Tak jsem se dneska poránu stavoval v obchodě a prohlížel různé pistolovky. Na Crumplery bych zcela zpomněl - popruh je nečalouněný a pouzdro poskytuje mizernou ochranu, je to "hadr". Pistolovka od Delsey je naprosto klasická a přesně k původnímu zadání - není nějak super čalouněná, ale dobře vypadá, je dobře šitá a popruh vypadá taky lépe než u Crumpleru, cena je rozumná. Lowepro Topload AW jsou taky slušné, ale velikost je pro tělo s gripem a s rezervou. Oproti tomu jsou Katy jako z jiné planety - excelentní materiály, pevnost, šití, výborný popruh, prostě (až na mně příliš nesympatickou barevnou kombinaci modré/černé) paráda a bez připomínek. Když jsem to viděl, tak jsem se neudržel a H-14 si koupil, pokud chceš pistolovku a nepálí tě nějaká ta pětka navíc, tak H-12 (možná i H-10, nevím) je sázka na jistotu.

Skvělou alternativu pro těla bez gripu bych viděl v Lowepro Classified, které jsou moc pěkné a kvalitní, ve výborných barvách a malé modely (asi ten nejmenší) není velikostí od pistolovky daleko - přitom vypadá líp a bude asi i praktičtější. Jen cena opět není z nejnižších, ale tak to bývá.