Pokračujeme dál!!!
Tak už jsem dlouho nepsal, co se děje a jak tahle "sága" pokračuje...
Takže asi takhle:
Zkoušel jsem další novej bios pro 8K9A z 25.3.2003, stáhl jsem ho z www.epox.com a po použití jistých parametrů jsem ho nacpal do flashky...
Co budu povídat, čip biosu druhý den valil do LEVI na přeprogramování, protože nějakej stupidní chlapeček zapakoval úplně jinej bios, následně jsem tento bios stáhl z www.epox.com.tw a ten už jel... sice blbě, ale jel...
Nakonec jsem stejně skončil u produkčního biosu (září 2002)...
Psal jsem na technickou podporu na www.epox.cz... Nikdo se neobtěžoval ani ozvat...
Po 14ti dnech jsem psal na servis Softcomu, kde jsem desku koupil, kde mi do 24 hodin odpověděli, za to mají u mě aspoň malé +, sice mi moc nepomohli, ale aspoň nějaká snaha z jejich strany... Nicméně vyhlídky na 30 dnů reklamace bez počítače nejsou růžové, takže jsem "zvesela" zkoušel dál...
V pondělí jsem zakoupil zdroj Fortron 300W (taky Softcom - 1140Kč) a bohužel žádné zlepšení.
Předevčírem jsem měl v práci trochu klid, tak jsem pročítal AOAForum a zjistil jsem zajímavé věci a zkušenosti...
To mne vedlo k tomu, že jsem v úterý večer vymontoval všechny komponenty včetně zdroje z počítače a zapojil je jen tak na desce stolu, sice jsem neměl ani místo na myš, ale vypadalo to cool
Nejlepší byla reakce máti: Kritepane, co to tady zase je!?!?![]()
Mno nic jsem nezjistil, ale jak jsem montoval včera ráno komponenty z5 do casu, tak jsem trochu zatlačil čip biosu do patice (zapadl tam na doraz ještě asi o 1 mm)![]()
Mno pak jsem prostě nějakou dobu pouštěl PC 133x15=2400+ a žádnej problém s naběhnutím nebyl, říkal jsem si, aspoň že tak!
No a včera večer jsem řešil nějakej problém s integrovanou zvukovkou a jen tak ze srandy jsem zkusil flashnout ten nejnovější bios, se kterým mi to minulý týden mámel nechodilo ani na standardních hodnotách...
PC se kupodivu rozjelo i nataktované na 133x15 a asi po 10 startech PC se problém watch dog apod. neobjevil...
Řekl jsem si fajn a jen tak pro srandu králíkům jsem zkusil opět nastavit onu prokletou konfiguraci 166x12...
Prozatímní výsledek (stále s tím posledním haluzovým biosem) je:
10 resetů z woken bez zatuhnutí
8 startů PC (za studena, vždy aspoň 10 minut vypnuto, i ze sítě) bez watch doga, výtuhu nebo samovolného resetu...
Takže jsem zvědavej...
Je jasné, že pár startů nic neznamená, ale třeba mám "štěstí" a spravilo se to... A jestli to bylo tím nedokonale zatlačeným čipem biosu, tak někomu u EPoXu patří zpřerážet pracky... a mně vlastně taky... vždyť jsem to minulej týden cpal po přeprogramování v LEVI zpátky já a taky asi nedokonale...
S dalšími zprávami se brzy přihlásím![]()
Že by ON-LINE reportáž?![]()

Odpověď s citací