Citace Původně odeslal jan555 Zobrazit příspěvek
Tak bohužel, poznatky už docela dost majitelů špatně vypadají - kvalita je zřejmě totálně mimo, venku i u nás (koho zajímá, mrkněte na velká fóra) jsou lidé, kteří vrátili i víc než pět fungl nových K-7 kvůli out-of-box vadným kusům. Co jsem tak zahlédl, tak vadné snímače (barevné čáry, fleky, mrtvé skupiny bodů, atd.), vadný SR a snímač polohy, prach a nečistoty pod AA filtrem a v displeji, vadné AF, atd. Snad všechny foťáky mají v prvních batchích nějaké problémky, ale tohle se mi zdá jako nejproblémovější foťák co do kvality co pamatuju. Takže zájemci radši počkejte, než se to pořeší ...

btw: Pentax prý ukončil výrobu už všech ostatních těl mimo K-7 a K-m.
Zajímavé - z českých vlastníků K-7 si zatím na tohleto nikdo nestěžoval - asi jsme "prémiový trh" Ale vážně: hlavním problémem je údajně přehřívání způsobené konstrukcí těla a lepeným čipem (kvůli snížení nákladů?). Taky mám pocit, že vyšel jeden nebo dva nové firmwary upravující vlastnosti foťáku.
Ale stejně - tato "reklama" při začátcích prodeje je určitě na škodu, myslím že spoustu potenciálních kupců nevlastnících Pentax toto odradí. IMHO se tyto nedostatky časem vychytají (co by taky jinak Pentax prodával ), ale pocit pachuti může přetrvávat i nadále.

2 Bob: a já jsem rád, že jsem před pár měsíci koupil K10D, s nímž zatím nemám žádné problémy (ťuk ťuk)