Citace Původně odeslal basfot Zobrazit příspěvek
1) Tak pak bych si to představoval asi takto: koupil bych ten wifi-router nebo něco a ve výsledku by šlo UTP co jde do PC do toho wifi-routeru a z toho wifi-routeru UTP do PC a zároveň by šel z něho signál, který pak chytnu na notebooku. Je to tak ne? A mohli byste mi poradit nějaký osvědčený výrobek, který mají zde:
Kód:
http://www.alfacomp.cz/php/index.php?eid=15L120087
2) Pak by mě ještě zajímalo jak se dostat do toho mojeho routeru co mám teď. Díky
1. přesně tak. Co se týče routeru, vyber si cokoliv. Osvědčená značka je např. Linksys co máš, případně Asus dělá fajne routery, Ovislink taky postačí, a i obyčejnej Edimax službu odvede.

2. tvůj router bude mít nějaké webové rozhraní, přes které se do něj "dostaneš." Pokud ti routuje (a NATuje), tak bude mít zřejmě adresu na začátku IP rozsahu, který máš přidělený ve svém PC. Jistě to zjistíš podle IP adresy brány, kterou tvůj PC používá. Podívej se na "stav" síťovky na svém PC, tam uvidíš tu IP adresu pod položkou Výchozí brána.
Nicméně nedoporučuju se v tom vrtat, nevypadáš moc, že víš, která bije (bez urážky)

Pokud si koupíš ten router, tak je velmi pravděpodobné, že to zapojíš a bude to fungovat hned. (kabel ze střechy do WAN portu, PC do jednoho z LAN portů)