Petrik: S tou zajímavostí a zneužitelností soukromých dat to vidím dost jinak než ty. Souhlasím, že "hackery" (v uvozovkách, protože to není ani tak hacker jako zloděj) bude zajímat jen tvoje kreditka a inetbanking a to je asi tak vše.
Účetnictví, dokumenty a maily mohou zajímat konkurenci, privátní fotky nebo maily zase pro změnu souseda, ex manželku, ex kamaráda apod.... a obloukem se dostávám zpátky k hackerům, ty skutečné nebudou zajímat tvoje data jako taková, ale především způsob (!) jak se k nim dostat, způsob jak to dokázat, protože to bude výzva... a až to dokáže, tak se tím samozřejmě pochlubí... a až se s tím jak to udělal pochlubí, tak toho bude plný google a k tomu způsobu se dostane tvůj konkurent, soused, ex kamarád...
Snad jsem to napsal srozumitelně.
Časem asi přestane velká část uživatelů (myslím laiky) rozlišovat jestli mají ta svá data na svém lokálním PC nebo někde na síti, nebo na Síti sítí, zvlášť pokud rychlost internetu a služby na něm se vyrovnají desktopu ovšem přesto bych k tomu nepřistupoval tak, že moje data nikoho nezajímají a zároveň důvěřoval třetí straně že k nim nikoho nepustí...
Sorry za off topic.
A k věci: Na Google OS jsem hodně zvědavý, protože zatím všechno s čím Google přišel bylo zajímavé a často i inovativní.