Přidám moji zkušenost s "pistolovou" brašnou...Před rokem jsem si koupil Vanguar Kenline 16Z, kupoval jsem si ji pro Canon 40D + 17-40...foták mi tam vleze i se sluneční clonou a plno jiných drobností,peněženka,doklady,filtry atd..Takže se dá s ní dost pohotově fotit, což mi vyhovuje, prostě vytáhnu a fotím...má 2zipy což je perfektní ..má taky dost masivní polstrovaný popruh přes rameno ale časem jsem zjistil, že se ten foták dost pronese na delších tůrách,cestách, protože je těžký a pak mě potom bolí ramena..Dá se k brašně ještě dokoupit bederní pás, jsou asi 4 velikost, v MF jsem je měl možnost vyzkoušet ale tím,že je foták celkově těžký,tak mi celá brašna svou váhou ohybala ten bederní pás od těla, ikdyž jsem to měl dost utahle,takže tím jsem problém nevyřešil,jelikož bylo nerealne tak chodit..Další možnost byly zadove popruhy ale taky to nic neřešilo, protože na manipulaci dost neohrabané a pomalé o pohodlnosti ani nemluvím...
Takže nakonec jsem to nechal tak...
Dneska jsem si dovezl novy objektiv, takže to vidím na fotobatoh, tot asi vše a omlouvam se za tak dlouhy příspěvek ale nedalo mi to se o to podělit, jestli to někomu pomůže...![]()