Výsledky 1 až 13 z 13

Téma: Jak vnutit hře síťové připojení?

Standardní Jak vnutit hře síťové připojení?

Ahoj, mám tady takový oříšek (aspoň pro mně ) a ani nevím jestli je řešitelný Když jdeme s bráchou pařit nějaký gamesy po síti, tak musíme zakázat všechna síťová připojení, které nebudeme používat. Jelikož jedeme na "Připojení k mistní síti", tak musime povypínat adaptéry k Hamachi, Wifi.... Průšvih nastává však tehdy, když chceme hrát s někým po hamachi, to totiž potřebuje i ono připojení k místní síti a v tu ránu musí být aktivní 2 připojení. Neví někdo jak tohle řešit? Použitý OS je WXP Pro

Standardní Re: Jak vnutit hře síťové připojení?

A proč to chcete hrát přes hamachi? To nikdo z vás nemá veřejnou IP (nebo na veřejné IP router, kde si uděláte port-forward) ----> že byste se připojovali přímo na IP bez nutnosti hamachi?
    "Internet je místo, kde většina žen jsou ve skutečnosti chlapi, chlapi jsou chlapi a většina dětí jsou agenti FBI." | "Kdo chce kam, pomozme mu tam." | "Neexistují velké problémy, ale malá kladiva."

jj, nikdo nemá veřejnou IP V první fázi ani to hamachi nechci řešit, prostě mi jde jenom o to, jestli se k síťovým připojením nechá přiřadit nějaké pořadí nebo tak něco.

OK OK, jenom jsem se chtěl držet známýho "nejlepší řešení problému je nějak ho obejít"
    O možnosti "prioritizace rozhraní" nevím, řešení bych tipoval na hrátky s routovací tabulkou (příkaz route), nicméně co a jak tam konkrétně udělat, ti neporadím, to přesahuje moje (stávající?) znalosti. Taky je možny, že je celej tenhle odstavec úplnej blábol, za což se případně předem omlouvám.
    "Internet je místo, kde většina žen jsou ve skutečnosti chlapi, chlapi jsou chlapi a většina dětí jsou agenti FBI." | "Kdo chce kam, pomozme mu tam." | "Neexistují velké problémy, ale malá kladiva."

Ono je totiž dost možný, že můj dotaz je hyperkravina Ale díky za radu, třeba na to i nakonec dojde K+

Otazkou je, proc chce hra vypnout ostatni rozhrani...

Z veci co by se dalo zkusit me napada zkusit udelat z lokalniho a hamachi sitovej most, treba by to tu hru oblblo.

Dalsi zpusob by bylo udelat hamachi na 3. PC a z nej routovat ven.

Pripadne by mozna slo pouzit na jednom PC VMware se sitovkou v rezimu pouzivani fyzickyho sitovyho adapteru a na tom virtualu si hamachi rozjet a nasdilet pripojeni.

Pokud by ty hre vadilo, ze nemuze najit vzdalenej server, tak by mozna pomohlo nastavit defaultni routu na to hamachi pripojeni, ale to asi nepomuze, kdyz se musi ostatni adaptery vypinat...

Administrátor mince Avatar uživatele Jezevec
    Vliv
    300

Dotaz je OK, reseni IMO neexistuje. Resi se to obcas na LANce, kdyz ma nekdo vic nez jednu sitovku. Je to samozrejme chyba hry, ktera s necim takovym nepocita a napichne se na prvni nalezenou. Videl sem jen minimum games kde by se dalo vybrat na kterym rozhrani bude naslouchat.

Nekdy pomuze (napr kdyz BF neumi najit LAN hru) zadat natvrdo IP adresu cile, pro nektery gamesky na to existujou externi tools.
    IMPROBE AMOR, QUID NON MORTALIA PECTORA COGIS - krutá jsi, lásko, kam až ty doženeš smrtelná srdce -- Vergilius
    Mnoho je prostředků, které léčí lásku, ale žádný není spolehlivý.
    S tím, čeho se na nás dopustili druzí se už nějak vyrovnáme. Horší je to s tím, čeho jsme se na sobě dopustili sami.
    -- Francois La Rochefoucauld
    Nabídnout přátelství tomu, kdo chce lásku, je jako dát chleba tomu, kdo umírá žízní.

Patrezi, to ci pises je uplne normalni běžná situace. Ovšem bez vypínání ostatních sítí...

Příklad:
    - já jsem zakládal hru byl jsem tedy HOST a ostatní se ke mne pripojovali (Join).
    A 1 člověk byl přes LAN tzn "připojení k místní siti" a dalsi dva byli pres hamachi sit.
    - ovsem jednalo se o typ hry kdy ja jsem byl neco jako server

dále jsou hry např AOE, kde jsou uživatelé připojeni každý s každým čili když se jeden odpojí - hra jede dál... Tam by všichni museli být přes ono hamachi.

Můžeš mi sdělit o jakou hru se jedná ?
    Jinak hrál-li jsem přes hamachi, nikdy jsem nemusel vypínat jiné sítě...

Naopak bych se přikláněl k tomu jestli tam nemáš nějaké síťové mosty, které občas převedou lajnu jinam...
    Paul Atreides
    NPE-squad.com - Clan Leader

COMP: Win7 x64 prof. | C2D E8400 3Ghz | ASUS P5B DeLuxe | Corsair 6000 MB DDR2 800MHz | ASUS GTX 560 Ti 1GB-DDR5 | SB Audigy SE 7.1 | Seagate 1000GB & 500GB (šuple WD 320GB) | Corsair 520W | 26" LG fullHD 1920x1080px 8ms
    NAS-server: Win Home Server 2011 | 1,6 Atom D525 (2 core | 4 threads) | ASrock mini-ITX | 4 GB DDR3 800MHz | Western 1TB GreenPower | Fortron 200W 80-BronzePlus | ftp, web, mumble, vpn, Servio DLNA share system, komplet PLEXI case
    NetBook: ASUS Eee1001PQ (violet) | 1,6 ATOM | 1 GB RAM | 250GB HDD | 1024x600 px LCD | baterie 7h :)
    FOTO: Olympus E-520 | 14-42 ZuikoDigital | 40-150 ZuikoDigital

to Smitka: ona je nechce vypnout, akorát potom vybírá to špatné, když je nevypnu Bráchovi to třeba leze do správného adaptéru a mě třeba do wifi, když jí nevypnu.

to Jezevec: konkrétně u CaC:Tiberium Wars tam na výběr síťovka je, ale stejně to blbne No aspoň že už vím, že se v tom nemusím šťourat a hold to budu muset vždycky povypínat

to Atreides: síťové mosty nemám. blbnou mi výše zmíněné CaC a NfS:UG2

díky za infa, všichni máte K+

edit: safriš, nemůžu vám Karmičku dát, tak někdy později

Citace Původně odeslal Patrez Zobrazit příspěvek
    ... Bráchovi to třeba leze do správného adaptéru a mě třeba do wifi, když jí nevypnu.
    No ale jak už tu někdo psal, vždy u připojování k hostovi lze zadat IP ručně ne ?
    Tzn že pokud zadáš jiné IP hamachi 5.4.atd (narozdil od tveho wifi 192.168....) tak si to preci musi vybrat spravny smer ne ?

EDIT: BTW kdybys byl na netu přes wifi, ale pro hrani bys ji mel vypnout aby ti šlo se připojit přes hamachi, tak by sis jejim vypnutim odstrihl i hamachi... tzn to je preci blbost...
    Paul Atreides
    NPE-squad.com - Clan Leader

COMP: Win7 x64 prof. | C2D E8400 3Ghz | ASUS P5B DeLuxe | Corsair 6000 MB DDR2 800MHz | ASUS GTX 560 Ti 1GB-DDR5 | SB Audigy SE 7.1 | Seagate 1000GB & 500GB (šuple WD 320GB) | Corsair 520W | 26" LG fullHD 1920x1080px 8ms
    NAS-server: Win Home Server 2011 | 1,6 Atom D525 (2 core | 4 threads) | ASrock mini-ITX | 4 GB DDR3 800MHz | Western 1TB GreenPower | Fortron 200W 80-BronzePlus | ftp, web, mumble, vpn, Servio DLNA share system, komplet PLEXI case
    NetBook: ASUS Eee1001PQ (violet) | 1,6 ATOM | 1 GB RAM | 250GB HDD | 1024x600 px LCD | baterie 7h :)
    FOTO: Olympus E-520 | 14-42 ZuikoDigital | 40-150 ZuikoDigital

Citace Původně odeslal Atreides Zobrazit příspěvek
    ... tak by sis jejim vypnutim odstrihl i hamachi... tzn to je preci blbost...
    ano, jeví se to jako blbost, ale na hamachi foru jsem se kdysi dočetl, že když hra leze na nesprávné připojení (byť přes něj jede hamachi) tak ho prostě vypnout. Hra si asi ošáhne které připojení je povolené (nikoliv funkční) a v tu ránu běží na hamachi. Po té se ze hry přepneme do Win a povolíme připojení, které hamachi používá na cestu ven. Aspoň tak jsem to pochopil.

Senior Member Avatar uživatele Peca-on-line
    Věk
    38
    Vliv
    312

Řešením by měla bejt změna priority adaptéru, tahle funkce je ve windows už dávno, ale donedávna jsem o její existenci vůbec nevěděl.
    Pro XP/2000:
    http://www.windowsreference.com/wind...ity-in-xp2000/
    Pro Vistu:
    http://www.windowsreference.com/wind...rity-in-vista/
    Děkovat mi kromě karmy můžete také v BTC: 1JVRVYsWRYFb9AajzoHRVnmqjgpBjYmykr

to Peca_on_line: to je přesně ono, co jsem myslel. Fakt čupr, díky moc. K+ tě neminula

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. Připojení síťové tiskárny Cannon
    Založil Frost v sekci fóra Sítě
    Odpovědí: 7
    Poslední příspěvek: 09.03.2009, 22:47
  2. ipconfig - Vista
    Založil -Braba- v sekci fóra Sítě
    Odpovědí: 2
    Poslední příspěvek: 11.03.2008, 10:31
  3. Sdílení internetového připojení ve Windows Vista
    Založil sergiX v sekci fóra Sítě
    Odpovědí: 0