Výsledky 1 až 16 z 16

Téma: Webové stránky (HTML)

Smile Webové stránky (HTML)

Ahoj, mám problém se zobrazením stránek, které jsem vytvářel pro kamaráda v Internet exploreru. Stránky se jinak zobrazují v IE než v Mozila Firefox. Skrývají se texty, je jiná barva některých písmen atd. Nevíte čím to může být. Nejsem žádný expert. Jsou to mé první stránky. Mrkněte na www.sminteriery.cz

Děkuji Tomáš

Standardní Re: Webové stránky (HTML)

Konkrétně ti neporadím. Užitečnou pomůckou mohou být validátory, např.:
    HTML Validator: http://validator.w3.cz/check?uri=htt...minteriery.cz/
    CSS Validator: http://jigsaw.w3.org/css-validator/v...1&profile=css2

Máš tam chyby, namátkou třeba titulka nemá vůbec ukončení

Vyhýbej se používání mezer nebo diakritiky v názvech souborů!!! Třeba toto: Kopie - P4293223.JPG.
    Malým dětem a blbcům počítače do rukou nepatří. ®

pro začátky je tu pěkný web:

http://www.jakpsatweb.cz/
    IBM
    Lenovo
    Kriglnakafe

Děkuji kluci, budu se s tím muset poprat.

Zlehka jsem na to kouknul a všiml jsem si jen toho jiného písma Nábytek (Skříň).
    To je způsobený, že nemáš uzavřenej tag <a> a dál si také nemyslím že by se měl tag <h5>,<h6> objevovat uvnitř tagu <a>.
    Mozilla se snaží strukturu napravi, takže z toho udělá:
    Kód:
    <h5><a>Nábytek</a></h5>
    <h6><a>(Skříň)</a></h6>
    a barva písma se pak dědí od odkazu. IE by to mělo opravit zhruba:
    Kód:
    <a><h5>Nábytek</h5>
    <a>(Skříň)</h6></a>
    a barva je zdedena z nadpisu.

Takovych chyb tam budes mit vic, takze asi bude cely vystup z validatoru zkresleny...

Doporucuji aby sis stranku postupne skladal a projizdel validatorem - nejdriv nechas ten div container a do nej zadny obsah, pak tam pridej ty divy language, header, menu, zase prazny a takhle si to postupne zanoruj, abys mel jistotu, ze mas strukturu spravne.

V CSSku jsem si take vsiml, ze pouzivas ruzny hacky pro IE a jelikoz pises, ze je to tvuj prvni web, tak si nejsem uplne jisty, jestli s nima spravne zachazis...

Ten nazev v bile barve na to podkladu je peklo (rozumen, spatne citelne, nevyrazne), spis bych volil rastrove logo nez text a trochu se pohral s jeho vzhledem.
    [Project Morpheus] Intel Core2Duo E8200@3,9GHz, 4096MB DDR2, P35-DS3P, Radeon HD2600Pro 512MB, 1,5TB+0,75TB+2TB, Toshiba DVD-Rom 16x,48x, LG DVD-smazirna, BenQ LCD 22", HP Deskjet 959c, LaserMouse 6000, AC 550W
    [NTB] Corei5 2,6GHz, 6GB DDR3, nVidia Quattro 512MB, 250GB+300GB, LCD 14,1", 720p projector

Děkuji za radu

Ahoj, tak jsem většinu chyb odstranil, ale nevim si rady s tímto

Řádek 11, znak 1: ukončovací značka elementu "DIV" je vynechána, což jeho deklarace nepřipouští.

<div id="container">
    ^

Zapomněli jste uzavřít element.

Nevím kde to mám uzavřít. Můžete mi pomoci? Když to napsal hned pod, tak mi odskočí sloupce.

Děkuji

Jestli to dobře čtu, tak container je vlastně rám celého obsahu stránky, tak bych ho ukončil před uzavíracím tagem body.
    E2140 w/Gemin II, P35-DS3, 2GB Vitesta 800+, 8800GTS 512, Hitachi T7250, Samsung F3 HD502HJ, Logitech G5, Logitech K300, Dell 2209WA, Corsair HX520
    Olympus E-300 + ME-1|ZD 1445|ZD 4015|Auto-Yashinon DX 50/1.7|Pentacon Electric 135/2.8 MC
    Dali 850 Red Line (Seas + Vifa) | Rotel RC-971 | 2x SPV100p+ | Onkyo SE-200 | Paolo speaker cable
    Dell D610 (P-M Sonoma 2.26GHz, 2GB DDR2, 80GB 7.2k, Radeon X300, DVDRW, BT, IrDA, WiFi, 14.1" SXGA+)
    Xbox 360 | 120GB

Děkuji, funguje to.

Administrátor mince Avatar uživatele Jezevec
    Vliv
    300

Obecne, vsechny tagy musi byt vzdy uzavreny (viz uvedeny link japsatweb) a to tak aby se nekrizily. Tohle je absolutni zaklad kazdyho html.

Nevim estli je to zamer, ale hlavicka je strasne vysoka + ten obrazek je posunutej dolu vuci tem prknum.

Zvaliduj si taky ostatni stranky, mas tam furt blbe uzavreny DIVy. IMO si ten co se tu resil vejs vlozil nekam kam nepatri.
    IMPROBE AMOR, QUID NON MORTALIA PECTORA COGIS - krutá jsi, lásko, kam až ty doženeš smrtelná srdce -- Vergilius
    Mnoho je prostředků, které léčí lásku, ale žádný není spolehlivý.
    S tím, čeho se na nás dopustili druzí se už nějak vyrovnáme. Horší je to s tím, čeho jsme se na sobě dopustili sami.
    -- Francois La Rochefoucauld
    Nabídnout přátelství tomu, kdo chce lásku, je jako dát chleba tomu, kdo umírá žízní.

Jezevec má pravdu, projeď si kód i na ostatních stránkách, opravil jsi to jen na první (index). V čem ty stránky píšeš? Nějaký editor by ti s tagy hodně pomohl.
    E2140 w/Gemin II, P35-DS3, 2GB Vitesta 800+, 8800GTS 512, Hitachi T7250, Samsung F3 HD502HJ, Logitech G5, Logitech K300, Dell 2209WA, Corsair HX520
    Olympus E-300 + ME-1|ZD 1445|ZD 4015|Auto-Yashinon DX 50/1.7|Pentacon Electric 135/2.8 MC
    Dali 850 Red Line (Seas + Vifa) | Rotel RC-971 | 2x SPV100p+ | Onkyo SE-200 | Paolo speaker cable
    Dell D610 (P-M Sonoma 2.26GHz, 2GB DDR2, 80GB 7.2k, Radeon X300, DVDRW, BT, IrDA, WiFi, 14.1" SXGA+)
    Xbox 360 | 120GB

Administrátor mince Avatar uživatele Jezevec
    Vliv
    300

Nainstaluj si FF a do nej plugin HTML validator. Az se bude ptat, tak zvol ze chces validovat obe moznosti. Pak si naistal plugin web developer, ten ti umozni videt rozlozeni webu a spoustu dalsich ficur.
    IMPROBE AMOR, QUID NON MORTALIA PECTORA COGIS - krutá jsi, lásko, kam až ty doženeš smrtelná srdce -- Vergilius
    Mnoho je prostředků, které léčí lásku, ale žádný není spolehlivý.
    S tím, čeho se na nás dopustili druzí se už nějak vyrovnáme. Horší je to s tím, čeho jsme se na sobě dopustili sami.
    -- Francois La Rochefoucauld
    Nabídnout přátelství tomu, kdo chce lásku, je jako dát chleba tomu, kdo umírá žízní.

Děkuji, vím že tam mám ještě další chyby. Jen jsem se k tomu nedostal. Použil jsem nějakou šablonu vytvořenou na prezentaci zvířat. Musel jsem to změnit tak, aby to bylo vhodnejší pro nábytek. Přepisuju to rovnou v notepadu.

Děkuji

Citace Původně odeslal Jezevec Zobrazit příspěvek
    Nainstaluj si FF a do nej plugin HTML validator. Az se bude ptat, tak zvol ze chces validovat obe moznosti. Pak si naistal plugin web developer, ten ti umozni videt rozlozeni webu a spoustu dalsich ficur.
    Co je to prosím tě ten FF? Něco jako frontpage?

To je prohlížeč Mozilla Firefox. Stáhni si nejnovější verzi (tuším 3.5) a doinstaluj pluginy co psal Jezevec. No a nějaký html editor by taky nebyl k zahození, zkus třeba Golden HTML editor nebo PSPad.
    Xbox 360 | 120GB

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. Odpovědí: 2
    Poslední příspěvek: 18.12.2006, 15:28
  2. webove stranky and hack?!?
    Založil X2 v sekci fóra Programy a problémy s nimi
    Odpovědí: 2
    Poslední příspěvek: 12.05.2006, 09:41
  3. neznate program, kterej vypise vsechny odkazy z html stranky
    Založil xilla001 v sekci fóra Programy a problémy s nimi
    Odpovědí: 4
    Poslední příspěvek: 01.10.2004, 15:12
  4. Html jsem lama a chci si udelat jednoduche web stranky