Tento thread neresi nejaky "jak na to" problem - je spis shrnutim dojmu a navnada na vase zkusenosti a nazory.
Asi pred mesicem sem koupil sluchatka Sennheiser HD555 (50 Ohm) a od te doby mi neda pokoj zvukova karta. Zvukovka v notebooku i Audigy2ZS nehrajou spatne, ale stejne mi to nedalo. Koupil sem M-Audio Transit a pak jeste na otestovani Asus Xonar DS. Tady jsou zhruba dojmy z kazde zvukovky.
Audigy 2ZS (WASAPI + resampling na 48kHz)
Audigy nehraje zase tak spatne az na lehce zahuhlane vyssi basy a nepresvedcive (spinave) vysky. Ale jinak je zvuk relativne vyvazeny, delsi poslech neunavuje (spis nudi)
Crystal Codec v IBM x24(resampling na 48kHz)
Podobny zvuk jako Audigy, mozna lehounce basovejsi. Vysky "sussi" - chybi trosku jiskra. Lepsi zvuk nez Xonar a mozna i Audigy. Dost sumi
M-Audio Transit (ASIO)
nejspecifictejsi zvuk vubec. Naprosto dokonale podani vysek, mozna az moc vyrazne podani stredu ale bohuzel velmi slabe basy. Ne ze by chybely, ale jsou opravdu hodne slabe a neuderne. Zvukovka proto zni u nekterych skladeb "uskripane", delsi poslech je neprijemny.
Asus Xonar DS (WASAPI)
Opravdu velike zklamani. Pochopitelne sem za 1300Kc necekal nejaky uchvatny zazitek, ale zvukovka je totalne mimo. Basu je zkratka moc, stredy zadne a sice ciste vysky jsou taktez schovane za basou. Zvuk je sice prijemny, ale absolutne schazi vsechny detaily, proste jak pod dekou.
A ted me dilema
Nejvice mi v hlave lezi Transit. Nevim jestli nedostatek basu je zpusoben tim, ze proste takhle hraje, pripadne jestli nemuze byt problem v tom, ze by se impendancne nepohodl se sluchatky a to ovlivnilo jeho frekvencni charakteristiku. Zilla prislibil na Lanku dotahnout sluchatkovy zesilovac, takze uvidime.
Audigy je vicemene herni zvukovka ve stolnim pocitaci - "herne" dostacuje, ale mam s ni vice problemu softwaroveho razu ve Viste x64, proto sem vicemene chtel zkusit Xonara. Rozmyslim jestli by upgrade za lepsi X-Fi pripadne X-Fi auzentech mel cenu, preci jenom uz me hrani si s resamplery a neustale kontrolovani, zda neni zapnuty nejak "zlepsovac" zvuku nebavi.
Je tu i moznost si Audigy2 nechat (na hry a multimedia dostacuje) a koupit nejakou vylozene "hifi" zvukovku. Priznam se ale, ze nemam na slepo odvahu kupovat neco jako ESI Juli@ nebo Audiotrak prodigy hd2. Ma-li snad nekdo z okoli neco podobneho k dispozici na poslech, nevahal bych a se sluchatky a DVDckem FLACu k nemu vyrazil.
Diky za jakekoliv postrehy.