Mám jeden procák 1,4GHz pentium M. Chci se zeptat jakou desku bych pro něj měl sehnat a jestli se to dneska ještě dá a zda se to vůbec vyplatí.
Mám jeden procák 1,4GHz pentium M. Chci se zeptat jakou desku bych pro něj měl sehnat a jestli se to dneska ještě dá a zda se to vůbec vyplatí.
Nejjistější místo, kde naleznete pomocnou ruku, je na konci vašeho ramene.
Podle me se to nevyplati
Tech desek bylo malo a v soucasne dobe se pro tyto procesory uz nedelaji. Navic byly vzdy drahe. Ten procesor ma cenu nula a vykon taky nic moc. Asi bych poridil neco normalniho
Desky pro P-M mely cipset i855 nebo pozdeji i915 a socket 479.
ntb: HP EliteBook 8460p i7-2640M | 8GB RAM | 120GB SSD + 500GB HDD | ATi HD6470 | 14" HD+ | W7 PRO
home: HP Docking Station | HP L2045W | WD 500GB Scorpio Blue USB box
work: HP Docking Station | HP L2445W
audio: Epiphone G-400 SG + Sounder Telecaster | E-MU 0202 | Cambridge Audio Azur 340R | Wharfedale Diamond 9.2 | Magnat Betasub 20A | Sennheiser HD555
Přesně tak. V určité době to mělo význam díky lepšímu výkonu než P4 a pak díky spotřebě, ale v dnešní době je to jen předražený krám.
IBM
Lenovo
Kriglnakafe
No já bych neinvestoval kromě desky do ničeho jiného. Ale kdyby měla být ta deska drahá tak bych se na to vykašlal.
Nejjistější místo, kde naleznete pomocnou ruku, je na konci vašeho ramene.
Co si pamatuju tak s479 desky se pohybovaly začátkem roku od 1500 výše. Pak ještě existuje možnost redukce Asus s478-s479 fungující na některých s478 deskách. Obojí je blbě sehnatelné, občas se však vyskytnou. Vzhledem ale ke spotřebě dnešních 45nm CPU je to ale myslím nesmysl, vzhledem k tomu že při podtaktování se dostaneš na stejnou spotřebu ale výkon bude stále vyšší.
IBM
Lenovo
Kriglnakafe
Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)