Výsledky 1 až 4 z 4

Téma: QNAS TS439

Post QNAS TS439

Zdravim, mam dotaz na vyse zminene uloziste. Nakoupili jsme to do firmy s tim, ze bude slouzit pro zacatek jako file server (jedna z mnoha moznosti, co toto zarizeni umi). Na klientskych PC mame OS Win Vista Business 32bit., pls nekomentovat, ja si to nevybrala
    Predchudce IT, ktery pocitace instaloval a nasazoval uzivatelum, nazval vsechny profily stejne, nebot zde neni server-domena. Nevytvoril profily pro jednotlivce, ponechal administratorsky ucet beze zmen. Z jistych duvodu nelze vytvorit novy profil a prenest data a aplikace, proto mi prosim toto nedoporucujte.
    A ted problem. Na zminovanem ulozisti mam vytvorene uzivatele (prejmenovala jsem na jejich PC nazev tak, aby se shodoval s tim, co je na ulozisti. Kazdy uzivatel ma vlastni privatni slozku, do ktere vidi (mel by videt) jen on. Heslo je shodne pro adresar na ulozisti/prihlaseni do Windows. Bohuzel se mi stalo, ze po zadani spatneho hesla po prvnim zalogovani/po primapovani privatni slozky, se hlasi chyba 85 a dale neni mozne u uzivatele toto vubec rozchodit. Smazala jsem ucet, slozku na ulozisti a znovu vytvorila, ale bez uspechu. Menily jsme i opetovne hesla, take nic. Pls o radu. Diky!
    Naposledy upravil Aeris; 29.06.2009 v 09:02.
    KUK!

Administrátor マツダ mince Avatar uživatele Marty
    Věk
    43
    Vliv
    300

Standardní Re: QNAS TS439

Zkoušel bych hledat problém na straně klienta, který si cachuje jméno a heslo k síťovému prostředku a snaží se ho použít při dalším přístupu. Řekl bych, že kdybys vytvořila na NASce pro daného uživatele adresář s jiným jménem, tak to projde (vyzve k zadání hesla).
    Zkus mrknout na start-spustit-control userpasswords2 a tam by měla být záložka upřesnit a na ní tlačítko správa hesel. Tam to zkus promáznout (resp. budeš tam mít cíle, kam ses někdy s heslem připojovala).

BTW - pěkný že se tu na nás taky někdy přijdeš podívat
    CUBE> Ryzen 7 7700X + Arctic Lq Frzr III 64 GB DDR5-6000 ◦ ASUS TUF B650PLUS ◦ ASUS RTX3060 OC 12GB ◦ Kingston KC3000 2TB ◦ SS G12 GM-650 Gold ◦ Samsung S27A800 4K
    WORK> HP EliteBook 845 G9 ◦ Ryzen 5 PRO 6550 ◦ 32 GB DDR3 ◦ 2048 GB nVME SSD ◦ 14.1" 1920x1080 LED + 2x 32" Dell 4K ◦ Win11 Enterprise
    SERVER> HP ProLiant Microserver Gen8 ◦ Intel Core i5-3540T ◦ 16 GB DDR3 ◦ 180 GB SSD + 2x4 TB WD RED + 2x16 TB Toshiba ◦ 10GbE NIC
    PHOTO> Canon EOS 70D ◦ EF 70-200/4L ◦ EF-S 10-18 STM ◦ EF 50/1.8II ◦ EF-S 40/2.8 STM ◦ Yongnuo YN-568EX ◦ Tamrac 5534
    HOMECINEMA> TV Samsung UE55Q55T 55" 4K ◦ DVD Pioneer DV-310K ◦ AVR Yamaha RX-V359 ◦ SPK Dexon Allegro 5.0
    OTHERSTUFF> Mikrotik RB760iGS ◦ Mikrotik CSS610
    ◦ Mikrotik CRS326 ◦ UniFi WLAN ◦ Xerox B235 ◦ Canon PiXMA MG5350

Kluk k sežrání Avatar uživatele xvojta
    Věk
    43
    Vliv
    287

a co vytvoření domény? taktéž nepřipadá do úvahy?
    Surface 3 Pro + Nokia Lumia 930 + Volvo V60 D5 + Ford Capri '79 2.3V6 project = mobilní
    ...omnia mea meacum porto...
    WS: ...i5@3,3GHz...16GBram...4TBwd... ATI Rad HD 6870 1GB

Ahoj
    to vis, ze na vas nezapomenu, jen jsem mela takove "hluche" obdobi - bez prace
    Diky za tip, mrknu na to, jeste jsem zkousela operovat s rucnim odpojovanim jiz namapovanych disku a nasledne zmeny hesla.
    A v posledni rade tu mame kolegu s linuxem, tak, ze by se na to podival z trochu jineho uhlu
    Domenu tu planujeme, ale prave, ze to je teprve ve fazi schvalovani...

Citace Původně odeslal Marty Zobrazit příspěvek
    Zkoušel bych hledat problém na straně klienta, který si cachuje jméno a heslo k síťovému prostředku a snaží se ho použít při dalším přístupu. Řekl bych, že kdybys vytvořila na NASce pro daného uživatele adresář s jiným jménem, tak to projde (vyzve k zadání hesla).
    Zkus mrknout na start-spustit-control userpasswords2 a tam by měla být záložka upřesnit a na ní tlačítko správa hesel. Tam to zkus promáznout (resp. budeš tam mít cíle, kam ses někdy s heslem připojovala).

BTW - pěkný že se tu na nás taky někdy přijdeš podívat
    KUK!

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání