V porovnani vahy a velikosti jsou X1 od Dellu ci Xka od IBM proti treba HM Mini 2140 jak kralicka bible proti skolnimu sesitu
Tim jsem chtel rict, ze pokud chces maximalni mobilitu, jsou netbooky asi lepsi cestou, pokud maly notebook na cesty, pak neco jako X1 ci Xko jsou lepsi variantou.
Kolega si nedavno v akci T-Mobile koupil prave HP Mini 2140 v sade s USB modemem a pri podpisu smlouvy na myslim 24 mesicu ho vysel asi na 3.5 kkc s mesicnim plnenim asi 800,- Coz znamena jeden z nejlepe vybavenych a provedenych netbooku na soucasnem trhu a docela vyhovujici pripojeni formou GPRS/EDGE v rychlosti do 236,8 Kb/s (prumerne trosku pomaleji, nicmene na bezny internet to staci).
Pokud potrebuji datovy tarif s neomezenym pristupem bez datovych limitu a FUPu (on tam nejaky je, ale v radu GB) a k tomu zvazuji netbook, neni to spatne reseni.
Nicmene abych za sebe zhodnotil HP Mini 2140, tak mne se moc libil a to jak velmi kvalitnim zpracovanim, tak rozmery skutecne knizky, vahou asi 1kg a funkcne bych mu nic nevytknul. (BT, Wifi, ctecka karet, webkamera, mikrofon, klasicky 2.5" HDD se slusnou kapacitou, skoro bezhlucny provoz, atd), jedine, na co se mi malinkato hure zvykalo byl touchpad (respektive klasicka ploska je naopak prijemne velika a dobre ovladatelna) ale tlacitka umistena z boku, ne pod ploskou.
Jinak sama pozitiva a pokud bych si neco takoveho kupoval, byl by to muj horky kandidat.
A ony ty 2 palce na velikosti displeje (a tim padem celeho booku) jsou skutecne znat, jelikoz velikost a vahu netbooku v bezne tasce pres rameno ci aktovce nepocitis, zatimco Xko nebo X1 ci jina 12" uz je preci jen trochu znat.