Výsledky 1 až 25 z 123

Téma: Zvukovky a jejich projev na sluchatka

Hybrid View

Předcházející příspěvek Předcházející příspěvek   Další příspěvek Další příspěvek
    Bulharský mafián mince Avatar uživatele Zilla
    Vliv
    301

Standardní Re: Zvukovky a jejich projev na sluchatka

Ja taky pridam svoji trosku do mlyna:

Pokud nejakou kartu s cipem od Creative, tak rozhodne ne nic primo od teto firmy, maximalne neco od Auzentechu, kteri si nechavaji drivery upravovat.
    Meli jsme s DeeKayem moznost u me slyset posledni drivery na X-fi karty (upraveny inf pro beh na Prelude) a je to vazne maso - klasicka "vana" s vytazenymi basy a prehnanymi vyskami, pro nejake pohodove hi-fi poslouchani je to naprosto nevhodne.
    Naopak drivery pro Prelude musim po hudebni strance celkem pochvalit, i kdyz je vyrabi a pro Auzentech upravuje Creative, prijdou mi takove "vyrovnane", nesnazi se nic pridat ani zvyraznit. Asi je to zasluha Auzenu, prece jen se snazi vytvaret si image firmy pro audiofily.

Echo Indigo IO, kterou pouzivam u notasu, je co se tyce vystupu na sluchatka fakt prekvapenim, bez vetsich problemu dava i moje HD600, takze v tomhle musim DeeKayuv nazor potvrdit.

BTW jen mala technicka na zaver - jelikoz jsem pred par dny cetl, ze nami vsemi znamy Daniel K se rozhodl ukoncit moddovani creativackych driveru, rozhodne bych na nejake velke pokroky na tomto poli nesazel a spis ocekaval jednu pohromu za druhou. Takhle mel clovek alespon teoretickou sanci, ze se neco upravi nebo doladi, ovsem ted nas vsechny spis ceka navrat do doby temna...
    Stipendium peccati mors est
    Si peccasse negamus, fallimur, et nulla est in nobis veritas

Přesto, že bouře nad jezerem věští blízkost konce, pohyb nebes je plný síly!

No mne uz skutecnost, ze se drivery ovlivnuji vysledny zvuk, ve me nebudi duveru. Libi se mi filozofie Transitu, tj. bit-exact zvukovka bez zadnych DSP a resamplingu. Tj. z toho duvodu se Creativu bojim.

Nejhorsi je, ze mi neprijde, ze by kterakoliv zvukovka co jsem zkousel mela problemy sluchatka utahnout, spis me zarazi naprosto diametralni rozdil v barve zvuku. Pritom u reproduktoru sem vystridal mnoho zvukovek a vlastne i zesilovacu a rozdily byly opravdu nevyrazne.
    Audiotrak Prodigy HD2 (2xOPA2134PA + LT1364) => Little Dot I+ (WE408A + AD8022) => Sennheiser HD555@595
    Asus Xonar D1 => Technics SU-A800 => Tesla 2xARN6608 + ARV-104

Moderátor Avatar uživatele Over
    Věk
    52
    Vliv
    312

Citace Původně odeslal Caleb Zobrazit příspěvek
    Nejhorsi je, ze mi neprijde, ze by kterakoliv zvukovka co jsem zkousel mela problemy sluchatka utahnout, spis me zarazi naprosto diametralni rozdil v barve zvuku. Pritom u reproduktoru sem vystridal mnoho zvukovek a vlastne i zesilovacu a rozdily byly opravdu nevyrazne.
    Na zabarvení zvuku, pokud jedeš přes analog má každým pádem asi největší vliv operční zesilovače osazené výrobcem a že jich je požehnaně druhů. To samozřejmě platí jen pokud je osazený i ostaní hw adekvátní kvality.

# Core i7 2600K # Noctua NH-D14 SE2011# ASUS P8Z68-V Pro # Kingston 8GB DDR3 1600CL9 LoVo # EVGA GTX670 FTW Sig2 # X-Fi Titanium (+LM4562) # SSD Intel X25-E 32GB # SSD Intel 320 Series 160GB
    #WD1001FALS+SILENTMAXX # Optirac AD-7200S # Enermax MODU87+ 800W # Chieftec Dragon BIG # fan control Sunbeam Rheobus # Logitech G15NEW + G5 # EIZO S2031W-E # Sennheiser HD555 (595mod) #

I na (polo)profi zvukovkach se casto vyrobce vyse*e na sluchatkovy vystup, namatkou treba RME FireFace, coz uz jsou sakra drahy zvukovky, sluchatkovy vystup hodne slaby. Pokud chce clovek kvalitu, je mozna lepsi se na to vykaslat a koupit si externi sluchatkovy preamp, akorat u toho odpada mobilita a cena muze byt dosti vysoka... Je to o preferencich. Ale kolikrat i samostatny sluchatkovy zesilovac od ARTu nebo Behringeru muze hrat lip nez sluchatkovy vystup na drahe zvukovce.

Jinak za sebe muzu rict, ze Presonus FirePOD i Focusrite Saffire LE maji celkem slusne sluchatkove vystupy, ale zase zadna extraliga. Bohuzel jsem nemel moznost primeho porovnani. Na Echo AudioFire mi to prislo o neco lepsi, ale takhle to neni moc spravedlivy hodnoceni.
    Naposledy upravil Wohmatak; 15.07.2009 v 00:21.
    Imagine there's no heaven and at once the sky is the limit
    Photoblog | Kapela

Ted sem porovnaval Xonar vs Transit pripojene na zesilovac s reprobednama - kazda zvukovka na jednom vstupu, 2 foobary - kazdej hral ten samej song.

Zvukovky hrajou prakticky stejne - Xonar je jen lehoucce basovejsi. Kazdopadne rozdily jsou opravdu male. Vecer jeste zkusim do sluchatkoveho vystupu zesilovace pripojit senny, pokud bude rozdil maly, tak je to jasne - vystupy ruznych zvukovek holt hraji s nizkoimpendancnimi sluchatky pokazde jinak (zesik technics by mel mit kolem 30kOhm vstupni impenanci na linkovych vstupech).

Citace Původně odeslal Over Zobrazit příspěvek
    Na zabarvení zvuku, pokud jedeš přes analog má každým pádem asi největší vliv operční zesilovače osazené výrobcem a že jich je požehnaně druhů. To samozřejmě platí jen pokud je osazený i ostaní hw adekvátní kvality.
    Xonar DS ma operak pro line-out jenom jeden a to 5532O JRC 8019C. Je v patici, takze by sel bez problemu vymenit za neco jineho.

EDIT: Takze otestovano se zesilovacem - zvukovky hrajou prakticky stejne. Zacinam se tedy poohlizet po nejaky headampu k Transitu a Xonar asi pujde do sveta.

Zaujali me tyhle vyrobky http://www.headphones.cz/inshop/sluc...ne/fiio-e3.htm nebo http://www.headphones.cz/inshop/sluc...ne/fiio-e5.htm
    Naposledy upravil Caleb; 15.07.2009 v 15:32.
    Audiotrak Prodigy HD2 (2xOPA2134PA + LT1364) => Little Dot I+ (WE408A + AD8022) => Sennheiser HD555@595

Senior Member
    Vliv
    304

A co tedy hledáš? Podle hozených odkazů se mi zdá, že spíš něco malého a mobilního... Těm zesíkům Fiio bych moc nevěřil - cena i velikost jsou na serióznější zvuk dost podezřelé - tady máš nějaké měření a celé vlákno: http://www.head-fi.org/forums/f105/f...9/index11.html

V případě malého a mobilního řešení se přidám k tomu, co tu padlo: do notebooku je coby mobilní řešení pro sluchátka skvělé Echo Indigo (sám jsem byl dlouho spokojený s verzí DJ), na svou velikost hraje opravdu dobře, Senny 6xx utáhne slušně

Z přenosných sluchátkáčů se zkus mrknout třeba na tohle:
    http://www.little-tube.com/forum/for...osts=1&start=1
    http://www.little-tube.com/forum/for...&posts=1#M1433
    - k obojímu najdeš info určitě na head-fi a možná i jinde

Kdybys chtěl klasický stolní DAC + sluchátkáč v jedný bedně, neuvažoval jsi třeba o něčem takovém: http://www.audio-gd.com/enweb/DAC-Compass.htm
    - má to USB/optický/koaxiální vstup
    - hlavní operák je v patici, ale dodávaný Earth je opravdu slušný (mám ho doma, chrakterem se podobá LM4567 a dokonce ho překonává), můžeš si tam nicméně dát, co uši ráčí
    ... na head-fi je kolem tohohle výrobku hromada infa, s výrobcem mám jen skvělé zkušenosti (mám doma DAC, ze kterého tahle bednička vychází a upgraduje ho a musím říct, že už ten je velmi slušným zdrojem zvuku, většinu klasických zvukovek přehraje)
    Tady máš kdyžtak obsáhlé info: http://www.head-fi.org/forums/blogs/...amplifier.html

Jinak samozřejmě se dá vždycky jít (mnohem) výš
    Naposledy upravil Kankal; 15.07.2009 v 23:34.
    2 0 1 3 2 0 1 3 2 0 1 3 2 0 1 3 2 0 1 3 2 0 1 3 2 0 1 3 M --- zɔ˙ƃuıʞɔolɔɹǝʌo
    0 P F 1 0 0 1 1 0 0 1 1 2 P F 1 0 0 1 1 0 0 1 1 0 P F 1 M --- oʌǝɹɔloɔʞıuƃ˙ɔz
    1 F P 0 1 0 1 0 1 0 1 0 1 F P 0 1 0 1 0 1 0 1 0 1 F P 0 X --- zɔ˙ƃuıʞɔolɔɹǝʌo
    2 1 0 3 2 1 0 3 2 1 0 3 2 1 0 3 2 1 0 3 2 1 0 3 2 1 0 3 III --- oʌǝɹɔloɔʞıuƃ˙ɔz

Diky moc vsem.

V soucasne chvili hledam neco spise mobilniho, takze idealni by byl levny prenosny zesik ktery bych pripojil k transitovi. Do budoucna pozadavek mobility odpadne, takze pak bych zacal resit i nejake klidne i drazsi stacionarni reseni - a holt i napr. 2000Kc mi prijde (i s prihlednutim k cene sluchatek) za toto docasne reseni dost

K tem zvukovkam, dee nekde vyhrabal toto:
    The audio cards’ line outputs work worse with the headphones: the crosstalk grows up considerably, and the frequency response changes greatly at low and high frequencies. Intermodulation distortions get higher, too. Thus, it is not correct to compare the audio cards when connecting the headphones directly to the line output because each of them responds differently to such a load.
    To vysvetluje vse, holt nekterym zvukovkam nizkoimpendacni sluchatka sednou lepe nez jinym.

Premyslim ze bych se pokusil o tohle http://headwize.com/projects/showfil...=cmoy2_prj.htm
    Akorat budu muset zjistit, kde bych sehnal potrebne operaky Burr-Brown OPA134.

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. SE W300i a stock sluchatka
    Založil Reno v sekci fóra Ostatní hardware
    Odpovědí: 0
    Poslední příspěvek: 16.10.2006, 15:20
  2. 5.1 sluchatka vs stereo sluchatka ?
    Založil Aceh v sekci fóra Zvuk
    Odpovědí: 2
    Poslední příspěvek: 22.11.2005, 22:13
  3. Praskanie na analog vstupe zvukovky Audigy 2ZS
    Založil nobody v sekci fóra Zvuk
    Odpovědí: 13
    Poslední příspěvek: 18.11.2004, 23:52
  4. Sluchátka Speedlink Medusa 5.1 zkušenosti:
    Založil jfk v sekci fóra Zvuk
    Odpovědí: 3
    Poslední příspěvek: 24.05.2004, 12:03
  5. Vystup na sluchatka na predni strane bedny...
    Založil Umbro v sekci fóra Zvuk
    Odpovědí: 7
    Poslední příspěvek: 30.11.2002, 15:47

Pravidla přispívání