Výsledky hlasování: Jaký používáte při focení filtry ?

Hlasující
1297. Nemůžete hlasovat
  • polarizační

13 1,00%
  • UV

7 0,54%
  • infra

0 0%
  • šedý

1 0,08%
  • jiný

0 0%
  • žádný

3 0,23%
  • více najednou

5 0,39%
  • 1 268 97,76%
Výsledky 1 až 25 z 216

Téma: základní použití filtrů pro DF

Hybrid View

Předcházející příspěvek Předcházející příspěvek   Další příspěvek Další příspěvek

Standardní Re: základní použití filtrů pro DF

no-X: Hitech má 1.2 a kdyžtak není problém dát dva filtry na sebe (máš pravdu, už jsem fotil proti slunci i s 1.2 + 0.9) a není to problém ani na UWA skle, jen kvůli tomu bych osobně do SinghRay neinvestoval ...

Citace Původně odeslal Nazalogy Zobrazit příspěvek
    Ještě mě tak napadlo, má cenu pořizovat nějaký UV filtr jako ochranu na objektiv Canon 70-200 F4 ? chtěl bych si jet zafotit na Barumku..
    Existují dva tábory a dvě rady . Osobně ochranné filtry používám, ochranna u drahých skel je pro mě podstatná, filtr se čistí snáz než přední element a příruba objektivu a taky obvykle neřeším krytky. Na druhou stranu ten, kdo říká, že filtr (jako další přidaný optický element) musí znamenat nějaké zhoršení, ten má pravdu, jiná věc je, že to u kvalitních filtrů v drtivé většině případů člověk nepozná ani při pixel-peepu .

btw: ochranné filtry jsou "protector", UVčko samozřejmě taky, ale je o trochu dražší a nic nepřináší.
    [PC] i7-3770K @4.5 GHz w/Noctua NH-D14 SE2011 | 32 GB Patriot G2 | Asus P8Z77-V Deluxe | Crucial M4 256 GB | 2x WD20EZRX RAID1 | BD-RE LG GBW-H20L | Sapphire HD7750 Ultimate | Enermax Revolution87+ 550W | Antec Solo II | Asus Xonar Phoebus + AKG K271 MkII | NEC PA231W + SVII + Spyder3EE
    [Photo] Nikon D700 + MB-D10 | AF-S 16-35/4G VR | AF-S 24-120/4G VR | AF-S 50/1.4G | AF-S 60/2.8G | AF-S 85/1.8G | AF-S 70-200/2.8G VRII | TC-17E II | SB-900 | Transcend cards | Heliopan + Formatt filters | Gitzo support | Kata + Tamrac bags
    You're guaranteed to miss 100% of the shots you don't take. (Wayne Gretzky)

Standardní Re: základní použití filtrů pro DF

Taky jsem to zkusil, ale těch flares...
    senzory pro DF - DSLR | senzory pro DF - kompakty a EVF | senzory pro DF - mosaic masky | senzory pro DF - full-color masky | filtry pro DF #1 / #2 | tisk DF na inkoustech od Canonu | M42 skla pro DSLR | Thoriové sklo a M42 objektivy

Neděkujte, nenadávejte, pokud se vám něco líbí nebo nelíbí, používejte prosím reputaci
    (tj. ikonka s vahami pod avatarem)

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Klíčová slova k tématu

Pravidla přispívání