Osobně mě je jedno kdo co používá, ale Internet Explorer, a to ani v 8 verzi, osobně nepovažuji za moderní prohlížeč WWW stránek.

Samozřejmě napíšu proč:

a) Nepodporuje standardy - pro někoho malichernost, pro webdesignera noční můra, díky MS se tak musí dělat všelijaké "háčky". Přiznám se, nejsem webdesigner, čili mi to může být ukradené, ale jelikož studuji Informatiku, tak vím, co existence IE znamená pro webdesignera alespoň v teoretické rovině.

b) Nemá pořádný download klient - nezlobte se na mě, ale prohlížeč bez pořádného download klientu je o ničem, nechci používat další aplikace, proč, když to má Opera v sobě? A každý normální prohlížeč taky....

c) Velmi pomalá reakce na chyby - jak již bylo napsáno výše, např. Firefoxu se nemůže ani náhodou rovnat. Opera je tak někde uprostřed si myslím.

d) žádný emailový klient

e) Nejatakovanější prohlížeč - nejvíce útoků probíhá přes IE.

f) U Opery jsem si zamiloval funkci "Přizpůsobit šířce", pomocí které mi Opera vtěsná širokou stránku tak, abych nemusel rolvat ze strany na stranu a přitom mi zůstane stejně veliké písmo a nezmenší se celá stránka tak, jako u Zoomu. Tuto funkci nemá žádný jiný prohlížeč, pokud se nepletu

g) Taktéž jsem si zamiloval už jednou zde zmiňovanou funkci, kdy napíšu g něco a vyhledá se mi to na googlu, umí to IE8? Tohle jediné nevím jistě.

h) IE8 mi na Mandrivě nepůjde oficiální cestou. Každý normální prohlížeč je použitelný i na Linuxu, teda krom Safari myslím.

i) Jak je to s podporou SVG? Co vím, IE byl jediný prohlížeč, co to nepodporoval...

j) Jedná se o jasně nejpomalejší prohlížeč.

Důvodů, proč osobně nemám rád IE a všechny mé známé před ním varuji, je více. Rád se přiznám, že sice MS nemusím, ale výše uvedené argumenty jsou i tak pravdivé.

Opravdu mě překvapuje, že někdo přechází zpátky na IE, ale každý má na to nárok. Osobně bych tak ale nikdy již neučinil, protože osobně považuju IE za nejhorší prohlížeč, co jsem kdy viděl.