Výsledky 1 až 4 z 4

Téma: Reklamace ntb + Windows OEM

Standardní Reklamace ntb + Windows OEM

Chtěl bych se zeptat na 2 věci. První - rodiče od mladé si koupili od Vodafonu nějaký USB GPRS modem se tou službou připojení k Internetu. Doma se naistalovali ovladače a po restartu už Windows nenaběhnou ani v nouzovém režimu (vždycky najede ta obrazovka načítání Win, pak černo a restart).

Když jsme to dali na reklamaci, tak nám to neuznali s tím, že to je problém Windows a že za reinstalaci bychom zaplatili 500,-Kč. To se mi zdá trošku blbost ne?

No a druhá věc je, že jsem zjistil, že si k tomu notebooku koupili Windows OEM, ale nedostali žádné CD, nic.. A když jsem po nich to CD vyžadoval, tak prý mi to můžou přepálit, ale za 100,-Kč. Že prý k OEM verzím se žádné CD nedává.

Poraďte mi prosím jak se k tomu stavět. CD nakonec vypálili zadarmo (respektive asi někde sebrali nějakéé už hodně používané, protože je poškrábané jak cyp), ale stejně se mi to připadá jako pořádná habaďůra od toho prodejce..
    Nějvětší chybou člověka je, že má spoustu malých chyb..

Core i5-3550@3300MHz, ARCTIC Freezer 13 Pro Continuous Operation, Gigabyte Z77X-D3H, Sapphire Radeon HD 7850 2GB, 2x Crucial 8GB KIT DDR3 1600MHz CL9 Ballistix Sport, Samsung 850 EVO SSD 520 120GB, Asus DRW-24F1ST, zdroj Seasonic S12 500W, skříň CoolerMaster Centurion 5 Silver, 32" LCD Samsung LE32-D550

Standardní Re: Reklamace ntb + Windows OEM

Na stránkách M$ se nic o CDčku u OEM verzí nepíše. Takže přidání instalačního CD u OEM verze je jen dobrá vůle prodejce; to že u většiny notebooků vždy nějaké recovery CD je neznamená že je to zákonem. Koneckonců u OEM verze je nemálo omezení z hlediska přenositelnosti a reinstalace.
    IBM
    Lenovo
    Kriglnakafe

Member Avatar uživatele _Tomas
    Vliv
    279

Presne tak, u OEM verze Windows je jen na prodejci, jestli Ti prida k ntb i instalacni medium. Vetsina to ma udelany tak,ze na disku v ntb je skryta (recovery) partition, ze ktere se da udelat restore do stavu po "ciste" instalaci systemu,ale bohuzel vc. ruznych srajdicek (urychlovacu,spravcu a jinych super aplikaci) toho danyho vyroce. V tomhle pripade mozna bude problem kompatibility ovladacu toho modemu s jinym ovladacem/programem v notasu, tzn. zkusit stahnout posledni verzi ovladacu pro modem primo ze stranek vyrobce a to samy udelat pro ovladace v ntb - chipset,grafika....
    Core i5 3570K @ 4,3GHz + AC Freezer i30 | Gigabyte Z77X-D3H | 2x 4GB ADATA XPG V2 1600MHz DDR3 | EVGA nVidia GeForce GTX680 SC 2GB | SSD Kingston HyperX 3K 128GB | 2TB WD Caviar Black | Corsair GS 800W |LCD FS 23" | Logitech Performance MX | Pioneer VSX521 + Jamo D165 |
    Synology DS212j | 2x 2TB WD Caviar Black |
    Ford Focus ST 2.5 225HP/320Nm @ +- 250HP/330Nm

ona to ale chyba windows je, resp. je to chyba nekoho, kdo je uvedl ve stav, kdy na ne nelze nainstalovat ani ovladac - k reklamaci by to bylo, pokud by toto delalo u vsech pocitacu (=chyba programu)

k oem windows nemusi byt, jak jiz bylo receno, dodavano instalacni cd, u vetsiny sestav i notebooku je take nedostanes - maximalne je prilozen navod, jak jej vytvorit (=vypalit z windows), pripadne je image primo na disku

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. Změna boot screenu Windows 2000/XP
    Založil caps_buster v sekci fóra Ostatní operační systémy
    Odpovědí: 0
    Poslední příspěvek: 14.03.2009, 18:26
  2. Reklamace NTB - na co si dat pozor?
    Založil mokus v sekci fóra Reklamace a §
    Odpovědí: 27
    Poslední příspěvek: 03.05.2008, 00:11
  3. ATI Catalyst™ 7.12
    Založil flash v sekci fóra Grafické karty
    Odpovědí: 17