Výsledky 1 až 16 z 16

Téma: fat 32 a velké disky

Standardní fat 32 a velké disky

Prosím neví někdo jak naformátovat 250 Gb na fat 32

Standardní Re: fat 32 a velké disky

přes windowsí format to nepůjde, ten podporuje FAT32 jen do necelých ~40 GB, pak se "musí" použít NTFS. samotným limitem FAT32 ale není oněch necelých ~40GB, tenhle limit si snad od doby XP v MS vymysleli.
    nevím teda, proč to chceš na FAT32 dávat, jako jedinej objektivní důvod bych viděl kompatibilitu, nicméně max. 4 GB/soubor dost často bývá velice nepříjemným limitem.
    nicméně pokud na FAT32 trváš, pak to tak můžeš naformátovat např. pomocí GParted Live CD.
    "Internet je místo, kde většina žen jsou ve skutečnosti chlapi, chlapi jsou chlapi a většina dětí jsou agenti FBI." | "Kdo chce kam, pomozme mu tam." | "Neexistují velké problémy, ale malá kladiva."

jde to i ve woknech, start/spustit/cmd/format z: /FS:FAT32
    kdy místo z si napíšeš správné označení požadovaného disku k naformátování
    a nebo použij program Swissknife

@Rache: jde, ale jen u disků pod těch cca 40 GB. skončí to chybou "Svazek je pro FAT32 příliš velký".
    "Internet je místo, kde většina žen jsou ve skutečnosti chlapi, chlapi jsou chlapi a většina dětí jsou agenti FBI." | "Kdo chce kam, pomozme mu tam." | "Neexistují velké problémy, ale malá kladiva."

jj máš pravdu na to jsem zapomněl, ještě muže rozjet instalaci winxp a naformátit disk v ní na fatku.

Moderátor mince Avatar uživatele peta303
    Věk
    42
    Vliv
    307

limit je 32 GB, je vhodnejsi pouzit neco jineho

otazkou je, zda je rozumne jeste FAT pouzivat

divné, moc dobře si pamatuji, že jsem na svých dvou 80GB discích kdysi měl FAT32 partišny dané velikosti. bylo to pod Win98se.

ostatně vše potřebné je řečeno zde: http://en.wikipedia.org/wiki/File_Al...on_Table#FAT32

Citace Původně odeslal Bob van Sikorski Zobrazit příspěvek
    divné, moc dobře si pamatuji, že jsem na svých dvou 80GB discích kdysi měl FAT32 partišny dané velikosti. bylo to pod Win98se.
    ono není problém provozovat větší partitions s FAT32 pod W2k/XP. akorát je z nějakých důvodů pod těmito OS nejde formátovat na tento filesystem. zkrátka si MS přeje z nějakých důvodů používat NTFS.

Moderátor mince Avatar uživatele peta303
    Věk
    42
    Vliv
    307

ty důvody si myslím, že jsou oprávněné

to ano, ale vezměme si externí disky - v podstatě tam není filesystem použitelnej kdykoliv:
    FAT32 - nemožnost na to naformátovat z prostředí Win2k a vyšších není až takovej problém jako nemožnot ukládání souborů větších než 4 GB...
    linuxovy filesystemy - nepoužitelnost ve Win (bez případných pluginů do total commanderu apod.)
    NTFS - nutnost nastavovat dědičny oprávnění Full Control pro Everyone, aby na to šlo přistupovat z různých a různě nastavených OS, relativně donedávna problémy s zápisem z linuxu.

ale pravda, nic není ideální a některy věci se musí řešit kompromisy.

Senior Member Avatar uživatele DOC_ZENITH
    Vliv
    268

Já bych jako problém viděl spíš to, že se FAT mnohem jednodušeji poškodí. Když mi na fatce párkrát vytuhne OS, můžu to možná reinstalovat, možná i formátovat jaké budou chyby na disku.

Dříve co jsem ještě házel XP na fAT32 (měl jsem vše ve FAT32), protože to bylo rychlejší, byla četnost mejch reinstallů díky poškození dat windows na disku asi 10x větší než s NTFS.

Zase ale když je error na fatce, většinou se opraví, data jako takové mi vždy zůstaly (ve složkách mimo win). Ale když se už nabourá NTFS, ačkoliv více vydrží, tak o to více fatální je pak její pád.
    The best Unreal Tournament maniac.

OT: nic není ideální, ale naprosto nechápu jak je možný, že 250GB disk co mám v PS3 dostává již více než dva roky denodení sodu v podobě nahrávání a mazání divx filmů, mp3, fotek, stahování demíček, záznam z playtv, tahání streamovaných videí po síti atd a je naprosto bezchybný a stále stejně rychlý... v menu není nikde žádná funkce podobná defragmentaci a běhá a běhá - co používá ps3 za filesystem netuším..ale do pc bych ho hned loupnul

Senior Member Avatar uživatele Peca-on-line
    Věk
    38
    Vliv
    312

PS3 používá "Synergistic Processing Unit File System", kterej je údajně založenej na ext2.

Jinak co se týče FATky tak MS imho prosazuje NTFS hlavně kvůli zabezpečený, který FAT prostě neumí.
    Děkovat mi kromě karmy můžete také v BTC: 1JVRVYsWRYFb9AajzoHRVnmqjgpBjYmykr

Senior Member Avatar uživatele DOC_ZENITH
    Vliv
    268

Citace Původně odeslal Rache Zobrazit příspěvek
    OT: nic není ideální, ale naprosto nechápu jak je možný, že 250GB disk co mám v PS3 dostává již více než dva roky denodení sodu v podobě nahrávání a mazání divx filmů, mp3, fotek, stahování demíček, záznam z playtv, tahání streamovaných videí po síti atd a je naprosto bezchybný a stále stejně rychlý... v menu není nikde žádná funkce podobná defragmentaci a běhá a běhá - co používá ps3 za filesystem netuším..ale do pc bych ho hned loupnul
    No pokud ti při tom nevytuhává, nebo ji pči zápisu netaháš ze zásuvky, nevidim důvod proč by se měl poškodit.
    The best Unreal Tournament maniac.

o to nejde, obdivuju, že přístup v menu do jakéhokoliv AV souboru je i teď stále nechutně rychlej i když byl disk již několikrát úplně plnej a hodně se na něm mazalo - tzn není mi jasný jak ten file system pracuje...plnej disk v ntfs takhle rychle nejde používat (750GB samsung hd753lj)

Ikdyž to zatrhli, tak stále ještě můžeš naformátovat disk jako FAT32 pod Windows98 / Me.
    Navíc, máš-li WinXP, tak ti přímo Windowsy dokáží vyrobit systémovou disketu s WinMe. Pokud nemáš disketu, můžeš použít start z instalačního CD Win98 či Me.
    Neděkujte, nenadávejte, pokud se vám něco líbí nebo nelíbí, používejte prosím hodnocení/reputaci/karmu - prostě ikonku s vahami pod avatarem.

Kdo vás kdy a za co ohodnotil uvidíte ve svém Uživatelském panelu.

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. sis 963L a velke disky?
    Založil Robot82 v sekci fóra SiS a ostatní čipové sady
    Odpovědí: 6
    Poslední příspěvek: 23.05.2006, 13:56
  2. Windows XP a FAT 32
    Založil zed v sekci fóra Programy a problémy s nimi
    Odpovědí: 2
    Poslední příspěvek: 20.01.2005, 19:36
  3. ztráta místa na FAt 32 ve win XP
    Založil Jurass v sekci fóra Ostatní operační systémy
    Odpovědí: 6