Výsledky 1 až 23 z 23

Téma: ztracené heslo

Question ztracené heslo

Cawte lidi pls helpnete mi.Kdyz sem faral na compu bylo vsechno ok,ale jak jsem ho nechal zapnutý,tak asi po hodine sem se vrátil a ze se prihlasim na muj ucet správce a co nevidím! mám tam nejaké heslo,které sem tam nemel.Tak jsem se skusil prihlasit na ucet s omezenym pristupem ale ten sel(mel heslo).Pak jsem se skusil prihlasit nouzove na administrator ale ten mel taky heslo které take nemel.Jediné vim za mama nebo tata to nebyl.Mohl to byt nejaky hacker?co ted mám delat nez mi sejme comp?
    Pls help

Standardní Re: ztracené heslo

Pokud to udělal opravdu někdo z venku tak:
    1. odpojit PC od internetu - IHNED!
    2. zálohovat dokumenty, fotky... a další důležitá data na externí disk
    3. zformátovat disk a provést novou čistou instalaci systému.
    4. záplatovat systém, zaheslovat administrátorské účty
    5. připojit k internetu

Jiný postup není řešení, protože nemůžeš tušit, co všechno ti mohl změnit.
    Na odheslování účtu existuje řada bootable CD řešení (Mr. Google a větička Windows lost password).
    Neděkujte, nenadávejte, pokud se vám něco líbí nebo nelíbí, používejte prosím hodnocení/reputaci/karmu - prostě ikonku s vahami pod avatarem.

Kdo vás kdy a za co ohodnotil uvidíte ve svém Uživatelském panelu.

Question Re: ztracené heslo

dík za radu ale je tu este malý problémek.Ja sem na tom uctu s omezeným opravnení takze nemuzu naformátovat mno proste newm

Toho se neboj, máš doma instalační cd xp? Z tohoto média můžeš nastartovat instalaci a před instalací při volbě pevného disku máš možnost jej naformátovat.

Volba boot neboli startovacího média se provádí v Biosu - nehlédni do manuálu k základní desce.
    Dell XPS 1210,Sams 275t,Microsoft XBOX360,Natural Mouse 6000 + Keyboard 4000,Windows 7 Professional
    Blondie : You see in this world there's two kinds of people, my friend. Those with loaded guns, and those who dig. You dig.

Post Re: ztracené heslo

ach jo tomu nerozumim zadny manuel nemám cd-ixp taky ne a co uz je Bios tak to vubec ne
    sem v prdel.....

Dědeček hříbeček Avatar uživatele Mymak
    Vliv
    309

omg ... tak to asi ses ... pokud teda neumis ani hledat ani googlit
    HOME: C2D E8400 @ 400x9, GA-P35-DS4 rev. 2.1, 2x TWIN2X4096-6400C4DHX, HD5850 1GB, U3415W, CT256MX100SSD1, WD6401AALS, WD1001FALS, 2x HD154UI, DVD-E616A3, SH-S202H, VX550, MX Revolution
    WORK: DELL OptiPlex 9020 (Core i7-4770, 32GB RAM, Nvidia GTX645, Samsung SM841 256GB) + 2x DELL UltraSharp U2713H + Logitech Wireless Desktop MK710
    new home in progress: i7 3770K, P8Z77-V PRO, 4x 8GB Hynix DDR3/1600, HD7950 3GB, U3415W, 2x SSD 850 Pro 1TB, .....

mno budu muset zacit poradne xD a ten win si muzu stahnout ze?

Terorista karabínový mince Avatar uživatele PiT
    Vliv
    300

Citace Původně odeslal piter Zobrazit příspěvek
    .. a ten win si muzu stahnout ze?
    Nie, ten by si mal mat k pocitacu (na pocitaci nalepku so seriovym cislom) alebo si ho kupit...
    And down we go again, under the relentless wawes, into the arms of calm breakers, into bayou of forgotten dreams
    Like sand slipping through my fingers, nothing ever lasts, ever will

Aha mno ale kamos mi pucil win takze nemusím kupovat xD
    A kdybych ty soubory zapsal na disk?A není uz treba pozde kdyz mi tam treba neco zmenil?Ted budu zapisovat ty zmenene soubory?

Zmenene soubory zapsat na disk?

Rid se tim, co radil Paolo hned na zacatku. Pokud uz byl system jednou kompromitovan, je pro domaciho uzivatele opravdu nejschudnejsi cesta ta, kdy zalohuje podstatna data a pak cely pocitac smaze a nainstaluje nanovo.
    Barton 2600+ (2,3GHz - Vcore 1,75V), Soltek SL75FRN2-RL, MSI NX6600GT, WD 20GB + WD 1600JB SATA, 2*512MB 400 CL3 A-Data + 256MB 400 CL3 Hynix

jj este si musím zistit jak se dostat do biosu a to bootovani

To se muze mirne lisit v navaznosti na verzi BIOSu, kterou deska pouziva, kazdopadne by mela zabrat nektera z klaves : F1, F2, F10, ESC nebo DEL. Osobne doporucuji zacit DEL a pokracovat pres F10, F2, ...

Hodne zakladnich desek vyuziva taktez tzv. Boot menu, kdy neni potreba nic prenastatovat v BIOSu a rovnou si v tabulce vyberes, ze ktereho media ma PC nabootovat. To se hodne casto schovava pod klavesou F11 ci F10.

Kazdopadne pokud se dostanes do BIOSu, hledej polozku s nazvem Boot Sequence ci 1st(2nd, 3rd, ...) Boot device. Melo by to byt nekde pod Advanced BIOS Features. Bohuzel to miva "kazda" deska trochu jinak, takze musis hledat. Hodne zdaru.

Urcite to tu nekde na foru je popsano.

EDIT : Abych nezapomnel - tyhle klavesy mackas hned po startu PC = jeste predtim, nez se zacne nahravat operacni system.
    Naposledy upravil motorolarulez; 06.07.2009 v 22:17.
    Barton 2600+ (2,3GHz - Vcore 1,75V), Soltek SL75FRN2-RL, MSI NX6600GT, WD 20GB + WD 1600JB SATA, 2*512MB 400 CL3 A-Data + 256MB 400 CL3 Hynix

aha tak to moc díky

Ahojte lidi uz sem tady zase ale newm jak presne na ten boot.Vygooglit se mi to nepodarilo.Takze kdyz se dostanu do biosu tam dám advances bios features potom 1 boot device a boot z cd rom ale k cemu mi to pomuze?je to tam napsane sede a kdyz to restartnu tak nic.

Pak musíš vložit instalační medium (cd disk rozuměj) do mechaniky...a restartovat pc, které následně nastartuje z tohoto média. Některé pc vyžadaují stisk libovolné klávesy...je tam interval 10sec minimálně, takže to nezmeškáš.
    Dell XPS 1210,Sams 275t,Microsoft XBOX360,Natural Mouse 6000 + Keyboard 4000,Windows 7 Professional
    Blondie : You see in this world there's two kinds of people, my friend. Those with loaded guns, and those who dig. You dig.

Senior Member Avatar uživatele AmOK
    Věk
    56
    Vliv
    236

Citace Původně odeslal piter Zobrazit příspěvek
    ..potom 1 boot device a boot z cd rom ale k cemu mi to pomuze?je to tam napsane sede a kdyz to restartnu tak nic.
    A potom davas Save & Exit, pisem len pre istotu, keby si to nahodou restartoval tlacitkom reset... Ak budes mat v cd/dvd romke neposkodenu instalacku windowsu, tak by sa potom mohlo zacat nieco diat.
    podpis............................................ ............ načo?

no heh ja sem to savnul(f10)a vyjel z toho pak jsem kliknul boot menu(f12) dal jsem cd/dvd cosi to chvilku nahravalo o par sekund nez kdy jindy a zase to jelo normal

Pokud jsi viděl na obrazovce nápis " PRESS ANY KEY FOR BOOT FROM CD/DVD" či něco podobného...tak stiskni libovolnou klávesu na klávesnici. Poté pc nastartuje z média.

Postup správný (navíc když máš to boot menu - F12, tak nemusíš modifikovat 1st boot device).
    Vypadá to, že máš buď špatné médium nebo mechaniku, jinak by se objevil text: "Stiskněte libovolnou klávesu pro start z CD..."
    Neděkujte, nenadávejte, pokud se vám něco líbí nebo nelíbí, používejte prosím hodnocení/reputaci/karmu - prostě ikonku s vahami pod avatarem.

ajaja to je zajimave ted sem nedavno instaloval antivirak z cd a fungovalo to.A instalacni medium mám od kamose který si to nainstaloval.A jiným způsobem by to neslo?Mozna este skusit jine cedecko?
    Naposledy upravil piter; 22.07.2009 v 14:07.

Senior Member Avatar uživatele AmOK
    Věk
    56
    Vliv
    236

Odskusaj, ci z toho cd nabootujes na nejakom inom pc, prip. skus z neho aspon citat/kopirovat data vo win. Ale boot je istejsi.
    Ak nebootnes ani inde, tak mas vadne medium.
    Alebo druha moznost.
    Zozen si nejake boot cd (linux Live, zachranne cd a pod. -> Google..) a skus na svojom pc z neho nabootovat. Ak to pojde, tak mas zlu instalacku XP, ak nepojde, tak je zla mechanika, alebo je chyba medzi stolickou a pc. Ak to pojde na inom pc, tak je vadna tvoja mechanika.
    podpis............................................ ............ načo?

vcera sem mluvil s kamosem,který rikal ze to asi nebyl hacker ale ze mi to udelali od microsoftu,protoze mám nelegalní win takze super noxD xD xD.Mám pry odelat nejakou baterku.která mi smaze vsechny hesla a mám si nainstalovat ten win.

Kamarád si z tebe udělal dobrý den. Baterie, o které on mluvil, je na základní desce počítače a má za úkol napájet hodiny a dříve i malou paměť, které se říká CMOS. V ní je uložené nastavení v SETUPu (někdo nesprávně používá BIOSu). V dnešních deskách už se totiž nastavení ukládá většinou do paměti FLASH, která pro uchování údajů již nepotřebuje žádné napájení.

Čili když vyndáš tuto baterii tak můžeš maximálně vymazat heslo do SETUPu, které tam stejně žádné nemáš, protože jsi v něm měnil pořadí zařízení pro start systému.

Psal jsem to i v jiné diskusi, že MS je celkem jedno, zda máš legální či nelegální Windows a prostřednictvím WGA (ověření pravosti Windows) jen ty nelegální trochu obtěžuje. Nic víc, nic míň. Rozhodně nikdy ti nezmění heslo u nějakého uživatele.

Vrať se tedy k mému původnímu příspěvku a postupuj podle něj:
    Citace Původně odeslal Paolo Zobrazit příspěvek
    Pokud to udělal opravdu někdo z venku tak:
    1. odpojit PC od internetu - IHNED!
    2. zálohovat dokumenty, fotky... a další důležitá data na externí disk
    3. zformátovat disk a provést novou čistou instalaci systému.
    4. záplatovat systém, zaheslovat administrátorské účty
    5. připojit k internetu

Jiný postup není řešení, protože nemůžeš tušit, co všechno ti mohl změnit.
    Na odheslování účtu existuje řada bootable CD řešení (Mr. Google a větička Windows lost password).

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. Heslo na PC (matka me tyra)
    Založil dzacvina v sekci fóra Ostatní operační systémy
    Odpovědí: 92
    Poslední příspěvek: 09.12.2009, 11:52
  2. Sdílení souborů + nastavené uživatelské heslo
    Založil Encore v sekci fóra Windows Vista
    Odpovědí: 3
    Poslední příspěvek: 09.03.2008, 12:10
  3. Heslo do AP Ovislink WL-5460
    Založil Neeo v sekci fóra Sítě
    Odpovědí: 3
    Poslední příspěvek: 02.03.2006, 23:51
  4. Mozilla + zabudnute heslo
    Založil miseno v sekci fóra Programy a problémy s nimi
    Odpovědí: 5
    Poslední příspěvek: 23.05.2005, 19:48
  5. Jak ziskat heslo uzivatel z NDS pres LDAP ?
    Založil spy v sekci fóra Sítě
    Odpovědí: 2
    Poslední příspěvek: 28.04.2004, 09:42

Klíčová slova k tématu

Pravidla přispívání