Výsledky 1 až 25 z 37

Téma: Raid 0 malá rychlost

Hybrid View

Předcházející příspěvek Předcházející příspěvek   Další příspěvek Další příspěvek
    Administrátor mince Avatar uživatele Jezevec
    Vliv
    300

Standardní Re: Raid 0 malá rychlost

Uvedom si, jak SSD (ne)funguje. Zalezi samo co mas, ale vetsina SSD disku vlastne vytvari interne pole. Pri prenosu malych bloku dat pak i jedinej disk vyuzije klidne maximalni vykon, kterej radic dokaze dat. Vetsi rychlost by se mohla projevit pri prenosu vetsich bloku dat. Zavisi samozrejme taky na zpusobu naformatovani a tom jak moc velikost sektoru odpovida velikosti bloku SSD. Pokud neco z toho nesedi, tak na SSD vykon padne nahubu daleko vic nez na HDD.

Jestli mas moznost, tak testni sigle vs SW RAID pod tuxem, melo by stacit boot z nejakeho live ktery ma kompletni moduly. Linuxovej SW RAID je o min rad vykonejsi (na prumernym CPU da nekolikanasobek toho co da radic).
    IMPROBE AMOR, QUID NON MORTALIA PECTORA COGIS - krutá jsi, lásko, kam až ty doženeš smrtelná srdce -- Vergilius
    Mnoho je prostředků, které léčí lásku, ale žádný není spolehlivý.
    S tím, čeho se na nás dopustili druzí se už nějak vyrovnáme. Horší je to s tím, čeho jsme se na sobě dopustili sami.
    -- Francois La Rochefoucauld
    Nabídnout přátelství tomu, kdo chce lásku, je jako dát chleba tomu, kdo umírá žízní.

no doufam, ze tu nekoho moje vylevy zajimaji, takze pridam dalsi poznatek

zapnuti WRITE BACK CACHE na Intel Matrix Storage podstatne zvysuje vykon (ted uz mereno v HDTune) i kdyz nejaka haluzicka tam stejne je, protoze pri mereni mi tu ukazalo vyuziti CPU "-1.0%"

zde jiz SSD prekonava VelociRaptory jak v pristupovce (to asi nikdo "necekal") tak v rychlosti cteni... Ty SSD jsou obycejne Corsairy M64, takze jsem (po nastaveni WB cache) pomerne spokojenej s tim co davaji v RAID0 - papirove hodnoty 170MB cteni / 100MB zapis pro jeden disk. Uprimne - zatim jsem nedospel do stadia, abych za radic "vyhodil" 8000,- , ale kdo vi - mozna jednou

Kazdopadne diky, pro oba K+ za "sluzbu lidu" (Jezevec si musi pockat az rozdam par K+ jinde )
    Přiložené obrázky Přiložené obrázky

Historie: C2Q Q6600 @3.2GHz (8x400) || MB: GB X48-DS5 rev 1.1 F8H || COOL: Thermalright Ultra 120 eXtreme || MEM: 4x 2GB Corsair Dominator PC2-8500C5@1066MHz
    Soucasnost: Ci7 3770 @default || MB: GB GA-Z77X-UD4H rev 1 F2 || COOL: Gelid Tranquillo rev2 || MEM: 2x 8GB Kingston HyperX DDR3 1600MHz CL10 XMP
    VGA: Sapphire HD5870 VaporX / 1GB || HDD: 2x SSD Corsair M64 + 2x Velociraptor 74GB + WD 2TB Green || Sound: Realtek Azalia || Case: TT Eureka || PSU: Corsair HX620W

Senior Member Avatar uživatele DOC_ZENITH
    Vliv
    281

Jen tak btw jezevec s tim Adaptecem jsi na omylu, je úplně jinde ano, možná ve spolehlivosti atd. Ale ve výkonu je také někde jinde, bohužel hůře, předtim jsem tam měl tuhle nádheru:

http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=50789

A peak s SSD ani ne 300Mb/s a celkově když se četlo a zapisovalo najednou tak to bylo líný. Tenhle Highpoint má peak až 750Mb/s v raidu a vše tam sviští jak má, hodně dlouho jsem to zkoumal než jsem dopátral ideální řadič. A hlavně SSD si s řadičem na raid musej sednout, výsledky s SAS disky z recenzí nelze v tento moment brát vůbec v potaz, bohužel.
    The best Unreal Tournament maniac.

Senior Member Avatar uživatele Gestler
    Věk
    42
    Vliv
    244

Tak včera jsem poladil trošku múj RAID 0 a hned je to o poznání lepší
    stačilo nainstalovat místo HDtune 2.5 verzi 2.55,abyh pravdu řekl teď už vážně nevím čemu mám věřit.
    INTEL Core I7 2600K D2 @5Ghz HTon , Asus Maximus V Extreme Z77,4x4GB Kingston Predator 2400Mhz,MSI LIGHTNING 680GTX 1400/7100,24"Benq PVA 16:9
    2xSamsung SpinPoint F1 HD322HJ Sata II RAID 0 + Intel X25 SSD,WD my BOOK 1TB,700W Delta Electronics/HP,Hama - URAGE.
    Chlazení : Čerpadlo: Laing 18W + XSPC TOP Radiatory: MORA2 + 9x120mm fan , XSPC RX480 + 4x120mm fan Bloky : CPU - CAWEDOG ZOUY 2.0 NB,SB+MOS EKuniversal
    HARD CORE HW SERVIS - SERVIS S POUŽITÍM PROFESIONÁLNÍ TECHNIKY V OBLASTI : REBALLINGU, REFLOW, DIAGNOSTIKY - kompletní opravy poškozeného PC HW, které vám nikde jinde nenabídnou

Vliv
    281

Hrůza jsou oba výsledky tak jako tak. Dokud tam máš takovejhle rozechvělej graf co neni pevnej oblouk po celý dýlce a padá jen lehce u konce, navíc je takhle zubatej, tak to prostě nedává řadič a nevyplácí se tam ten raid vůbec mít, rozlož ho.

Senior Member Avatar uživatele Gestler
    Věk
    42
    Vliv
    244

rozložil bych ale není kam zálohovat,navíc přecijen se mi to zdá být rychlejší než disk v singlu.Možná se mi to jen tak jeví,netvrdím to.Každopádně kupovat slušnej řadič k těmhle hdd je zbtečný a pořídit k tomu ještě slušný disky=na konci měsíce žrát suchej chleba,tak nevím...je to zapeklitá bezvýchodná situace.

EDIT:zapnul jsem..výsledek je lepší,díkes. zubatý je to ale furt
    INTEL Core I7 2600K D2 @5Ghz HTon , Asus Maximus V Extreme Z77,4x4GB Kingston Predator 2400Mhz,MSI LIGHTNING 680GTX 1400/7100,24"Benq PVA 16:9
    2xSamsung SpinPoint F1 HD322HJ Sata II RAID 0 + Intel X25 SSD,WD my BOOK 1TB,700W Delta Electronics/HP,Hama - URAGE.
    Chlazení : Čerpadlo: Laing 18W + XSPC TOP Radiatory: MORA2 + 9x120mm fan , XSPC RX480 + 4x120mm fan Bloky : CPU - CAWEDOG ZOUY 2.0 NB,SB+MOS EKuniversal
    HARD CORE HW SERVIS - SERVIS S POUŽITÍM PROFESIONÁLNÍ TECHNIKY V OBLASTI : REBALLINGU, REFLOW, DIAGNOSTIKY - kompletní opravy poškozeného PC HW, které vám nikde jinde nenabídnou

Vliv
    281

TeĎ už to vypadá líp, ta prostupnost už tam je. Ale, ty výkyvy, jak velkej máš stripe size a benchmarkuješ to jako sekunbdární jednotku nebo na tom máš OS ?

Citace Původně odeslal Gestler Zobrazit příspěvek
    Tak včera jsem poladil trošku múj RAID 0 a hned je to o poznání lepší
    stačilo nainstalovat místo HDtune 2.5 verzi 2.55,abyh pravdu řekl teď už vážně nevím čemu mám věřit.
    mas zapnutou tu Write-Back cache na Intel Matrix Storage? Me po zapnuti dela z SSD diskama rovnou caru na 300MB/s, s Velociraptorama je to ale hruza zubatice

edit: jen pro upozorneni, JE DOPORUCENO MIT POCITAC JISTENY PRES UPS PRI ZAPNUTI TETO CACHE!!

edit2: rady pro OCZ Vertex SSD disky v RAID0 pri pouziti ICH10R http://www.ocztechnologyforum.com/fo...ad.php?t=52912

zapina se zde:
    Naposledy upravil jimmy; 06.08.2009 v 15:19.

Historie: C2Q Q6600 @3.2GHz (8x400) || MB: GB X48-DS5 rev 1.1 F8H || COOL: Thermalright Ultra 120 eXtreme || MEM: 4x 2GB Corsair Dominator PC2-8500C5@1066MHz
    Soucasnost: Ci7 3770 @default || MB: GB GA-Z77X-UD4H rev 1 F2 || COOL: Gelid Tranquillo rev2 || MEM: 2x 8GB Kingston HyperX DDR3 1600MHz CL10 XMP
    VGA: Sapphire HD5870 VaporX / 1GB || HDD: 2x SSD Corsair M64 + 2x Velociraptor 74GB + WD 2TB Green || Sound: Realtek Azalia || Case: TT Eureka || PSU: Corsair HX620W

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. Intel Matrix RAID
    Založil HeadHunter v sekci fóra Intel čipové sady
    Odpovědí: 24
    Poslední příspěvek: 03.09.2007, 12:36
  2. Mala rychlost segate baracuda 160gb 7200rpm 8mb cache
    Založil JurasekNFSU v sekci fóra Pevné disky a řadiče
    Odpovědí: 7
    Poslední příspěvek: 13.09.2005, 17:55
  3. Mala rychlost u LG gsa-4082B
    Založil romanow v sekci fóra Optické, přenosné a jiné disk(et)y
    Odpovědí: 8