O vaio Z jsem hodně dlouho uvažoval, protože ten notebook je prostě nááádherný, proč jsem si ho nakonec nekoupil?

1. Cena je dost brutální a to nejenom cena notebooku samotného (tu bych ještě zkousnul, teď je navíc oproti stavu před půl rokem o dost levnější), ale chtít snad 7 tisíc za dokinu, která skoro nic neumí je totální zlodějna.

2. Příliš vysoké rozlišení displeje: v obchodě to podle mě připadá člověku fajn, ale mám pocit, že by mi to brzo začalo vadit. Samozřejmě to nemusí být problém pro každého.

3. Křehkost? Zkusil jsem si to vzít do ruky a tím jak je notebook na svou váhu docela velký (samozřejmě absolutně je docela malý) jsem měl pocit, že bych mu brzo ublížil a to se k notebookům chovám pěkně.

4. Špatné rozložení klávesnice: PageDown/Up jen pomocí fn + něco u mě znamená prakticky konec úvah o tomto modelu, zase ne každému to bude vadit.

5. Špatná záruka. U tak drahého zařízení bych si představoval poněkud lepší záruku než standardní dva roky. Jde tuším dokoupit ale zase za šílené s konkurencí nesrovnatelné peníze.

Přes všechny nedostatky si myslím, že by dcera mohla být s tímto kouskem velmi spokojená, protože (budu se opakovat) je prostě nááádherný :).