Výsledky 1 až 25 z 44

Téma: nakup NTB pro studentku E4300/E4200/VaioTZ-TT???

Hybrid View

Předcházející příspěvek Předcházející příspěvek   Další příspěvek Další příspěvek

Standardní Re: nakup NTB pro studentku E4300/E4200/VaioTZ-TT???

Citace Původně odeslal PetrT Zobrazit příspěvek
    Prvnich par tydnu se bude stejne rozkoukavat.

12-13" je sice krasne malickej, ale tak pro pajdak/prava atd
    No v dnešní době, kdy jsou všecky informace ke studiu se hodí mít přístroj na jeho shlédnutí Takže bych to asi neodkládal až na půlku semestru, bez PC se na VŠ fakt žije blbě..

Ta poznámka k velikosti je myslím velice případná; přeci jen jsou školy kde notebook neplní jen funkci zápisníku a přehrávače filmů Navíc pokud to nebude fakt prcek typu EEE (které je zase imho jako hlavní pc nepoužitelné), tahat se každý den s 2kily navíc přestane člověka brzy bavit a z přenosného PC se stane PC na stole které koná pohyb domů<>privát/kolej
    Naposledy upravil berraneck; 30.06.2009 v 07:46.
    IBM
    Lenovo
    Kriglnakafe

Senior Member Avatar uživatele PetrT
    Vliv
    337

Citace Původně odeslal berraneck Zobrazit příspěvek
    No v dnešní době, kdy jsou všecky informace ke studiu se hodí mít přístroj na jeho shlédnutí Takže bych to asi neodkládal až na půlku semestru, bez PC se na VŠ fakt žije blbě..
    Prvnich par tydnu neni pulka semestru
    Citace Původně odeslal berraneck
    Ta poznámka k velikosti je myslím velice případná; přeci jen jsou školy kde notebook neplní jen funkci zápisníku a přehrávače filmů ...tahat se každý den s 2kily navíc přestane člověka brzy bavit a z přenosného PC se stane PC na stole které koná pohyb domů<>privát/kolej
    Jsou taky skoly, kde je ti ntb ve skolni lavici totalne k hov... a pak ho decka vyuzivaji jen o prestavce na net. Proto jsem se ptal na zamereni VS. Sam mam 12" prcka->na word, net, hubu je ok. Na Excel, filmy, Cad je spis nepouzitelny (ale to resi dokina, externi monitor a zbyle periferie).

web: Apple MacMini 2018 | Intel i5 3.0GHz | 16GB RAM | 512GB SSD | Dell U2412M
    games: Intel i5-2500K@4GHz | GB Z68MA-D2H | Kingston HyperX 8GB DDR3 | MSI GTX770 Lightning | Samsung 840 EVO 120GB + Crucial MX300 525GB | Seasonic M12II 620W
    data: Intel G2020 | GB B75M-D3V | Transcend 4GB DDR3 | 4x WD RED 3TB | Ubuntu Server

Prvnich par tydnu neni pulka semestru
    Samozřejmě; pokud jsi nemyslel pár ve smyslu několik ale ve smyslu 2 tak souhlasím. Semestr má na většině fakult 13týdnů, ale tohle už je otázka pro zakladatele vlákna Zásadní především podle mne je, že když se člověk rozkoukává, tak se k tomu hodí nějaký nástroj.
    Jsou taky skoly, kde je ti ntb ve skolni lavici totalne k hov... a pak ho decka vyuzivaji jen o prestavce na net. Proto jsem se ptal na zamereni VS. Sam mam 12" prcka->na word, net, hubu je ok. Na Excel, filmy, Cad je spis nepouzitelny (ale to resi dokina, externi monitor a zbyle periferie).
    Osobně jsem toho názoru, že přenosné PC není nutnost. A to ani na technických fakultách, protože notebook přenositelný stejně nebude moc použitelný na vážnější práci a notebook na vážnější práci (typicky 15,4") již není moc přenositelný (rozhodně ne na každodenní nošení), zvlášť pro holku. Investice do dokiny, periferií a monitoru to zase nemálo prodražuje, i když to není na vykrvácení. Toť vlastní zkušenost, třeba to někdo vidí jinak
    IBM
    Lenovo
    Kriglnakafe

Member Avatar uživatele cody1
    Vliv
    231

OT: nenapsal jsi na jaky typ VS je dcera prijata ani zda bude bydlet doma ci na private/koleji.
    Pravnicka fakulta University Karlovy
    Doma bydlet nebude, bud na koleji, nebo si pronajmou nejaky bydleni?? Zatim se nevi?

Citace Původně odeslal Jirka_koffee Zobrazit příspěvek
    1)Já měl Vaio TZ a nemohl jsem si stěžovat. Měl jsem U7600, 1GB ram a 160GB 5400ot HDD (dovoz z Japonska) s Win XP. Výkon dostatečný, displej naprosto skvostný, výdrž kolem 5-6 hodin při kancelářské práci, lehký a krásný

2)Takže já osobně jsem za TZ (TT se mi vůbec nelíbí), nebo to zobecním - za Sony.

3)Ale tohle je výkonnější, není o tolik těžší, bude se jí líp číst a psát (přeci jen je na 11,1" 1366*768 už docela malé) a o 50% levnější... http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=63970
    1) neni to rozliseni uz moc?? na tu velikost..
    2) Jakej je rozdil mezi TZ a TT dle tveho nazoru, co se ti na nem nelibi?
    3) ACER opravdu ne

Citace Původně odeslal M.K. Zobrazit příspěvek
    E4200 mám doma (mimojiné i D430) a zas tak nadšenej z něj nejsem. Konstrukčně i vzhledově mi přijde lepší starší D430.
    E4200 se ti nelibi jenom vzhledove, nebo mas nejake vyhrady ke zpracovani, hlucnosti, vydrzi atd...

Citace Původně odeslal fr33k Zobrazit příspěvek
    Mozna jen zatim nevi, co chce
    S tim souhlas (zatim se ji libi VAIO jenom by to chtelo aby ho videla nekde na zivo)

Sam nevim (ani ona) co by pro ni bylo to nej, proto jsem taky zalozil toto vlakno
    Naposledy upravil cody1; 30.06.2009 v 23:19.

Senior Member mince
    Věk
    47
    Vliv
    289

Citace Původně odeslal cody1 Zobrazit příspěvek
    E4200 se ti nelibi jenom vzhledove, nebo mas nejake vyhrady ke zpracovani, hlucnosti, vydrzi atd...
    Mně se líbí, ale odhaduji, že to není žádná stylovka pro ženskou. Stejně jako třeba IBM/Lenovo.

Zpracováním je nová řada řekl bych průměr. Konstrunčně celkem dobrá, ale rozhodně ne bezkonkurenční. U E4200 mám dojem, že se snažili až moc stlačit váhu pod 1kg. Osobně bych pár desítek gramů navíc snesl výměnou za pevnější konstrukci.

Výdrž na menší baterii 3+ a na větší asi 6,5h při surfování po netu. Osobně ale větší nedoporučuji, jelikož vyčnívá a imho to je jak "pěst na oko".

Hlučnost není špatná, ale ten větrák by to chtělo ještě trochu zregulovat (zatím se mi nepovedlo), protože se roztáčí často i při nečinnosti a notebook je přitom dost "chladnej". Po přeinstalování Visty na W7 je to už lepší a neroztáčí se tak často, ale stejně to není ono. Většina lidí ale není tak náročná jako já.

Klávesnice je dobrá, oproti předchozí generaci mají klávesy hladký povrch. Někomu to vyhovuje, někdo to kritizuje. Nejhorší na ní je to, že se v levé horní části opravdu hodně prohýbá. Podsvícení je super.
    PC 1 > Asus Striker II Extreme, E8400 @4.4Ghz, Thermalright Ultra120 Extreme, 2x2GB OCZ Platinum DDR3 1800Mhz, 2x Asus 8800GTS, 2x WD6400AAKS, Auzentech X-Fi Prelude, Corsair HX520W, Lian-li A10A, 20" NEC 20WGX2, Razer Lachesis + eXactMat, Sennheiser 595, Vista Ultimate
    PC 2 > ASUS P5K Deluxe, E8400@4Ghz + Scythe Ninja, 4x 1024MB ADATA EE, Gainward 8800GTS, WD6400AAKS, AOC 210S
    Notebooks >DELL E4200, DELL E6400, DELL D630, DELL D430

Je to tak, jak pise M.K., Eckova rada je slusna, nicmene jak dobra je, je smerodatne vuci cene. Pokud je cena za notebooky z teto rady totozna, jako z konfiguratoru dell.cz, pak jde bohuzel o prumer.
    Z nadstandartnich funkci zaujme podsvicena klavesnice, ktera je po strance funkce podsviceni skutecne spickovy a skvele provedeny napad, Jinak uz zde nejsou prakticky zadne extra nadstandartni features.
    Po strance zpracovani respektive bytelnosti a odolnosti vnitrku je to stale vysoky nadprumer, ktery je postaveny tak, aby se s notebookem dalo zachazet realtivne nesetrne a presto se zachovala funkcnost. Po strance zpracovani vnejsi "slupky" jde opet o prumer, respektive starsi Dckova rada byla odolnejsi vuci poskrabani, nebyly na ni videt otisky ci smouhy, Ecko se musi brat do rukou v bilych rukavicich, aby vydrzelo neskrabnute a neotlapane.
    Jinak uz skoro sama pozitiva Hlucnost cele rady je nadprumerne nizka, prekvapuje mne ta poznamka na spatnou regulaci vetraku -co jsem mel v ruce ja, to bez zateze nebylo slysitelne, pod zatezi jen lehce sevelilo. Ale to je taky o subjektivnim vnimani, kazdej jsme na hluk jinak citlivy, snasime jeho jine hodnoty a frekvence. Ale obecne jsou Delly rady D a E velmi tiche.
    A dulezita subjektivni rada nakonec z vlastni zkusenosti - zenskejm (pokud to nejsou vylozene technoidni typy) je celkem uplne burt, co je v notebooku za "streva" a jake umi "vymozenosti", hlavne ze je cervenej, hlavne ze ma webku ve viku, hlavne ze dlouho vydrzi na baterku a hlavne ze funguje, kdyz fungovat ma. To jsem docela odpozoroval na sve pritelkyni. 20 uz ji neni hooodne let , i pres to vsechno je docela technicky typ, co dokaze ovladat ruzne elektronicke hracky, telefony, PDAcka, navigace atd., presto je nejlepsi vlastnosti jejiho XPS 1330 ze ma uzasny design a je krasne cervenej a pripadne se ji vejde do jeji velke kabelky
    Nic vic bych v tom nehledal, takze bych se zameril na:
    Kvalitne provedeny notebook designu, co se ji libi a ma vsechny funkce a hardware, ktery bude nebo chce vyuzivat.
    Presvedcovat totiz zenskou, ze ten Lenovo W700 cos ji koupil je nejnadupanejsi masina, co je ted v soucasne dobe k mani, kdyz se ji proste nebude libit - to se proste neda, v tomhle je vetsina zenskejch pomerne stejnejch.
    Takze osobne bych to udelal jinak - rekl bych ji, at se podiva, ktere notebooky se ji libej na obrazcich nebo nekde v realu a z tech bych pak volil bud dle konfiguraci nebo podle financnich moznosti.
    Dell E6400 (P8400, 4GB RAM, 500GB 7.2k, NVidia Quadro NVS 160M, Wifi, BT, DVDRW, LED WXGA+)
    Dell XPS 1330 Red (T7300, 2GB RAM, 160 GB 7.2k, NVidia GeForce 8400M GS, Wifi, BT, LED WXGA, DVDRW)
    IBM T42 (Dothan M745, 1.5GB RAM, 160GB 5.4k, R9600, Wifi, BT, SXGA+, DVDRW)
    Nikon D90 + MB-D80, Nikon18-200VR, Nikon 80-200/f2.8, Nikon SB-900, Lowepro, Tenba, Kata, ...
    http://www.atty.cz/ - Pražský e-shop a prodejní kancelář e-cigaret

Senior Member mince
    Věk
    47
    Vliv
    289

E6400 je trochu tišší než E4200, ventilátor se hlavně tak často neroztáčí a taky konstrukce je o dost bytelnější. Jak jsem psal, málokdo je na hluk tak náročnej.

Musím ještě dodat, že pokud říkám průměr, tak myslím v rámci IBM/Lenovo/DELL/Sony Vaio o kterých tu je řeč. Oproti Acer, Asus atd. jsou samozřejmě všechny někde jinde.
    Naposledy upravil M.K.; 01.07.2009 v 07:10.
    PC 1 > Asus Striker II Extreme, E8400 @4.4Ghz, Thermalright Ultra120 Extreme, 2x2GB OCZ Platinum DDR3 1800Mhz, 2x Asus 8800GTS, 2x WD6400AAKS, Auzentech X-Fi Prelude, Corsair HX520W, Lian-li A10A, 20" NEC 20WGX2, Razer Lachesis + eXactMat, Sennheiser 595, Vista Ultimate
    PC 2 > ASUS P5K Deluxe, E8400@4Ghz + Scythe Ninja, 4x 1024MB ADATA EE, Gainward 8800GTS, WD6400AAKS, AOC 210S
    Notebooks >DELL E4200, DELL E6400, DELL D630, DELL D430

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. Nakup ntb podle obchodniho zakoniku
    Založil zivan v sekci fóra Reklamace a §
    Odpovědí: 2
    Poslední příspěvek: 10.12.2008, 07:58
  2. Nakup LCD k NTB.
    Založil Mikeee v sekci fóra Nákupní poradna
    Odpovědí: 0
    Poslední příspěvek: 16.12.2006, 14:01
  3. Dejte mě odbornou informaci.Nic víc.Odpojení ntb od sítě
    Založil Dragoun v sekci fóra Ostatní hardware
    Odpovědí: 1