Výsledky 1 až 25 z 123

Téma: Zvukovky a jejich projev na sluchatka

Hybrid View

Předcházející příspěvek Předcházející příspěvek   Další příspěvek Další příspěvek
    Senior Member VIP Avatar uživatele DeeKay
    Vliv
    322

Standardní Re: Zvukovky a jejich projev na sluchatka

Zkusenosti nejsou a uprimne receno, by me to docela zajimalo, i kdyz posledni dobou razim spis cestu cpat audio veci co nejvic ven z PC. Idealne jen zvukarna jako transport > DAC > Headamp > Sluchadla.

Jinac na tom calru je osazenej velmi dobrej DAC, opampy jsou v socketu, standardne dodavanej je koukam 4580, kterej mam i v Juline. Tzn ze sli cestou parametrove horsiho opampu, ale takovyho kterej do zvuku nic nepridava. kazdy si pak bud necha, nebo naladi dle sveho. Me se to libi a chtel bych zkusit.
    wrxtation: Intel Q9550@3.6G, Noctua UH-12P, 4GB OCZ LV RAM, Gigabyte EP45-UD3P, Powercolor HD5850 PCS+ 1GB, 1TB WD BLACK, .64TB WD Blue, Lian-Li PC-P50B (silenced), Scythe ESI Juli@, Gilmore Headamp, Sennheiser HD580, NEC 2090UXi-BK, HP LP2065, Wacom Graphire4, Logitech G15, Logitech G5...etc, Win XP Pro
    mobile:
    Lenovo Thinkpad R61 14", C2D T7250, 2GB RAM, GMA X3100, .5TB WD Blue, Echo Indigo PCMCIA, Sennheiser PX100, Ubuntu 9.10

CUT ME AND I'D BLEED IMPERIAL BLUE...

Neodolal jsem a vyzkousel nejlepe vybavenou kartu HT Omega Claro Halo XT.
    Sluchatkovy zesilovac je stejneho typu jako ma Essence STX a ST.
    Zvuk je hutny, narozdil od ASUSu nema tato karta zadne herni technologie a panel zvukovky nema Omega nijak "prevleceny" jako ASUS.
    Klasicke drivery od CMedie, nic vic.
    Podporuje WIN XP, Visty a Windows 7.
    Jedine, co na karte zarazi, je cena 250 USD, bez postovneho, coz je cena, za kterou je mozno koupit Essence ST. Nutno pripocitat jeste cenu I/O panelu pro analog. vystupy repro, tedy 60 USD.
    -------------------------
    C-Media CMI8788/PCI-8ch
    Two onboard S/PDIF Input connectors: Coaxial or CD_S/PDIF -- Validity check In1 at In2 + Monitoring.
    OPTICAL OUTPUT (S/PDIF OPTICAL Digital Output connector) - Out -- Dolby Digital Live/ DTS
    Interactive/ Digital audio 44.1K/ 48K/ 96K/ 192K/ SPDIF In Loopback.
    COAXIAL OUTPUT (S/PDIF COAXIAL Digital Output) - Out -- Dtto.
    DAC AK4396 to 2 dual opamps 2*2ch 24-bit/192kHz
    ADC AK5385 24-bit/192kHz Stereo
    Swappable OPAMPs JRC 4580 4x
    Front Panel Audio Express support: 10pin connector for Front Panel Audio
    --------------------------
    trochu zarazi vyber OPAMPs, kdz i levnejsi produkty HT Omega maji AD8620.

Jsou to ale velmi ciste layouty s vybranymi komponentami, ktere urcite potesi oko i sluch.
    Pro hudbu a filmy to nebude problem. Sluchatka s preampem jako u Essence jsou bonusem navic.
    Přiložené obrázky Přiložené obrázky

Senior Member Avatar uživatele DOC_ZENITH
    Vliv
    275

Musim se tu taky podělit o jednu zkušenost. Doteď jsem míval Sennheiser HD497 jakožto asi 4 roky stará mainstream sluchátka + X-fi gamer zvukovku a byl jsem s tím spokojený. Oproti jiným sluchátkům či integrovaným kodekům co jsem u lidí viděl tak paráda, hlavně když se dal crystalizer na 75% a dost se zvedly výšky i basy.

Sluchátka se už ale začaly rozpadat tak jsem si řekl že udělám upgrade a na doporučení jsem koupil něco trochu jinýho, AKG K240 MHII. Když jsem je připojil k X-fi tak šílené rozčarování, jako když má člověk na hlavě subwoofery ne sluchátka. I když jsem vše stáhnul a vypnul Crystalizer, hrálo to hůř jak ty starý Sennheisery. Když jsem to trochu vyladil, docházelo k rezonaci výšek, jakýkoliv sikavky jako by měly 200% volume. Už jsem z toho byl zoufalej, tak jsem mu řekl ať vezme svojí mixážná profi zvukovku a zkusíme to. Zkusili jsme a najednou AKG hrály dobře a ty Sennheisery.... že jsem to vůbec měl kdy na hlavě.

Tak jsem obratem koupil Audiotrac prodigi 7.1 wifi (dceřiná společnost od ESI) což měla bejt v týhlke ceně nejlepší poslechová zvukovka a oala, už to hraje parádně. Ještě jsem si pohrál s ekvalizérem a teď jsem s tím spokojený a je to o třídu jinde než byly ty sennheisery.

Dříve jsem tomu nevěřil ale je to tak. Soundblastery dovedou z naprostýho krámu vytáhnout docela pěknej líbivej zvuk. Na jakýkoliv lepší reproduktory a sluchátka jsou ale naprosto nevhodný, skoro tak jak integrovaný zvukovky. Pokud máte sluchátka kolem 1500 a levnější, X-fi je dobrá zvukovka a oproti integrovaný to je nebe a dudy, ale pokud má člověk lepší aparaturu, je to zvukovka doslova do šrotu.
    Naposledy upravil DOC_ZENITH; 29.08.2009 v 23:13.
    The best Unreal Tournament maniac.

No jo.
    Mne se tezko posuzuji karty, ktere nemam a nechci.
    Zato pro prac. PC mam Elite Pro se sluch. vystupem 6.3 mm a preampem.
    Je to jedina komercni Creative zvukovka, ktera nejak utekla planum Creative kvalitne mrsit zvuk.

Zvukove "ficury" Creative nevyuzivam na hudbu vubec, v Audition modu to sice jde taky, ale jen explicitne povolit. Dvacetipasmovy equalizer je nutno taky ve vlastnostech dohledat a prepnout.

Ale v podstate souhlasim, i ja mam napr. na Seny HD800 jine naroky, nez by mi doprala jakakoliv zvukovka. Ale to je extrem, ktery firma tak rychle opakovat nebude.

A zvukove karty !? Buh sud, co se jeste objevi. Soucasne Essence ST a STX jsou dustojnym souperem pro headphones i pro poloprofi karty.
    (A porad si na nich lze zahrat i hry, coz ale neni zrovna moje silna stranka).
    --------------------------
    smazano ... shapet®
    Naposledy upravil shapet; 30.08.2009 v 17:37. Důvod: Correct

Moderátor Avatar uživatele Over
    Věk
    53
    Vliv
    319

Jak jsem již několikrát zminoval, X-Fi neni vůbec špatná zvukovka, pokud je osazená kvalitníma OPAMP(defaultně jsou tam hrozné křápy) ...když samozřejmě pomineme "nekvalitu" ovladačů od creative a levnější třídu osazených elitů. Pokud tam jsou nějaké AD8620, nebo LM4562 tak nehraje vůbec zle a pak je na levná sluchátka už škoda. "Kurvice" zvuku alá crystalizer ne používám a nikdy používat nebudu, pak je debata o kvalitě HW zcela mimo mísu. Maximálně nějaký resampler a kernel streaming ve Foobaru2000, ale to není nic pro příznivce "bum-cink"
    Takže ne jen že záleží na kartě a sluchátkách, ale i na driverech a na SW ve kterém se přehrává. Nelze jednoduše odsoudit jedno, či druhé...pokud člověk nezkusí něco jiného. Navíc, každý máme jiné uši a líbí se nám odlišný zvukový přednes, který má často od referenčního zvuku na míle daleko )
    Naposledy upravil Over; 30.08.2009 v 19:12. Důvod: doplnění

# Core i7 2600K # Noctua NH-D14 SE2011# ASUS P8Z68-V Pro # Kingston 8GB DDR3 1600CL9 LoVo # EVGA GTX670 FTW Sig2 # X-Fi Titanium (+LM4562) # SSD Intel X25-E 32GB # SSD Intel 320 Series 160GB
    #WD1001FALS+SILENTMAXX # Optirac AD-7200S # Enermax MODU87+ 800W # Chieftec Dragon BIG # fan control Sunbeam Rheobus # Logitech G15NEW + G5 # EIZO S2031W-E # Sennheiser HD555 (595mod) #

Citace Původně odeslal Over Zobrazit příspěvek
    ...pro sumo... Nelze jednoduše odsoudit jedno, či druhé...pokud člověk nezkusí něco jiného. Navíc, každý máme jiné uši a líbí se nám odlišný zvukový přednes, který má často od referenčního zvuku na míle daleko )
    Prirozene, dost se na to zapomina,......a to vcetne mne......., i referencni zvuk potrebuje sveho posluchace. Se vsemi svymi navyky, hudebnim sluchem, vkusem e.t.c.

Ja jsem na to zapomnel predevsim u kolegy, kde jsem reagoval, dosti neobvyklou reakci na mozna chybu, mozna preklep v popisu zvukove karty.

Takze jsem dodatek smazal, vcetne obrazku karty. Neni to k veci.

Bohuzel karty od Creativu srazej dolu ovladace. X-Fi uz ma nastesti jakys-takys HiFi mod, ale u Audigy bylo prolezt vsechny zalozky a povypinat vsechny EAX a CMSS efekty praci tak na 10 minut. Plus nemoznost zbavit se resamplingu na 48kHz. A jako naprosto diletanske povazuji po instalaci driveru rozhozene nastaveni Treble/Bass, ktere je schovane hluboko v nastaveni Playback devices.

Z tohoto pohledu mi daleko vice vyhovuje onen Xonar s cmedia cipem (v soucasne chvili na reklamaci, chcipnul )
    Zvukovka jako takova vicemene nic neumi, ale presne vidim v jakej rezimu bezi, jaky pouziva sample-rate (az dodelaji autodetekci, nebude to mit chybu). Rozdil ve zvuku s a nebo bez kvalitniho resamplingu je pochopitelne nepostrehnutelny, ale pocit z toho, ze clovek vi, ze mu zvukova data zbytecne neprepocitavaji vselijake resamplery, je k nezaplaceni (po ceste jich muze byt i vice - resampler ve Windows, pak v ovladaci/HW zvukove karty).
    Z tohoto pohledu se mi jeste vice libi M-Audio Transit hrajici pres ASIO, ktery obchazi i SW regulaci hlasitosti.

K puvodnimu tematu. Pripojeni lepsich sluchatek primo k linkovemu vystupu zvukove karty proste neni dobry napad.
    Nejde tedy o to, zda zvukovka sluchatka utahne, ale o to, ze proste kazdy vystup se ze zatezi ve forme sluchatek vyrovna jinak. Dost me zarazil i rozdil ve zvuku, kdy mezi vystup sluchatkoveho zesilovace a sluchatka pripojim do serie odpor o velikosti desitek ohmu. Totalne se zmeni barva zvuku (ustoupej stredy a vylezou basy a nejvyssi vysky). A prave takto jsou obcas obycejne sluchatkove vystupy ve spotrebni elektronice realizovany (odpor v serii).

V soucasne chvili pouzivam Transita v kombinaci s CMoy sluchatkovym zesikem a modnute Senny HD555 (odlepene kurvitka). A jsem maximalne spokojen. Zajimave je, jak mi prave poslech sluchatek prehodnotil pohled na to, co je dobry zvuk, az sem zacal zvazovat upravu vyhybek v reprobednach, ktere posloucham mozna 10 let.
    Audiotrak Prodigy HD2 (2xOPA2134PA + LT1364) => Little Dot I+ (WE408A + AD8022) => Sennheiser HD555@595
    Asus Xonar D1 => Technics SU-A800 => Tesla 2xARN6608 + ARV-104

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. SE W300i a stock sluchatka
    Založil Reno v sekci fóra Ostatní hardware
    Odpovědí: 0
    Poslední příspěvek: 16.10.2006, 16:20
  2. 5.1 sluchatka vs stereo sluchatka ?
    Založil Aceh v sekci fóra Zvuk
    Odpovědí: 2
    Poslední příspěvek: 22.11.2005, 23:13
  3. Praskanie na analog vstupe zvukovky Audigy 2ZS
    Založil nobody v sekci fóra Zvuk
    Odpovědí: 13
    Poslední příspěvek: 19.11.2004, 00:52
  4. Sluchátka Speedlink Medusa 5.1 zkušenosti:
    Založil jfk v sekci fóra Zvuk
    Odpovědí: 3
    Poslední příspěvek: 24.05.2004, 13:03
  5. Vystup na sluchatka na predni strane bedny...
    Založil Umbro v sekci fóra Zvuk
    Odpovědí: 7
    Poslední příspěvek: 30.11.2002, 16:47

Pravidla přispívání