Blackknight: A zkus to vzít obráceně - kolik lidí si dělá vlastní vLite instalačku v poměru k celkovému počtu uživatelů Windows? Není jednodušší, aby si menšina uživatelů měla možnost vybrat pomocí vLite a většina si prostě odklikla jednoduchou a rychlou instalaci? Nezlob se na mě, ale Windows není produkt pro "geeky", je to OS pro masy, maminka s tatínkem si na tom pouští filmy, čtou maily, prohlížejí a posílají fotky, dítko si na tom hraje hry a všichni jsou spokojení... To je mimo jiné dost značná část uživatelů Windows. A tuto část by "volitelná instalace" tak leda otravovala... Výrobci počítačů? Hah, ti by tam narvali všechno a kolikrát tam našvihaj ještě xy s..ček navíc (viz různé "šedesátidenní aplikace" - OFfice 2007, McAffee antivirus atd. na nových noteboocích).
Čili neříkám, že se místem na disku má účelově plýtvat, nicméně jsem toho názoru, že drtivá většina lidí raději obětuje dvě giga než deset minut zaškrtávání při instalaci... A nemluvě o tom, že takový obyčejný BFU většinou ani neřeší co si tam ty Windows instalujou... on prostě potřebuje počítač, který bude FUNGOVAT, bude na něm prohlížet weby, fotky, psát dokumenty do práce, maily... Ano, jsou lidé, a je jich poměrně hodně, co prostě nepotřebují rozumět PCs víc než "uživatelsky" a nemají čas ani chuť studovat, jestli ta a ta součást Windows je pro ně opravdu nutná či nikoliv
Někdy mi přijde, že jsou v případě Windows snahy cpát tam i to, co by ve finále většina uživatelů ani nijak extra neocenila![]()

Odpověď s citací