Výsledky 1 až 13 z 13

Téma: KDE 4.3 Stable je venku!

Threaded View

Předcházející příspěvek Předcházející příspěvek   Další příspěvek Další příspěvek

Standardní Re: KDE 4.3 Stable je venku!

Tak jsou tu první mini problémky při instalaci KDE 4.3:

- špatně pojmenovaný balíček s lokalizací, výsledkem je špatná lokalizace KDE 4.3, pro opravu musíte (v Mandrivě, jako root):

rpm -e --nodeps kde4-l10n-cs

urpmi kde-l10n-cs

Pak se stačí odhlásit a přihlásit.

- problémy s balíčky k Akomadi -> odinstalovat, poté by to mělo být OK

Jinak po několika denním používání jsem spokojen, odezvy jsou rychlejší, už si prakticky nemám na co stěžovat (na nic špatného jsem nenarazil, krom výše uvedeného).

Navíc jdou skrývat nepoužívané ikony aktivních aplikací vedle hodin, alá XP, byly opraveny některé chyby (třeba rozmazávání náhledů na tapety, vzhledy a podobně v dialogovém okně "Nastavení plochy")

Dále se mě osobně líbí více výchozí vzhled KDE (samozřejmě lze jej krásně přes průvodce změnit na jiný, výběr je skutečně veliký, načítá se přímo z kde-look.org, čili přibývají stále nové)

Taktéž byly asi opraveny malé chybky v chování panelů, kdy se po restartu některé ikonky sami přesunuly na jiné místo v daném panelu. Taktéž mi už fungují widgety od Google, v KDE 4.2.4 s nimi byly problémy (alespoň u mě), padala mi plasma. V neposlední řadě byly opraveny i problémy s výchozí dekorací oken, nyní je již vše OK.

Abych pravdu řekl, KDE 3.5.10 mi už nechybí vůbec. Taktéž mi nechybí ani žádné jiné grafické prostředí, KDE 4.3 je už na tom poměrně dobře. Zatím jsem neobjevil nic opravdu špatného na KDE 4.3, ty dva mírné problémy byly vyřešeny díky českému Mandriva fóru - http://forum.mandrivalinux.cz

Osobně se mi KDE 4.3 líbí i více, než vzhled W7, kromě lepšího vzhledu se mi i líbí krásná provázanost se serverem: http://www.kde-look.org, kdy pomocí průvodců v KDE si z tohoto serveru stáhnu a aplikuji velmi pohodlně a bez nějakých problémů nový vzhled, tapetu, widgety a podobně.

Testuje tu vlastně někdo ještě KDE 4.3 ?
    Naposledy upravil JamesCZ; 08.08.2009 v 11:25.
    Oblíbil jsem si Dropbox - pokud chcete získat bonusových 250 MB k základním 2 GB, registrujte se zde (dozvím se Váš email a jméno, co zadáte při registraci).

Vyšla Mandriva Linux 2010 informace zde, download zde

AMD AthlonXP 2000+; 1,5 GB RAM;WD 250 GB + WD 60 GB; GF 4 MX 64MB VRAM.
    Mandriva Linux 2010 CZ FREE (výchozí), Windows XP Professional SP3 CZ(jen škola).
    Spokojený uživatel KDE 4.4.2
    Pokud máte zájem, mám svůj blog, který najdete zde.

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. Jaka je tahle serie? Ctete nez koupite, ptejte se zde!
    Založil Marty v sekci fóra AMD procesory
    Odpovědí: 482
    Poslední příspěvek: 15.01.2009, 20:01
  2. Debian stable + Apache2 + PHP5
    Založil Airwolf v sekci fóra Operační systémy na bázi Unixu
    Odpovědí: 0
    Poslední příspěvek: 02.10.2006, 18:12
  3. Instalacia APC v Debian stable
    Založil Rainbow v sekci fóra Operační systémy na bázi Unixu
    Odpovědí: 0
    Poslední příspěvek: 01.06.2006, 14:27
  4. DUT3C JUIHB 0309 SPNW len na 2400+ prime stable