Jj, ale s ktorym? Ja som nasiel len jednu pouzitelnu nahradu IRL3803. To RDS(on) je najdolezitejsi parameter koli tepelnym stratam, ze ma ID = 116A je vedlajsie aj ked je jane, ze to suvisi.
Tak synchro funguje tiez. Naprazdno sa mosfety viac hreju, som na ne predsa len dal aspon minichladic, 44°C, ale v zatazi 26W maju 28°C. Asi to suvisi s vybijanim kondikov cez mosfety, ked neni ziadny odber, co ja viem? Uvidim, mozno to budem riesit nejakym malym odberom, ktory by sa pripajal automaticky, ked pojde naprazdno.Původně odeslal krokodil
A mozno je to zbytocne. PC mi bezi nonstop.
Meranie W (ucinnosti) je problem som zistil. Volty v zasuvke tu strasne lietaju, tym sa meni aj napatie na sekundari a tym padom aj spotreba na zatazi. Robi to aj +-5W. Mam malo merakov aby som to dokazal v okamihu odcitat a vyratat prikon sekundaru. Btw, v zasuvke to beha od 200 do 245V... Ale poriesim nieco.
Chcem presne zistit, straty v obycajnych diodach. schottky fetdiodach, aby bolo jasne, ci to vobec ma zmysel resp., co ma kedy vyznam.
Musim este riadne vytrapit ten synchro-usmernovac, kym sa ho odvazim pripojit k pc.
edit: Filtracnu kapacitu som mal, 2 x 4700mF.![]()