zase pripada priliz slozite, pri pouziti RB450G by to ale zas tak moc nestalo. Anebo nejak udelat VRRP HA cluster jen z tech dvou, do kterych jsou napojene DSL modemy, ale to vazne netusim, zda to jde. Pokud by to slo, tak je to zjevne nejlepsi reseni.
UPDATE: tak podle co jsem si o VRRP (Virtual Router Redundancy Protocol) precetl, tak by to skutecne melo jit takto udelat, totiz mit dva mikrotiky, do kazdeho pripojeno nekolik DSL linek a sitovky na vnitrni siti provozovat v High Availability rezimu. PC ve vnistrni siti budou mit jako default GW adresu vritualniho routeru. Routery musi byt jeste propojene vzajemne pro routovani mezi nimi. V normalnim rezimu bude master router prijimat packety od klientu a rozdelovat je rovnomerne mezi sve DSL GW a mezi druhy router na dedikovane sitovce. To se zaridi tak, ze ze se IP adresa druheho routeru prida jako default GW tolikrat, kolik ma druhy router DSL pripojeni. Mozna i pujde pouzit zmineny PCC. V pripade vypadku jednoho z routeru se pomoci funkce "check gateway" automaticky nefuncni router vyradi z routovacich tabulek a zaroven slave router prevezme IP adresu od vypadleho mastera. Myslim ze by to teoreticky skutecne mohlo fungovat, ale jesli se mi to podari nakonfigurovat, tak si mohu gratulovat.