Ja mam Enermax MODU82+ 625W s Active PFC a nemam ziadny problem.
Inak aj obsluzny software ku APC poskytuje velmi jednoduche nastavenia na (pre mna) uzitocne veci.
Namatkovo:
- statistiky vypadkov, over/under voltage, sum (potreboval som ked som sa stazoval v elektrarnach)
- nastavenie kolko minut pred vybitim baterie sa ma windows/pc vypnut
- zvukove notifikacie sa daju vypnut (su pekne hlasne a v noci by to bolo brutal)
- da sa nastavit citlivost na vypadky a interval voltaze, ktora je ok
Inak bez toho APC sw sa ta UPS spravala vo win xp divne. Ked sa prepla na bateriu pri vypadku tak sa hned aj (korektne) vypol system. Neviem cim to bolo ale ten sw vyuzivam takze to neriesim.
Dalej neviem, ci je nejaka podpora po Linuxom a inymi OS, ale ak to nepotrebujes tak tiez netreba riesit.
Neviem ako su na tom UPS od inych firiem ohladne sw.
A nakoniec podpora. Tato UPS mi po par mesiacoch odisla , zacala podozrivo smrdiet tak som ju radsej vypol. Zadal som call do APC, do par dni (asi 2 dni) doniesol kurier novu UPS. Za dalsich par dni prisiel kurier po tu staru. Trochu neefektivne ale pre mna nepodstatne ale hlavne neviem ci by to takto urobila ina firma.
Treba pocitat s tym, ze bateria ma urcitu zivotnost a bude treba casom (odporucaju 2-3 roky) kupit novu ale asi ta doba zalezi aj od pouzivania. Za pohodlie a bepecnost sa plati. Teraz ked mi par sekund vypadne prud tak idem krasne dalej, na baterii mam pc zdroj, monitor, dsl modem a externy disk (zaloha). Na prapatovku som dal wifi, repraky, tlaciaren a lampu(tu lampu by som zapojil inam ale nemam kam) takze je to plne vyuzite. Mam cez to prehnanu aj telefonnu linku (dsl) a cez USB je to pripojene k pc.