Co si tak pamatuju, tak W7 jsou postaveny na uplne jiné architekture jádra, nez Visty, ty jsou tusim na Win 2000 jeste. W7 maji microkernell a na ten se nabaluji veci, ktere dopnuji systém. Tak to vse jede rychleji a pracuje lip. Je to obrovsky prinos pro programatory. Uzivatele oceni asi jen rychlost a to jak to pekne vypada(nekteri, ja ne). To ze tam bude DirectX 11, no se*e pes. Stejne az na to budou hry tak zase bude W8, tak by me to mandle netrhaloStejne jedina "aplikace", ktera s nama vydrzi naporad v produktech M$ je BSOD,ale moc fanousku nema.
Ja osobne jsem s W7 spokojen, uz jen proto ze jsou posledni X86 system. Coz je velky krok predem a hlavne nevyhnutelny![]()
PC: Intel i7 4770 | Noctua NH-D14 | ASROCK Z97 EXTREME 4 | 16GB (KIT 4x4GB) DDR3 1600MHz CL9 Kingston HyperX Blu | MSI GTX 970 GAMING X | Asus Xonar DX | SAMSUNG SSD 1TB | Lian-Li PC-V335B @ 2x Noctua | Corsair HX750W | Logitech MX-518 | Logitech G15 | DELL U2713HM |
NAS: Intel Celeron G1850 | Gigabyte H87N | 8GB RAM | SSD 40GB Intel 320 | 4x3TB RAID5
NB: C2D T9400,4GB RAM DDR2,NViDiA 9650GT 1GB RAM,500GB HDD 7200ot/min. LCD 1680x1050
Microkernel Windows 7 určitě nemají a i kdyby měly, tak bych netvrdil, že to bude velký přínos pro programátory, ani že je to jede líp a pracuje rychleji kvůli jiné koncepci kernelu. Pamatuju si to blbě, anebo už u Windows Vista Microsoft tvrdil, že mají zbrusu nový kernel? Já mám pocit, že dost těžce kecal.
Lenovo X200 | Lenovo Ultrabase | Sennheiser HD 595 | Fujitsu Siemens P19-2 Black | Logitech Internet Navigation Keyboard | Logitech VX Revolution
Stejne tak kecali i o tom novym souborovym systemu, ktery jistojiste mel byt ve Vistach, a ted nebude ani v 7kach.![]()
Laser G9 + Logitech G930
Bohužel je to tak...ještě bych doplnil to ukončování podpory pro XP a nějaké sliby navíc, třeba že už nebudou žádné BSOD či restarty po instalacích driverů, to pokud mě pamě nešálí, tvrdili všeci z MS před zahájením prodeje Visty
Kdyby aspoň začali nativně podporovat otevřené souborové systémy, třeba EXT 3 / 4, a další...bylo by aspoň po problémech při dualbootu![]()
Taky by se šikl lepší bootloader...jenže je to prostě MS no
Máte pravdu částečně oba![]()
Jedná se o hybridní kernel, je to něco mezi mikro kernelem a monolitickým kernelem:
http://en.wikipedia.org/wiki/Windows_7
(tabulka vpravo)
http://en.wikipedia.org/wiki/Hybrid_kernel
Naposledy upravil JamesCZ; 02.06.2009 v 15:50.
Oblíbil jsem si Dropbox - pokud chcete získat bonusových 250 MB k základním 2 GB, registrujte se zde (dozvím se Váš email a jméno, co zadáte při registraci).
Vyšla Mandriva Linux 2010 informace zde, download zde
AMD AthlonXP 2000+; 1,5 GB RAM;WD 250 GB + WD 60 GB; GF 4 MX 64MB VRAM.
Mandriva Linux 2010 CZ FREE (výchozí), Windows XP Professional SP3 CZ(jen škola).
Spokojený uživatel KDE 4.4.2
Pokud máte zájem, mám svůj blog, který najdete zde.
Docela mě udivují zdejší názory typu W7 jsou předělané Visty, že nepřináší skoro nic nového atd.
Tohle je přesně ten přístup, proč se pohřbívaly Visty. Vy to ani nevyzkoušíte a už kritizujete!
Windows 7 nejsou rozhodně postavené na Vistách, mají nové jádro (o velikosti pár MB), na které jsou dále nabalovány potřebná rozšíření. Co se týká rychlosti myslím asi nemá cenu zmiňovat - je někde úplně jinde.
Ad nová programová lišta - dle mého rozhodně krok dopředu a absolutně nechápu ty, co si přepínají zpět do starého zobrazování. Vždycky mě štvalo na Windows, že když jsem spustil nějaký program, tak jsem ho pokaždé musel hledat na liště někde jinde, podle toho kdy jsem ho spustil atd. Šíleně neergonomické. Teď si dolu naházím programy, které nejvíce využívám a VŽDY jsou na stejném místě na liště, takže na ně mohu kliknout i poslepu. Pokud mi pozice nevyhovuje, tak si je jednoduše přešoupnu kam chci.
Co se týká dalších novinek, tak třeba správa WiFi je podstatně překopána.
Pravda je, že nejvíce novinek je asi vidět na té grafice / ovládání.
Pro všechny ty haniče - nejdříve si to vyzkoušejte, chvíli používejte a pak o tom pište!
MacBookPro 13 (mid 2014): Intel Core i5-4278U 2,6GHz | Intel Iris 5100 | 8GB RAM | 128GB SSD | 2560x1600 @ best for retina || HP LP2475w @ DP 1920x1200 || OSX 10.11.2
ProBook: HP ProBook 650 G1 @ Core i5 4200M 2,5GHz | Intel HD4600 | 12GB RAM | 500 GB Seagate HDD 7200 || 1920x1080 || HP LP2475w @ DP 1920x1200 || Win10 Ent 64bit
iPhone 6 Plus 16GB Space Gray | iOS 9.2
z Wikipedie:
On 2nd June 2009, Microsoft confirmed that General Availability of Windows 7 will be 22nd October 2009. The release of Windows 7 will coincide with the release of Windows Server 2008 R2.
No zejtra se schvalne zeptam naseho ITaka, ted jsme s velkou pompou nastoupili na Google Apps, tak uvidime co se nas bude tykat i nadale. Zatim mame standart Win XP SP3 32bit/64bit pro simulace/, coz i pro tu hloupou Catii je malo (3,2GB kacka slupne jen to lupne).
1) BigPiG System mk2 Phenom II x4 955; 4x2048MB DDR3; MSI FX890-GD70; CF 5830; VelociRaptor 300GB + 2xSeagate SV35.5 2TB RAID1 + Samsung F1 750GB + Samsung F2 1,5TB;Lian Li PC-8FIB; 2408WFP
2) PigPics E-500 + ZD 1445 + ZD 4015 + SanDisk ExtremeIII 4GB + Lexar Premium 1GB - IndoCertified
3) Pig@Work CATIA V5 r14-r18 @ Precision T5500: Intel W5590, Quadro FX3800 & Dell Ultrasharp U2410 & SpacePilot guaranteeing a minimum of 120 clicks per minute
4) PigFun Ubuntu 9.10 @ Corsair Flash Voyager 16GB @ Mobile PiG - HP nw8240 M770; FireGL v5000; 15.4" @ 1920x1200; 1+1GB RAM
5) MiniPig Lenovo X201i: i3 370M; 12" 1280x800 matte; 2GB DDR3 RAM; 6+ hours battery lifetime
Blackknight: DC - Domain Controller
kecinzer: Prave proto jsem tu novou listu "vypnul", opravdu nesnasim kdyz netusim ktera aplikace vlastne bezi, ikonky litaj jak splaseny vpravo/vlevo podle toho ktera aplikace zrovna bezi, motaji se spustene do nespustenych, no proste lahoda.
A kdyz uz jsme u toho ovladani, opravdu hrozna vec je nabidka start, a ne opravdu to neni ze bych nebyl zvykly, 7ky uz mam urcite dyl jak mesic a prijde mi porad horsi, naprosto neovladatelne klavesnici, mysi taky zadny med, totalne neprehledne a zmatecne.
Lidi o mně říkají, že jsem flegmatik. Mně je to ale jedno!
I'm not arrogant...I'm just better than you!
moje oblibena polozka ve startu je ten search dole.. to hleda obstojne... Jinak rozsirenou nabidku start o my computer a celkove tu sirsi pouzivam uz do XP.. nevidim v tom problem.. Spis me stve to automaticky maximalizovani oken u horniho okraje..
naopak zeru novou funkci ze kdyz "zatreses" oknem ostatni spadnou do listy..
btw. 12.6. ma vyjit RC2 zjistil jsem to kdyz jsem malem presel na 7137![]()
Vsechno bude i podpis bude
Mně osobně by nejvíc vyhovovala stará dobrá klasická nabídka Start, nová mi nevyhovuje, vždycky pro mě bylo lepší a rychlejší jít cvak (Programy) - cvak (nabídka konkrétního programu) - cvak (spustit) - v mém případě navíc klávesnicí, než v malém obdélníčku rozbalovat nainstalované programy a tam to lovit... Výsledkem je jen to, že mám v Quick Launch panelu 15 programů (CS3 + Corel + Office + PSPad + Opera + Winamp + Windows Commander), vše z nabídky jsem vyházel a je tam osm psoledních věcí, které nechci mít v QL (některé jednorázové věci, které člověk nepotřebuje denně - slovník, IMGBurn).
Nebráním se ani hybridu, pokud by ale byly doplňky po levé straně, vpravo klasická nabídka a klávesnicí by se to ovládalo v pořadí vypnout - spustit - hledat - nastavení - programy se zachovanou funkcí klávesových zkratek. Osobně se v nové nabídce cítím, jako by mi do auta místo volantu dali joystick...
Jinak jedna hezká zajímavost (objevilo se to až po instalaci českého prostředí):
Naposledy upravil peta303; 03.06.2009 v 10:53.
ja start skoro nepouzivam, mam quicklaunch zmensenej na 8 nejpouzivanejsich ikon a pres 'sipecky' vedle vybiram ten zbytek...
a jinak start se da natahnout na celou vejsku obrazovky, takze se tam toho vejde pomerne dost ...
Hrrrr, will you stop using people as human driven search engines? Google.com has all the answers you need.
MacBookPro 13 (mid 2014): Intel Core i5-4278U 2,6GHz | Intel Iris 5100 | 8GB RAM | 128GB SSD | 2560x1600 @ best for retina || HP LP2475w @ DP 1920x1200 || OSX 10.11.2
ProBook: HP ProBook 650 G1 @ Core i5 4200M 2,5GHz | Intel HD4600 | 12GB RAM | 500 GB Seagate HDD 7200 || 1920x1080 || HP LP2475w @ DP 1920x1200 || Win10 Ent 64bit
iPhone 6 Plus 16GB Space Gray | iOS 9.2
Musím říct, že jsem si na novou lištu zvykl okamžitě, protože:
pokud má člověk nastavené grupování, má ikonka na spuštění nebo již spuštěná aplikace vždy stejnou pozici. To se starou lištou nelze.
A za druhé - reálně zabírá míň místa - nejsou tam separé ikonky pro QL a pro spuštěné programy. A to že nepoznám jestli app běží nebo je tam jen jako QL? Heh....NOA? V dnešní době 2/4 core a 4GP RAM je to myslím zcela jedno![]()
Petr Kočandrle
Ok, tak je mi uz ted jasne, ze Catii si do QL nedam![]()
![]()
![]()
1) BigPiG System mk2 Phenom II x4 955; 4x2048MB DDR3; MSI FX890-GD70; CF 5830; VelociRaptor 300GB + 2xSeagate SV35.5 2TB RAID1 + Samsung F1 750GB + Samsung F2 1,5TB;Lian Li PC-8FIB; 2408WFP
2) PigPics E-500 + ZD 1445 + ZD 4015 + SanDisk ExtremeIII 4GB + Lexar Premium 1GB - IndoCertified
3) Pig@Work CATIA V5 r14-r18 @ Precision T5500: Intel W5590, Quadro FX3800 & Dell Ultrasharp U2410 & SpacePilot guaranteeing a minimum of 120 clicks per minute
4) PigFun Ubuntu 9.10 @ Corsair Flash Voyager 16GB @ Mobile PiG - HP nw8240 M770; FireGL v5000; 15.4" @ 1920x1200; 1+1GB RAM
5) MiniPig Lenovo X201i: i3 370M; 12" 1280x800 matte; 2GB DDR3 RAM; 6+ hours battery lifetime
64bit je ti ale na desktopu v 99% pripadu nanic. Nehlede na to, ze pokud to chces vazne vyuzivat, tak stejne potrebujes nove aplikace. A pokud potrebujes novy system + nove aplikace, tak uz se ti asi vyplati alespon zauvazovat o odchodu od M$. Financne to vyjde nastejno, ovsem vyhled do budoucnosti je diametralne odlisny. U M$ muzes do 2 - 3 let ocekavat "novy uzasny ..." a budes zase ve stejne situaci.
2kecinzer: Ale ma jako usera a spravce proste nezajima jestli neco prekopali nekde uvnitr (coz je samozrejme nesmysl, za 2 roky se nic zmenit neda). Me zajima, co mi novy system prinese, a zda mi ta zmena stoji za tu spoustu prace a predevsim penez. Zatim konstatuji ze nestoji.
IMPROBE AMOR, QUID NON MORTALIA PECTORA COGIS - krutá jsi, lásko, kam až ty doženeš smrtelná srdce -- Vergilius
Mnoho je prostředků, které léčí lásku, ale žádný není spolehlivý.
S tím, čeho se na nás dopustili druzí se už nějak vyrovnáme. Horší je to s tím, čeho jsme se na sobě dopustili sami. -- Francois La Rochefoucauld
Nabídnout přátelství tomu, kdo chce lásku, je jako dát chleba tomu, kdo umírá žízní.
2jezevec: na nic? No já nevím, ale já rozhodně využiju víc jak 3GB paměti![]()
Petr Kočandrle
Ale tvoje aplikace ne.
IMPROBE AMOR, QUID NON MORTALIA PECTORA COGIS - krutá jsi, lásko, kam až ty doženeš smrtelná srdce -- Vergilius
S tím, čeho se na nás dopustili druzí se už nějak vyrovnáme. Horší je to s tím, čeho jsme se na sobě dopustili sami. -- Francois La Rochefoucauld
Nabídnout přátelství tomu, kdo chce lásku, je jako dát chleba tomu, kdo umírá žízní.
Tohle ja tvrdim vsem okolo, ale jako bych mluvil do dubu. Od XP do Vist to bylo 2001 a 2007. A ted je 2009, a oni cekaji jeste vetsi posun nez mezi XP a Vistami... to je pitomost na entou. Nerikam ze tam neni par kosmetickych vylepseni.... ale za ty prachy ?) Proste premalovana Vista s jednim velkym QL na cely liste.
![]()
Laser G9 + Logitech G930
Je super že tu máme elitu programátorů, odborníky na něco co v životě neviděli, apod. ...
Je super ze tu mame Octopuse, kterej za mesic sfoukne kernel a za dalsi dva zbytek vcetne GUI. Jop, ty 3.1 dialogy, dll, ... ty se do systemu zatoulaly jiste omylem..
Muzu tu s klidem prohlasit, ze s vyvojem mam nekolikalete zkusenosti a to jde vetsinou o vyvoj relativne jednoduchych aplikaci nebo uprav zlozitejsich systemu. Mesic neni vubec zadna casova jednotka. Neco malinkateho a rozumneho se da udelat tak za 3 mesice, spis za 1/2 roku.
Jezevče, nijak nezpochybňuju tvoje programátorský schopnosti a zkušenosti, ostatně tě ani neznám - ale jak to je vnitřně s W7 s jistotou ví jen Mrkvosoft. Na sedmičkách se prý začlo dělat zhruba v době vypuštění Vist, čili času měli vcelku dost i na tvoje měřítkaA vzhledem k z drtivý většiny kladných reakcí na funkčnost a svižnost systému a podstatně menších HW nároků bych se nebál domnívat, že se skutečně nebude jednat o kosmetický úpravy
edit: 3.1 dialogy a jiný prehistorický pozůstatky - zřejmě to nebude nic kritickýho. Ostatně i ve Vistách je furt ještě spousta ikon z kdoví jaký jiný verze; pokud vím existuje projekt Vize a XPize, který tyhle kosmetický věci vylepšuje :P
Naposledy upravil Octopuss; 03.06.2009 v 20:13.
Ja ted trochu nerozumim tomu, ze jakeho pohledu to tu Jezevce tak resis. Z pohledu administratora, ktery je hrozne spokojenej s 8 let staryma Windows XP nebo z pohledu uzivatele, ktery by nejradeji windows ani nepouzival a snad ho k tomu nuti okolnosti? (muj subjektivni nazor vysledovany z tvych postu).
Z meho pohledu na rozumne vykonny HW (2GB ram a PS2.0 grafika) nebudu instalovat XPcka, u kterych stravim hodinu stahovanim a instalaci ovladacu, radeji dam Vistu/7 u kterych se mi po instalaci sitovky ovladace na 99% HW korektne nainstaluji sami. Nehlede na to, ze tyhle OS jsou onom rozumne vykonnem HW rychlejsi nez XP. Ano Vista chce trosku rychlejsi pevny disk, proto chodi spatne na mnoha notebookach, ale prave to dle meho resi Win7.
Chapu, ze lide, kteri pouvazuji Windows 95 vzhled za vrchol ergonomie, nemaji radi jakekoliv zmeny typu "driv to bylo jinde", proto jim z principu nevyhoje jakakoliv zmena i kdyz z drtive vetsiny jsou nova reseni subjektivne lepsi (rychlejsi, prehlednejsi, logictejsi). Pochopitelne jsou zde i urcite preslapy, napr. centrum siti a sdileni mi opravdu k srdci neprirostlo.
Nechapu celej tenhle kolotoc, kde Visty jsou ty spatne a Windows 7 maji byt naopak hrozne dobre. W7 jsou proste jen lehce vylepsene Visty, vidim to podobne jako napr. Win2000 vs XP.
K samotnym Win7, ktere mam na pracovnim PC, nemuzu rict nic spatneho. Na dnes silne podprumernem HW (Celer 3.5GHz, 2GB ram, 120GB PATA disk) chodej fakt vyborne, XP se proti tomu plazily. Proti Viste mi prijde, ze se uz nesetkavam s takovymi temi "ospalymi stavy" po probuzeni nebo prepnuti uzivatele. Dolni lista je opravdu skvela, pokud mam otevrenych 10 mikrotik winboxu, 5 puttyn, 4 okna v mirande a nekolik oken v outlooku, porad je to krasne prehledne a rychle dostupne. Aero snaps nema chybu (nezajimaji me polofukcni sw tretich stran do starsich windows atd), dokonce bych rekl, ze v kombinaci s novou dolni listou jdou Win7 vyborne pouzivat i na PC s vice monitorama.
Naposledy upravil Caleb; 03.06.2009 v 20:12.
Audiotrak Prodigy HD2 (2xOPA2134PA + LT1364) => Little Dot I+ (WE408A + AD8022) => Sennheiser HD555@595
Asus Xonar D1 => Technics SU-A800 => Tesla 2xARN6608 + ARV-104
Já dávám sedmičkám taky šanci, nahodil jsem je na desktop... Visty se mě zatím vůbec nijak nedotkly, takže srovávám tak akorát s XP.
Ad diskutovaný táskbar - vidím v tom majkrosoftí napodobeninu applího docku![]()
CUBE> Ryzen 7 7700X + Arctic Lq Frzr III ◦ 64 GB DDR5-6000 ◦ ASUS TUF B650PLUS ◦ ASUS RTX3060 OC 12GB ◦ Kingston KC3000 2TB ◦ SS G12 GM-650 Gold ◦ Samsung S27A800 4K
WORK> HP EliteBook 845 G9 ◦ Ryzen 5 PRO 6550 ◦ 32 GB DDR3 ◦ 2048 GB nVME SSD ◦ 14.1" 1920x1080 LED + 2x 32" Dell 4K ◦ Win11 Enterprise
SERVER> HP ProLiant Microserver Gen8 ◦ Intel Core i5-3540T ◦ 16 GB DDR3 ◦ 180 GB SSD + 2x4 TB WD RED + 2x16 TB Toshiba ◦ 10GbE NIC
PHOTO> Canon EOS 70D ◦ EF 70-200/4L ◦ EF-S 10-18 STM ◦ EF 50/1.8II ◦ EF-S 40/2.8 STM ◦ Yongnuo YN-568EX ◦ Tamrac 5534
HOMECINEMA> TV Samsung UE55Q55T 55" 4K ◦ DVD Pioneer DV-310K ◦ AVR Yamaha RX-V359 ◦ SPK Dexon Allegro 5.0
OTHERSTUFF> Mikrotik RB760iGS ◦ Mikrotik CSS610 ◦ Mikrotik CRS326 ◦ UniFi WLAN ◦ Xerox B235 ◦ Canon PiXMA MG5350
Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)