Citace Původně odeslal Iguaner Zobrazit příspěvek
BTW: To ti v zásuvce lítá napětí 200 - 250V?? To smrdí a hodně!
200-250V to je pamat wattmetra min. - max., realne to az take hrozne neni, cca 3-4%. Hlavny problem je, ze sa to meni dost dynamicky a kym prehodim, usmernovace, tak mozem hodinu striehnut kedy v sieti bude zase napatie, pri ktorom som meral a bude aspon minutu ustalene..
Citace Původně odeslal proe Zobrazit příspěvek
IRF1405 ??

N-Ch 55V 169A 330W 0,0053R TO220
Jj, zabudol som nan vdaka, lebo v obdobi, ked som ich vacsinou odpaloval a kupoval po 8ks, tak sa mi zdalo 1,7€ dost.
Ale do definitivneho usmernovaca budu super dufam, lebo tych 30V VDSS pri IRL2203N ma trochu znervoznuje. Ak je kondik nabity na 16V a druhej strane vinutia je opacna polvlna 12V, tak 28V by malo byt VDSS ak to dobre chapem...

V noci som trochu meral s zatazou 8-9R (musim kupit rezistory, neviem uplne presne zmerat tak male ohmy, resp. neverim uplne meraku) pri 220V v sieti.

2 x dioda P600K: 31W
2x schottky MBR1645: 31,9W
2x fetdioda s IRL2203N: 33W

Vyzera to celkom dobre, ucinnost mosfetov je jasna, meral so to pre istotu 3x aby som vylucil nahodny vysledok. Najvacsi odber bol s mosfetmi, ale to je ok, lebo odpor zataze sa nemenil, len mosfety prepustili do filtracnych kondikov (9400mF) najvyssie napatie.
Ked budem mat presne odpory budem merat aj usmernene napatie, prud si vypocitam (I=U:R) a tym padom sa dostanem aj k W na sekundarnej strane.
Potom zistim presne ucinnost. Teraz mi to velmi zhruba vychadza na 79% s diodami a 85% s mosfetmi.