Stránka 2 z 5 PrvníPrvní 12345 PosledníPoslední
Výsledky 26 až 50 z 125

Téma: Paypal

Standardní Re: Paypal

Ucet mam u Komercni banky a PayPal mam uz nejakou dobu.
    Postup (teoreticky nezavisly na bance!) by mel byt takto :

Predpoklady : embosovana platebni karta (to je karta s vystouplym pismem obvykle postribrenym, vetsinou byva drazsi nez normalni) debetni nebo kreditni s povolenym placenim na internetu (na tohle nejspis budete muset do banky (aspon u komercky) )

1) Registrace na www.paypal.com
    2) Pridate si kartu
    3) Paypal vam strhne jakysi aktivacni poplatek (myslim ze to byvalo cca 50kc)
    4) Ve vypisu z uctu (samozrejme i v elektronickem), ke kteremu je karta pripojena v bance budete mit ve zprave pro prijemnce u platby paypalu kod pro aktivaci
    5) Zadate kod v uctu paypalu a aktivacni poplatek prijde zpet na vas ucet
    6) karta by mela byt prijata a muzete platit paypalem

Ta aktivacni platba trva cca tyden, takze cekat a cekat... Nejaky psani co tady pise par lidi jsem nezazil...
    Na zrizovani paypalu jsem s bankou spolupracovat nemusel. Slo to uplne mimo ne (nebo to delaji rutinne a na nic se neptaji).
    Laptop : MSi GT683DX - Intel Core i5-2430M, 8GB DDR3, nVidia GTX 570M, OCZ Vertex 4 512GB, Roccat Kone+, Creative Soundblaster X-Fi Surround 5.1 Pro, Roccat Kave 5.1, Windows 7 Ultimate 64-bit
    Laptop 2 : HP Elitebook 8440p - Ubuntu
    Tablet : Asus Transformer Prime TF201

Pod to se podepíšu, základní požadavek bezproblémového provozu:

- embos karta otevřená pro platby přes net
    - u KB funguje s PayPalem i virtuální platební karta pro platby přes net (eVisa)
    Love 'murican gas-guzzlers...
    Chevrolet Camaro '79, 5L V8
    Chevrolet Tahoe '01, 5.3L V8
    Chevrolet Camaro '01, 3.8L V6
    chevroletcamaro.cz - Unleashed Fuel Only

koudy, jeste ti tam chybi poplatek PP 1 kc,
    dale to dopisovani jak pises, se tyka jen "conversion option" issue u mbank.

jinak vse probihalo jak pises a nebyla potreba nici cooperace. Verifikacni Kod, prisel na te blokaci 50kc do 5 minut, overeni trvalo dalsich 5 minut. celkove za 15 minut se dal ucet pouzivat. Ten tyden co tu zminujes je jen na vraceni tech 50 korun, ucet byl aktivni (v mem pripade za 15 minut od zrizeni).

Laser G9 + Logitech G930

Senior Member Avatar uživatele Hynchenzo
    Věk
    43
    Vliv
    293

Ono zalezi na bance - u KB trva docela dlouho nez internetove bankovnictvi zareaguje a ukaze vypis s kodem, tj. ten tyden je realny
    KVFREE.net - Freediving Karlovy Vary
    Olympus E-410 + Zuiko ED 14-42mm + Zuiko ED 40-150mm

Jo taaaak mbank specificka zalezitost.
    Teda nevim, ale osobne bych zmenil banku protoze konverze penez je zcela klicova pro jakoukoli aktivitu s paypalem... Ale treba maji nejaky dobry vyhody, to zas nevim...
    Laptop : MSi GT683DX - Intel Core i5-2430M, 8GB DDR3, nVidia GTX 570M, OCZ Vertex 4 512GB, Roccat Kone+, Creative Soundblaster X-Fi Surround 5.1 Pro, Roccat Kave 5.1, Windows 7 Ultimate 64-bit

no ono totiz mbank a zahranicni platby je jako + a -. nemaji je.
    takze z toho vychazi i ty konverzni drahoty. ja platil na PP zatim 2x, ale do budoucna to chci mit za "levnejsi". takze to musim vyhadat na PP customer service, no.

Laser G9 + Logitech G930

Citace Původně odeslal Hynchenzo Zobrazit příspěvek
    Ono zalezi na bance - u KB trva docela dlouho nez internetove bankovnictvi zareaguje a ukaze vypis s kodem, tj. ten tyden je realny
    V blokacích se to ukáže hned, ne?
    Lenovo X200 | Lenovo Ultrabase | Sennheiser HD 595 | Fujitsu Siemens P19-2 Black | Logitech Internet Navigation Keyboard | Logitech VX Revolution

Senior Member
    Věk
    43
    Vliv
    286

Citace Původně odeslal rOn Zobrazit příspěvek
    ja som si tiež nedávno zriadil paypal, pričom som si neregistroval žiadnu kartu, paypal účet je možné si "dobiť kreditom" jednoduchým prevodom z účtu na účet (kontaktný účet majú v UNICREDIT BANK CZECH, takže sa neplatia ani poplatky ako pri prevode do zahraničia). samotný prevod trvá 2-3 dni od odoslania $$ po ich pripísanie na paypal.
    Nevýhodou samozrejme je, že pri platení napr. na ebayi pribudne jeden krok (výhra aukcie => dobitie paypal => zaplatenie paypal) na druhú stranu ubudnú problémy s kartami.
    Citace Původně odeslal meteor Zobrazit příspěvek
    2 "ron": velice zajímavé info, můžeš to trošku rozvést? To jsi registroval kde? A nejsou s tím problémy při obchodování? Z hlediska bezpečnosti je tohle "dobíjení" mnohem zajímavější varianta nežli s kartou...
    dobíjanie paypal účtu je pod My Account - Top Up, peniaze sa posielajú na uvedený účet v UCB ČR, do správy pre príjemcu sa zadá Transfer ID a to je vše.
    Top up your PayPal account

Transfer money from your bank account to your PayPal account. Make sure that the name on your PayPal account matches the name on your bank account. It is also essential that you copy the Transfer ID in the Notes or Memo section on your bank transfer form, so that the money can be transferred successfully.

Your money will be in your PayPal account in 2-4 business days. We don't charge you any fees for this transfer.

Your transfer must be in Czech Koruny. If you use a different currency, your bank will convert the amount to Czech Koruny before transferring it to PayPal.
    Týmto spôsobom nie je možná verifikácia (aj po dobití mám na účte status Unverified), takže nejaké obmedzenia tam asi budú. Napadá ma problém s posielaním vecí z e-bay kde je podmienka Sending only to paypal verified address, ale overené to nemám.
    Druhým obmedzením je limit 12.000czk pri posielaní peňazí (Sending money), neviem či sa tento limit vzťahuje aj na platenie na e-bayi, neskúšal som.

Citace Původně odeslal meteor Zobrazit příspěvek
    ... A s omluvou opravím link na český paypal - info jsem čerpal z www.paypalcz.cz (jsem se přehlídl) - tohle vypadá rozhodně důvěryhodněji Co se tak dívám na poplatky na .com x .cz, tak je to úplně stejné - nákup zadarmika, prodej 10,- Kč + 1,9% až 3,4%. Takže to vypadá, že jde o českou "pobočku".

A propo, jaký typ účtu je nejoptimálnější? Vychází mi "premier", ale trošku mě mate popis na českém paypalu, cituji: "Obchodujete jako fyzická osoba pod vlastním jménem, tedy jako podnikatel OSVČ."
    Myslím že nejde o českú pobočku ale o iniciatívu (business) niekoho, čo poskytuje info a podporu výmenou za refferal bonus (link Založit účet) a platenú integráciu do e-shopov a stránok. Stránka je viacmenej celá zameraná na podnikateľov a e-shopy, preto tá mätúca formulácia..
    Naposledy upravil rOn; 10.07.2009 v 21:18. Důvod: pridaná citácia môjho prvého príspevku aby bolo jasné na čo sa reagovalo
    intel C2D6320@3395MHz (485x7), TTSonicTower+CollaboratoryLiquidPro, Abit IP35PRO, Sapphire 3850, 2x2GB A-Data EE, WD5000AAKS + Spinpoint 160GB + OCZ Core2, Nec, Corsair 520W, zabalene v 3R NeonLigt Black. Logitech Dualooptical, MX510, Hyundai Q790 + 24" Dell 2407WFP
    PrsonlDidžitlEjsistnt Compaq iPaq 3870, komjunikejtor glofiish X500+

frelichl : ebanking Komercni banky je nema (hledal jsem a nenasel, podivam se znova pro jistotu).

rOn : Limit na 100% neni 12tis. Kc. Loni jsem tim posilal aspon 2x tolik (ne-li jeste vic) prave pres sending money. Pri takove castce ti nekdo z paypalu zavola kvuli bezpecnosti, jestli to doopravdy chces poslat.

Senior Member
    Vliv
    305

r0n: To omezení zaslané částky přes funkci "sending money" se skutečně někdy uplatňuje? Tj. uplaňuje se při využití zůstatku, který je přímo u PayPaylu nebo i jindy, za jakých okolností? Odkud máš tohle info?

Před pár týdny jsem totiž přes funkci "Sending money" v PayPalu posílal částku převyšující 1300 USD, která se mi ihned odečetla z účtu u spořky, od které mám kartu připojenou k účtu u Paypalu. Nikdo mi nevolal, odeslalo se to hned bez jakýchkoli zádrhelů. Takže v případě, že se při zaslání peněz přes funkci "sending money" využívá zústatek na externím účtu (v mém případě domovský účet externí připojené karty), Paypal uvedený limit 12k neuplatňuje. Alespoň v mém případě tomu tak bylo vícekrát... Bezlimitní zkušenost mám i při vyšších platbách zboží z Ebaye, při placení mě PayPal nikdy nijak neomezoval
    Naposledy upravil Kankal; 10.07.2009 v 15:39.
    2 0 1 3 2 0 1 3 2 0 1 3 2 0 1 3 2 0 1 3 2 0 1 3 2 0 1 3 M --- zɔ˙ƃuıʞɔolɔɹǝʌo
    0 P F 1 0 0 1 1 0 0 1 1 2 P F 1 0 0 1 1 0 0 1 1 0 P F 1 M --- oʌǝɹɔloɔʞıuƃ˙ɔz
    1 F P 0 1 0 1 0 1 0 1 0 1 F P 0 1 0 1 0 1 0 1 0 1 F P 0 X --- zɔ˙ƃuıʞɔolɔɹǝʌo
    2 1 0 3 2 1 0 3 2 1 0 3 2 1 0 3 2 1 0 3 2 1 0 3 2 1 0 3 III --- oʌǝɹɔloɔʞıuƃ˙ɔz

Citace Původně odeslal Koudy Zobrazit příspěvek
    frelichl : ebanking Komercni banky je nema (hledal jsem a nenasel, podivam se znova pro jistotu).
    Má, když si na hlavní stránce dám "Aktuální použitelný zůstatek", tak na stránce která naskočí je tlačítko "Blokace a limity k platebním kartám". Jde se k tomu dostat i normálně přes menu, ale to nepoužívám.
    Lenovo X200 | Lenovo Ultrabase | Sennheiser HD 595 | Fujitsu Siemens P19-2 Black | Logitech Internet Navigation Keyboard | Logitech VX Revolution

Senior Member
    Věk
    43
    Vliv
    286

Citace Původně odeslal Koudy Zobrazit příspěvek
    rOn : Limit na 100% neni 12tis. Kc. Loni jsem tim posilal aspon 2x tolik (ne-li jeste vic) prave pres sending money. Pri takove castce ti nekdo z paypalu zavola kvuli bezpecnosti, jestli to doopravdy chces poslat.
    Citace Původně odeslal Kankal Zobrazit příspěvek
    r0n: To omezení zaslané částky přes funkci "sending money" se skutečně někdy uplatňuje? Tj. uplaňuje se při využití zůstatku, který je přímo u PayPaylu nebo i jindy, za jakých okolností? Odkud máš tohle info?
    asi sa v príspevkoch stratil kontext na ktorý reagoval meteor a následne ja, hovoril som čiste o limite pre sending money v prípade, že nie je na paypal účet registrovaná žiadna kreditná karta a účet je dobitý čiste prevodom z účtu (Top-Up). Po pridaní karty už tento limit nie je.
    intel C2D6320@3395MHz (485x7), TTSonicTower+CollaboratoryLiquidPro, Abit IP35PRO, Sapphire 3850, 2x2GB A-Data EE, WD5000AAKS + Spinpoint 160GB + OCZ Core2, Nec, Corsair 520W, zabalene v 3R NeonLigt Black. Logitech Dualooptical, MX510, Hyundai Q790 + 24" Dell 2407WFP
    PrsonlDidžitlEjsistnt Compaq iPaq 3870, komjunikejtor glofiish X500+

Senior Member mince Avatar uživatele meteor
    Vliv
    273

No tak založený paypal účet mám, dokonce se mi podařilo k němu "nalinkovat" platební kartu, ale teďko opravdu nevím:

chce to po mně "Check your card statement and find the 4-digit PayPal code for the charge you authorized. Enter the code below." a já se trochu nechytám. Kde bych měl ten čtyřmístný paypal kód najít? Předpokládám že klasický PIN karty to nebude...
    "Nejhorší není to, čeho jsme se dopustili na ostatních, ale to, co jsme spáchali sami na sobě."

Intel i5-8400 (CF) | GB Z370 Aorus Gaming K3 | Kingston 2x8GB HyperX Predator 3000MHz | GeForce GTX 560Ti | Samsung 860 Pro 512GB | SB X-Fi Gamer | Asus 2014L1T | Seasonic Focus Plus 550W | SilentiumPC Armis AR7 TG | EIZO EV 2455 | Marantz PM6006 plus Wharfedale Diamond 230 + Audio-Technica ATH-T500 | Windows 10 Pro

Senior Member Avatar uživatele Hynchenzo
    Věk
    43
    Vliv
    293

Koukni na vypis z uctu, a u castky kde ti strhli tech 50kc ho najdes.
    KVFREE.net - Freediving Karlovy Vary
    Olympus E-410 + Zuiko ED 14-42mm + Zuiko ED 40-150mm

Senior Member
    Vliv
    305

jj, ve výpisu to dříve mělo asi takovýto či podobný tvar: 1234PAYPAL--*EXPUSE - kde 1234 je požadovaný čtyřmístný kód
    Jestli jsi nalinkoval kartu ze spořky, najdeš to snadno v servisu24 po rozkliknutí detailů příslušné platby.
    2 0 1 3 2 0 1 3 2 0 1 3 2 0 1 3 2 0 1 3 2 0 1 3 2 0 1 3 M --- zɔ˙ƃuıʞɔolɔɹǝʌo
    0 P F 1 0 0 1 1 0 0 1 1 2 P F 1 0 0 1 1 0 0 1 1 0 P F 1 M --- oʌǝɹɔloɔʞıuƃ˙ɔz
    1 F P 0 1 0 1 0 1 0 1 0 1 F P 0 1 0 1 0 1 0 1 0 1 F P 0 X --- zɔ˙ƃuıʞɔolɔɹǝʌo
    2 1 0 3 2 1 0 3 2 1 0 3 2 1 0 3 2 1 0 3 2 1 0 3 2 1 0 3 III --- oʌǝɹɔloɔʞıuƃ˙ɔz

je to jak pise kankal. docela dobry system, zadne emaily a podobne kraviny...

EDIT: neuveritelne. po zhruba 10 emailech na jejich hotlinu, mi to zprovoznili. Halelujah.
    (tedy PP mi fungoval od prvniho dne, mam na mysli , polozku "conversion options" za cislem karty.) Uf.
    Naposledy upravil GreenOrchid; 14.07.2009 v 13:03.

Laser G9 + Logitech G930

no tak to jste mě teda nepotěšili!
    před měsícem jsem přešel z České Spořky k mBance a před 2ma dny jsem kupoval na eBay hodinky za 200,98$
    hodinky zatim nedošly, což doufam že se brzy změní , ale z účtu my bylo strženo:

-200,98 USD
    -147,26 EUR
    3 930,52 CZK

takže mě bohužel taky nejspíš (určitě) stáhly o pár procent, což při částce 200$ dělá 4$ což neni málo.
    no co, stejne jsem na hodinkach ušetřil pul ceny oproti českému nákupu

každopádně jsem vytočený, chtěl jsem si zřídit účet u kterého už zůstanu, ale pro nákupy v USD je mKonto nepoužitelné (myslim pro nákupy zboží do e-shopů atd.), 2% jsou prostě dost
    Naposledy upravil -jb-; 15.07.2009 v 00:30.
    Apple Macbook Pro + iPhone 4 a na filmy HTPC + LG 42PG6000
    DJ equipment: Macbook Pro + Vestax VCI-100 + Technics RP-DJ1200
    Budu rád, když poctíte můj web www.iPhoneTips.cz svou návštěvou. :)

jb : neni to 2% , ale 2.44%.
    jinak checkni si PM.

Laser G9 + Logitech G930

2GreenOrchid: pls pošli mi do PM, vzor emailu, o co vlastně je žádat. Díky moc
    Dell XPS 1210,Sams 275t,Microsoft XBOX360,Natural Mouse 6000 + Keyboard 4000,Windows 7 Professional
    Blondie : You see in this world there's two kinds of people, my friend. Those with loaded guns, and those who dig. You dig.

Budu asi za trotla, ale v pondělí jsem něco objednával přes PP. Podle kurzovního lístku byl dolar mezi 19,0-19,27.
    Z mKonta odešlo 1.585,68 Kč, platba byla $83.08. Z toho mi vychází 19.09Kč/USD. V čem je problém?
    PC: GA-EP45-DS3R | E8400 + Ninja | 8GB | 80GB SSD X25-M | Zotac 9500GT | Asus Xonar DX | 2x Hauppauge WinTV HVR-1300 | Enermax MODU82+ 525W | Lancool K1
    Foto: Canon 20D | Tokina 12-24/4 | Canon 24-105/4 L IS USM | Canon 50/1,8 | Giottos MTL3361 + 1301-621C | Nodal Ninja NN5

To se ti to za dva dny odečetlo nebo ti jenom naskočila blokace? A neklesl dolar během té doby? Uvedený kurz je z pondělí?

Naskočila blokace, kurz je ke dni blokace, z pondělí.
    PC: GA-EP45-DS3R | E8400 + Ninja | 8GB | 80GB SSD X25-M | Zotac 9500GT | Asus Xonar DX | 2x Hauppauge WinTV HVR-1300 | Enermax MODU82+ 525W | Lancool K1
    Foto: Canon 20D | Tokina 12-24/4 | Canon 24-105/4 L IS USM | Canon 50/1,8 | Giottos MTL3361 + 1301-621C | Nodal Ninja NN5

Citace Původně odeslal Aigor Zobrazit příspěvek
    Budu asi za trotla, ale v pondělí jsem něco objednával přes PP. Podle kurzovního lístku byl dolar mezi 19,0-19,27.
    Z mKonta odešlo 1.585,68 Kč, platba byla $83.08. Z toho mi vychází 19.09Kč/USD. V čem je problém?
    no vidis a když si vypočítáš můj nákup o kterým píšu dřív, tak mi vychází kurz 19,55 Kč za dolar.

2 GreenOrchid: takže teď, pokud zvolíš ten jiný přepočet, tak už ty 2,44 neplatíš i přesto že máš mbank jo?

a ještě doplňující otázka: poměrně hodně často platim na beatport.com z kreditky (měna $). To se mam smířit s tim, že k těm 50$, co tam měsíčně nechám, budu muset ještě nesmyslně připlácet procenta bance? To je šílený!
    Naposledy upravil -jb-; 15.07.2009 v 10:12.
    Apple Macbook Pro + iPhone 4 a na filmy HTPC + LG 42PG6000
    DJ equipment: Macbook Pro + Vestax VCI-100 + Technics RP-DJ1200
    Budu rád, když poctíte můj web www.iPhoneTips.cz svou návštěvou. :)

Citace Původně odeslal Aigor Zobrazit příspěvek
    Naskočila blokace, kurz je ke dni blokace, z pondělí.
    To ano, ale strhne se ti částka mírně jiná. Jaký kurz se použije si spočítej, až se částka skutečně strhne.

Citace Původně odeslal frelichl Zobrazit příspěvek
    To ano, ale strhne se ti částka mírně jiná. Jaký kurz se použije si spočítej, až se částka skutečně strhne.
    Presne tak, pocita se kurz ve chvili strhnuti, ne ve chvili autorizace platby. Coz je podle me nehoraznej nesmysl, ale takhle to funguje.

Jinak PayPal ma 2 moznosti, jakej kurz pouzivat - budto jejich, anebo banky, na netu jsou o tom velky diskuze, co je lepsi, ja uz si to nepamatuju, ale pokud tohle resite, doporucuju se po tom podivat.
    Imagine there's no heaven and at once the sky is the limit
    Photoblog | Kapela

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Klíčová slova k tématu

Pravidla přispívání