Výsledky 1 až 14 z 14

Téma: Výpadky internetu při routování u Vista/Win2k8/W7

Senior Member Avatar uživatele sAd
    Vliv
    268

Standardní Výpadky internetu při routování u Vista/Win2k8/W7

Zdravím,

Poslední dobou mám jeden docela velký problém se sítí. Používám router postavený na LittleFalls2 desce s dvěmi gigabytovými ethernet kartami (jedna integrovaná, druhá v PCI). Jede na tom W7 a internet je sdílený přes ICS. Klient, který se připojuje je notebook HP6710b s gigabytovou ethernet kartou.

A teď ten problém. Vždy po určité době mi vypadne připojení k internetu, ovšem zajímavé je to, že veškeré ostatní již probíhající spojení fungují vesele dál (Miranda, streaming a podobně). Nové spojení už ale navázat nelze.

Zkoušel jsem povypínat firewall, antivir, vyměnit LAN kabely, přehodit síťovky, dokonce i nahodit Win2k8server (s nastavením role jako DHCP), ale nic z toho nepomáhá. Musím resetovat ethernet adaptér na notebooku, jinak se spojení neopraví. Na routeru funguje internet stále.

Nevíte někdo, v čem může být zakopaný pes?
    YUKI > HP 6710b > Intel Core 2 Duo Mobile T7250 2 GHz > 2×1024 MB Nanya DDR2, 667 MHz > intel X25-M G2 80 GB SSD > dokovací stanice HP 2008 120W > LCD HP LP2275w
    SORA > Intel Little Falls 2 > Intel Atom 330 1,6 GHz > 1×2048 MB Corsair DDR2, 667 MHz > Samsung SpinPoint F1 HD322HJ 320 GB
    ERI > Nokia 700 > Belle FP1

Standardní Re: Výpadky internetu při routování u Vista/Win2k8/W7

Nevím, jak u W7, ale WinXP mají úmyslně omezený maximální počet navázaných spojení, aby nešly používat jako server.
    Možná to může být příčina tvých problémů.
    Neděkujte, nenadávejte, pokud se vám něco líbí nebo nelíbí, používejte prosím hodnocení/reputaci/karmu - prostě ikonku s vahami pod avatarem.

Kdo vás kdy a za co ohodnotil uvidíte ve svém Uživatelském panelu.

Vliv
    268

To bych pochopil v případě Vist nebo W7, ale když to samé dělá Win2k8server, tak to asi nebude tento případ.
    YUKI > HP 6710b > Intel Core 2 Duo Mobile T7250 2 GHz > 2×1024 MB Nanya DDR2, 667 MHz > intel X25-M G2 80 GB SSD > dokovací stanice HP 2008 120W > LCD HP LP2275w
    SORA > Intel Little Falls 2 > Intel Atom 330 1,6 GHz > 1×2048 MB Corsair DDR2, 667 MHz > Samsung SpinPoint F1 HD322HJ 320 GB

Administrátor mince Avatar uživatele Jezevec
    Vliv
    300

Viz Paolo + taky pouzivas na prevoz cihel svuj osobak ? Pouzivej nastroje k ucelum, ke kterym jsou urceny. Widle (zadne) nejsou urceny na pozici routeru. V nouzi to muze +- "nejak" fungovat, ale pokud chces od routeru alespon minimalni spolehlivost ...

Kup si libovolnou krabku za 1kKc+ a splni ucel 100x lip + usetris elektrinu.
    IMPROBE AMOR, QUID NON MORTALIA PECTORA COGIS - krutá jsi, lásko, kam až ty doženeš smrtelná srdce -- Vergilius
    Mnoho je prostředků, které léčí lásku, ale žádný není spolehlivý.
    S tím, čeho se na nás dopustili druzí se už nějak vyrovnáme. Horší je to s tím, čeho jsme se na sobě dopustili sami.
    -- Francois La Rochefoucauld
    Nabídnout přátelství tomu, kdo chce lásku, je jako dát chleba tomu, kdo umírá žízní.

Pokud vím, tak XP mají omezený počet polootevřených (navazovaných) spojení na 10 (od dob Service Packu 2) a ne počet souběžných spojení.

Mám pocit, že problém, který tu popisuje sAd (nelze otevřít další spojení při připojení skrz ICS), je nějakej bug u Visty/Serveru 2008 (a jestliže W7 vychází z Visty, pak se to imho může objevit i tam). Tento problém mělo na několika forech několik lidí a pokud mne paměť neklame, tak se to kdysi řešilo i tady (jestli to snad řešil kecinzer?). Na konkrétní téma tě ale nasměrovat nedokážu.
    "Internet je místo, kde většina žen jsou ve skutečnosti chlapi, chlapi jsou chlapi a většina dětí jsou agenti FBI." | "Kdo chce kam, pomozme mu tam." | "Neexistují velké problémy, ale malá kladiva."

Vliv
    300

Sitovani ve Win (jedno kterych) je zoufalost sama a s Vistama/2k8 tomu dal M$ jeste vic naprdel. Zkus povypinat vsecmozne "optimalizacni" featury, ale to proste neni reseni, protoze sitovani ve widlich nikdy poradne fungovat nebude.
    IMPROBE AMOR, QUID NON MORTALIA PECTORA COGIS - krutá jsi, lásko, kam až ty doženeš smrtelná srdce -- Vergilius
    S tím, čeho se na nás dopustili druzí se už nějak vyrovnáme. Horší je to s tím, čeho jsme se na sobě dopustili sami.
    Nabídnout přátelství tomu, kdo chce lásku, je jako dát chleba tomu, kdo umírá žízní.

Vliv
    268

Jezevec: Stroj je používaný jako file/stream server, běží tím pádem 24/7, takže žádná úspora při koupi routeru. Naopak by to byla další piksla žeroucí energii. Navíc daný stroj má vzhledem ke konfiguraci opravdu minimální spotřebu. Moje první volba byl rozhodně linux, ale bohužel kvůli některým aplikacím jsem musel nahodit win. Šťastný z toho nejsem, ale co nadělám.

JejKey: Abych pravdu řekl, tak mi připadá, že jde o bug na straně ntb s tím pádem i Vist a asi bych musel hodně vzpomínat, jestli to náhodou nemá souvislost s nainstalováním SP2.
    Naposledy upravil sAd; 04.08.2009 v 18:24.

Vliv
    300

Zatim si tu nejmenoval nic, co by pod tuxem nebezelo. Samba + ... na stream (zavisi co od toho chces). Sam mam router + web + ... stream + ... a vse to bezi na tuxovi. Samo volba OS byla primarne delana na router a az sekundarne na dalsi fce.

Pixla zerouci 5W mi neprijde v celkovem uctu za energii jako podstatna.

Vliv
    268

Nuže. Nahodil jsem Ubuntu, protože potřebuji GUI kvůli některým aplikacím. Nastavil routování a DHCP. Ale net zase vypadává. Takže jsem vcelku v koncích a absolutně nemám tušení, kde by mohl být problém. Kabely se tváří jako ok. Když připojím notebook napřímo k síti bez routeru, tak to taky jede ok...

Jakou máš linku, co na ní je za "koncové zařízení"?
    Kabely jsou dělané nebo kupované?
    Typ switche?
    Neděkujte, nenadávejte, pokud se vám něco líbí nebo nelíbí, používejte prosím hodnocení/reputaci/karmu - prostě ikonku s vahami pod avatarem.

Kdo vás kdy a za co ohodnotil uvidíte ve svém Uživatelském panelu.

Já teda tipuju síťovku, LittleFalls 2 má nějakého Realteka, nedávno mi jedna integrovaná na desce Intelu umřela. Jen tak z ničeho nic.
    Lenovo X200 | Lenovo Ultrabase | Sennheiser HD 595 | Fujitsu Siemens P19-2 Black | Logitech Internet Navigation Keyboard | Logitech VX Revolution

Senior Member Avatar uživatele Peca-on-line
    Věk
    38
    Vliv
    312

Zkusil bych na tom routeru prohodit rozhraní, kartu která byla WAN používat jako LAN a naopak.
    Děkovat mi kromě karmy můžete také v BTC: 1JVRVYsWRYFb9AajzoHRVnmqjgpBjYmykr

Vliv
    268

Citace Původně odeslal Paolo Zobrazit příspěvek
    Jakou máš linku, co na ní je za "koncové zařízení"?
    Kabely jsou dělané nebo kupované?
    Typ switche?
    Linka je 100Mbit ethernet od CESNETu, takže tady bych problém nehledal. Kabely jsou oba kupované a jsou vhodné pro gigabitové sítě. Zkoušel jsem i vlastnoručně vyrobené, ale bez rozdílu.

Citace Původně odeslal frelichl Zobrazit příspěvek
    Já teda tipuju síťovku, LittleFalls 2 má nějakého Realteka, nedávno mi jedna integrovaná na desce Intelu umřela. Jen tak z ničeho nic.
    Jj, LittleFalls2 má integrovaný Realtek 8168. Druhá ethernet karta v PCI je Realtek 8169. Ta na desce bude určitě ok, protože když mi vypadne net na notebooku, tak na tom routeru jede pořád bez problémů.

Citace Původně odeslal Peca-on-line Zobrazit příspěvek
    Zkusil bych na tom routeru prohodit rozhraní, kartu která byla WAN používat jako LAN a naopak.
    Tohle mě taky napadlo. Dneska vyzkouším.

Jinak tenhle problém fakt nechápu. Neřeknu, kdyby to spadlo komplet, ale když vypadne net, tak klasická síť jede (klient-router), už navázaná spojení k netu taky jedou. Ale z ntb neprojde žádný nový požadavek na spojení. Problém není ani v použitém OS na routeru. Spadne to s Vistama, W7, Win2k8server, ubuntu, gentoo.

Mám ale jedno podezření a to, že za to může synchronizace bookmarks v Opeře. Zkusím to vypnout a uvidím.

Vliv
    268

Tak jsem prohodil síťovky (WAN<-->LAN) a vypnul sync v Opeře. Prozatím net nespadl (klep klep), takže problém bude v jedné z oněch dvou věcí. Spíše to ale vidím na tu Operu...

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. Asus M2N-E nestabilní při oc jak přes FSB tak násobič
    Založil Peter5110 v sekci fóra NVIDIA čipové sady
    Odpovědí: 1
    Poslední příspěvek: 02.05.2008, 16:12
  2. Stále zapnutý numlock při startu WXP (IBM T41)
    Založil Brogg v sekci fóra Ostatní operační systémy
    Odpovědí: 5
    Poslední příspěvek: 04.02.2007, 19:41
  3. Reklamacia neuspesna! = UZ UKONCENA -ZAZRAK !
    Založil AjsTi v sekci fóra Reklamace a §
    Odpovědí: 65
    Poslední příspěvek: 02.04.2006, 15:20
  4. výpadky zvuku ve Foobaru2000 při Kernel Streaming
    Založil Rob v sekci fóra Zvuk
    Odpovědí: 1
    Poslední příspěvek: 22.12.2005, 20:32
  5. ABIT AI7 dělá problémy při modemovém připojeni k Internetu ?
    Založil Ladis v sekci fóra Intel čipové sady
    Odpovědí: 6
    Poslední příspěvek: 23.06.2004, 08:19

Pravidla přispívání