Výsledky 1 až 7 z 7

Téma: Win XP, 2 disky a reinstall

Standardní Win XP, 2 disky a reinstall

Dostal jsem do rukou PC ve kterým jsou dva s-ata disky po 200gb nevím jakým způsobem, ale byli disky spojeny v "jeden" podle jeho slov jeden disk C: 400gb podělali se mu na něm windows.. nejdřív to dal nějakýmu kamarádovi a ted se to dostalo ke mě.. Když sem pc zapnul házel chybu NTLDR missing.. ten jsem zkoušel přehrát pomocí návodu na netu ale neúspěšně, následoval reinstall... v instalaci winxp se disk č.1 hlásí z 98procent plný, tam jsou data která bych potřeboval nutně zachovat... druhej disk se zobrazuje jako prázdný, nenaformátovaný, bez formátu, což mě příjde dost divný.. Jak mám postupovat abych zachránil data s těchto spojených disků a dostal tam novej systém ? Nevím jaký je způsob zápisu při softwarovém spojení dvou disků... tak nevím jak na to.. za každou radu děkuji..
    Nemožné je jen silné slovo, které kolem sebe rozhazují malí lidé, kteří si myslí, že je snadnější žít ve světě, kde budou jen dostávat, místo toho, aby objevovali sílu, která to dokáže změnit. Nemožné není fakt. Je to postoj. Nemožné není tvrzení. Je to výzva. Nemožné je nevyužitá síla. Nemožné je dočasný stav. NEMOŽNÉ NEEXISTUJE. Muhamad ali

Senior Member mince
    LBC-mesto kde furt prsi nebo jdete do kopce
    Věk
    45
    Vliv
    285

Standardní Re: Win XP, 2 disky a reinstall

Zkus si stáhnout win7 RC 7100 verzi, a nainstalovat do virtuálního disku, tím bys neměl nic přepsat.
    C2D 6300 (default),Gigabyte 965P-DS3 ,4*1024 MB , 5770 512MB, WD 640Gb, LG H22L,Cambridge DTT 2200,HP w2207h,

Moderátor mince Avatar uživatele peta303
    Věk
    42
    Vliv
    307

Moment, nebyl na těch discích fake raid, např. JBOD?

vůbec nevím a nevím jak to poznat ačkoliv doba pokročila tak jsem furt IDE disk uživatel.. a s S-Atou ještě nemám co dočinění tak moc nevím o čem mluvíš
    Nemožné je jen silné slovo, které kolem sebe rozhazují malí lidé, kteří si myslí, že je snadnější žít ve světě, kde budou jen dostávat, místo toho, aby objevovali sílu, která to dokáže změnit. Nemožné není fakt. Je to postoj. Nemožné není tvrzení. Je to výzva. Nemožné je nevyužitá síla. Nemožné je dočasný stav. NEMOŽNÉ NEEXISTUJE. Muhamad ali

Věk
    42
    Vliv
    307

To ale chce nejprve zjistit a až pak se do toho rýpat, prioritou je přece záchrana dat -> nezapisovat na disk, u nějž nevím, jestli to není nakopnuté a co budu potřebovat zálohovat.

Napadají mě dvě možnosti, buď na tom byl fake raid (nejspíš zmiňovaný JBOD) nebo byl druhý disk přiřazen do NTFSkové složky.

a jak ten Jbod zjistím ? jestli tam byl, nebyl.. ?

Věk
    42
    Vliv
    307

a co od majitele?

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. Export MS outloox express (win XP) -> Thunderbird (win vista)
    Založil Hnoj v sekci fóra Programy a problémy s nimi
    Odpovědí: 7
    Poslední příspěvek: 03.12.2009, 19:07
  2. seriové č. ze štítku mi nebere Win XP
    Založil Dazzle v sekci fóra Ostatní operační systémy
    Odpovědí: 23
    Poslední příspěvek: 18.06.2009, 22:31
  3. Predinstalovane Win XP Home
    Založil Waliz v sekci fóra Ostatní operační systémy
    Odpovědí: 9
    Poslední příspěvek: 02.02.2007, 16:30
  4. Zahadne nabihani Win XP