Mam Acelero GTX280 extreme na GTX260. Konkrétně se jedná o GTX260 Matrix od Asusu.
Krom jádra to nepadlo na nic. Je to tak nízké, že to kolidovalo i s pasivama na pamětech, na VRM jsem si udělal vlastní, paměti jsem nechal bejt, jelikož default chladič měl holé jak RAM, tak VRM, nepovažuji to za hrozbu ale vzhledem k masivnímu OC ty VRM raději chladim. Dokonce i výkus pro TV-out byl mimo a musel jem tam kus upilovat.
Dále jsem vylapoval GPU. Ten HS na GT200 je čistá měď, nevim proč na to Nvidia nanáší další vrstvu pofidérního kovu, na které je pak ještě to GT200 + revize a ostatní čmárance. Vylapoval jsem to až tam byla komplet jen ta měď a když zapnu furmark, tak rozdíl té prvná vteřiny oproti 2D kde obvykle letí teplota i o desítky stupňů (důkaz špatného převodu tepla),je zde 40 vs 43 celsia, což beru jako super hodnoty. Navíc celkové OC je brutus. paměť 2500, jádro 820 mhz, shadery na 1760.
Je to znatelně rychlejší jak GTX285 co jsem měl pár měsíců dozadu a OC měla skoro nulový. Ale tu zas ještě rozdejchal můj starej Tagan 450W. Tuhle už ne a po hodince ve Furmarku bouchnul hlavní kondík, pojistky dole a hotovo. Tak jsem přitahnul Corsair HX 750 a ten si to zatím dává i bez zvýšení otáček, no, je GTX280 TRI-SLI certified.
Jinak ale teploty s perfekt cirkulací vzduchu 61 stupňu ve full load furmak při tom masivnim OC. V real game tak 56-57. Zatim nejlepší GPU chladič co jsem kdy měl.