Výsledky 1 až 20 z 20

Téma: Jakou "pistolovou" brasnu na fotak?

Hybrid View

Předcházející příspěvek Předcházející příspěvek   Další příspěvek Další příspěvek

Standardní Re: Jakou "pistolovou" brasnu na fotak?

Přidám moji zkušenost s "pistolovou" brašnou...Před rokem jsem si koupil Vanguar Kenline 16Z, kupoval jsem si ji pro Canon 40D + 17-40...foták mi tam vleze i se sluneční clonou a plno jiných drobností,peněženka,doklady,filtry atd..Takže se dá s ní dost pohotově fotit, což mi vyhovuje, prostě vytáhnu a fotím...má 2zipy což je perfektní ..má taky dost masivní polstrovaný popruh přes rameno ale časem jsem zjistil, že se ten foták dost pronese na delších tůrách,cestách, protože je těžký a pak mě potom bolí ramena..Dá se k brašně ještě dokoupit bederní pás, jsou asi 4 velikost, v MF jsem je měl možnost vyzkoušet ale tím,že je foták celkově těžký,tak mi celá brašna svou váhou ohybala ten bederní pás od těla, ikdyž jsem to měl dost utahle,takže tím jsem problém nevyřešil,jelikož bylo nerealne tak chodit..Další možnost byly zadove popruhy ale taky to nic neřešilo, protože na manipulaci dost neohrabané a pomalé o pohodlnosti ani nemluvím...
    Takže nakonec jsem to nechal tak...
    Dneska jsem si dovezl novy objektiv, takže to vidím na fotobatoh, tot asi vše a omlouvam se za tak dlouhy příspěvek ale nedalo mi to se o to podělit, jestli to někomu pomůže...
    Koss Porta Pro°°Sony DSC H1°°stativ Velbon CX 560°°Mini stativ HAMA°°Canon Eos 40D°°Canon Ef 17-40mm F4/L,Canon EF 70-200 F4/L°°HOYA HD CPL°°HOYA HD Protector

Naopak, ja dekuji za kazdy nazor, ktery se tematu tyka, taky dobre vim, co to je pochodovat s odhadem cca. 7kg brasnou pres rameno, respektive hodinku, dve se to da v pohode nosit, pak uz to tezkne hodne znatelne.
    Takze mne jde prave o to eliminovat zatez na jedno rameno, nicmene ne formou klasickeho batohu (ten nosim na dovolene na jine veci - bundy, vetrovky, piti atd)
    Dell E6400 (P8400, 4GB RAM, 500GB 7.2k, NVidia Quadro NVS 160M, Wifi, BT, DVDRW, LED WXGA+)
    Dell XPS 1330 Red (T7300, 2GB RAM, 160 GB 7.2k, NVidia GeForce 8400M GS, Wifi, BT, LED WXGA, DVDRW)
    IBM T42 (Dothan M745, 1.5GB RAM, 160GB 5.4k, R9600, Wifi, BT, SXGA+, DVDRW)
    Nikon D90 + MB-D80, Nikon18-200VR, Nikon 80-200/f2.8, Nikon SB-900, Lowepro, Tenba, Kata, ...
    http://www.atty.cz/ - Pražský e-shop a prodejní kancelář e-cigaret

Senior Member mince Avatar uživatele meteor
    Vliv
    274

Já mám "ledvinu" Lowepro Off Trail 2 a zatím jenom spokojenost.
    Navíc je tam místo pro 2 náhradní objektivy. S tou velikostí nevím, ale mně se tam tak akorát vleze K10D s battery gripem, a to rozhodně není žádné tintítko
    "Nejhorší není to, čeho jsme se dopustili na ostatních, ale to, co jsme spáchali sami na sobě."

Intel i5-8400 (CF) | GB Z370 Aorus Gaming K3 | Kingston 2x8GB HyperX Predator 3000MHz | GeForce GTX 560Ti | Samsung 860 Pro 512GB | SB X-Fi Gamer | Asus 2014L1T | Seasonic Focus Plus 550W | SilentiumPC Armis AR7 TG | EIZO EV 2455 | Marantz PM6006 plus Wharfedale Diamond 230 + Audio-Technica ATH-T500 | Windows 10 Pro

Senior Member Avatar uživatele ICE29
    Věk
    39
    Vliv
    274

super thread, posledny mesiac som nad tou kombinaciou (ladvinka s fotakom a 1 sklom + cestovny batoh s vetrovkami, pitim a ostatnymi 2 sklami) rozmyslal tiez

torso sa bude asi pohodlne nosit, ale do tych mensich ti asi nevleze fotak s gripom a tie vacsie su dost hrube, ak to budes mat natocene vpredu tak to bude asi solidne zavadzat a vzadu budes mat predpokladam batoh

co sa tyka tych pistolovych brasien/ladviniek, vy co ich mate, da sa to nosit aj na dlhsie tury okolo pasa relativne pohodlne?
    C2D E6550 & Athlon X2@4200+ + FSC Loox N560 + Nokia E51 + Dell Latitude D630
    Sony a700+bordel okolo

Terorista karabínový mince Avatar uživatele PiT
    Vliv
    300

ICE29:

Sice som pistolovu brasnu nikdy nemal, mal som len Lowepro NOVA 2 AW a otvorene - na akekolvek dlhsie tury nepouzitelne. Celkovo je na dlhsie tury nepouzitelny aj lubovolny slingshot a podobne batohy na jedno rameno resp. batohy, kde nemas rovnomerne rozlozenu zataz.

S tou NOVA 2 AW som spravil tu chybu, ze som si ju zobral na hrebenovku len raz. Never again!
    And down we go again, under the relentless wawes, into the arms of calm breakers, into bayou of forgotten dreams
    Like sand slipping through my fingers, nothing ever lasts, ever will

ICE 29:Za sebe říkám že pohodlně určitě ne a dlouhe tury určitě taky ne
    Koss Porta Pro°°Sony DSC H1°°stativ Velbon CX 560°°Mini stativ HAMA°°Canon Eos 40D°°Canon Ef 17-40mm F4/L,Canon EF 70-200 F4/L°°HOYA HD CPL°°HOYA HD Protector

Já nově nosíl od Lovepro Slingshot 100W - je tedy malý akorát na foťák s objektivem a nějaké nezbytnosti na cestu - proti batohu lze vyndat foťák za chůze, tím že má ten pomocný popruh tak drží na zádech nejen na kole ale i když se ohnu, zatím se mnou byl pár pěších výletů a párkrát na kole. Zatím plná spokojenost.
    Ledvinku jsem odložil - neb ta váha držící jen za "pupek" není pohodlná, batoh zase znamená propocená záda a zastavit, když chci foťák. (Už jen foťák na krku znamená přimáčklou košili na krku a pocení. Tam je ten jeden popruh přeci jen lepší. )
    Můj názor - ale souhlasím, že nosit obsáhlou výbavu jen na jednom rameni určitě nejde.

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. Jakou AGP graf.k. do 3500,-Kč (7600GS?)
    Založil Snaker v sekci fóra Nákupní poradna
    Odpovědí: 3
    Poslední příspěvek: 12.02.2007, 16:10
  2. Jak veliké fotky přibližně dělá 6 Mpx foťák
    Založil kocourleo v sekci fóra Digitální foto a video
    Odpovědí: 8
    Poslední příspěvek: 06.04.2006, 20:10
  3. Foťák do 10.000Sk
    Založil e1 v sekci fóra Nákupní poradna
    Odpovědí: 18
    Poslední příspěvek: 30.11.2005, 19:02
  4. Nejde namountovat fotak..