Výsledky hlasování: Jaké repro jsou nejlepší pro Hudbu, film, hry

Hlasující
1075. Nemůžete hlasovat
  • Logitech Z-5300

8 0,74%
  • Logitech Z-640/560

5 0,47%
  • Genius 5300/5100

1 0,09%
  • Genius 5.1 HT (a podobný od G)

12 1,12%
  • Creative Inspire xxx

5 0,47%
  • HomeMade

16 1,49%
  • 1 028 95,63%
Výsledky 1 až 25 z 262

Téma: Poradna - Jaký repro na Hudbu/film/hry - porovnávání, koupě

Hybrid View

Předcházející příspěvek Předcházející příspěvek   Další příspěvek Další příspěvek

Standardní Re: Poradna - Jaký repro na Hudbu/film/hry - porovnávání, koupě

Je nutno si uvedomit, co vlastne high fidelity ve skutecnosti znamena, spravny hi-fi bedny by vlastne mely byt to same, co studiove monitory. Ale nejsou, hi-fi dnes pro spoustu lidi znamena, ze to hraje "do vecka" (vyboostovany basy a vysky)...
    S tou smerovosti je to pravda a neni - opravdu verne ti to bude hrat jen v okoli sweet spotu (a jeste jen v ramci moznosti bedynky), ale nemyslim si, ze by to u normalnich repraku bylo jinak.
    Digital, jak uz tu bylo receno, v tehle kategorii IMHO nema smysl.. 24-bit / 192KHz vypada na papire moc hezky, ale jak to hraje ve skutecnosti - jeste treba v porovnani s poradnyma zvukovkama, tka to bych rad vedel.

A to, ze se ti ten zvuk nebude libit - chces poslouchat nahravky tak, jak byly udelany, nebo tak, jak je v mode je poslouchat?
    Imagine there's no heaven and at once the sky is the limit
    Photoblog | Kapela

Senior Member
    Vliv
    306

Naprostý souhlas s wohmou... A jinak do 5-10 tisíc bych spíš doporučil sluchátka

Pokud bys nicméně vybíral aktivní monitory, zkus do výběru zahrnout Tapco S-5 či S-8, případně spotřebitelsky zaměřené aktivní repro Audioengine 5 (možná i 2), o kterých jsem slyšel docela chválu. Ale aby nevznikla mýlka - sám jsem žádné z nich neslyšel osobně, takže ti je nedoporučuju koupit, ale pouze zahrnout do výběru – pokud budeš mít možnost, zkus si je poslechnout (pokud možno s hudbou, kterou znáš a posloucháš). Poslech je při výběru repra/sluchátek atd. vůbec klíčový, pouze poslechem zjistíš, co je zrovna tvůj zvukový šálek. Recenze a doporučení mohou posloužit jako inspirace pro založení/zúžení výběru, ale tvýma ušima ani tvým subjektivním vnímáním už nikdo další nedisponuje.
    Naposledy upravil Kankal; 26.05.2009 v 13:57.
    2 0 1 3 2 0 1 3 2 0 1 3 2 0 1 3 2 0 1 3 2 0 1 3 2 0 1 3 M --- zɔ˙ƃuıʞɔolɔɹǝʌo
    0 P F 1 0 0 1 1 0 0 1 1 2 P F 1 0 0 1 1 0 0 1 1 0 P F 1 M --- oʌǝɹɔloɔʞıuƃ˙ɔz
    1 F P 0 1 0 1 0 1 0 1 0 1 F P 0 1 0 1 0 1 0 1 0 1 F P 0 X --- zɔ˙ƃuıʞɔolɔɹǝʌo
    2 1 0 3 2 1 0 3 2 1 0 3 2 1 0 3 2 1 0 3 2 1 0 3 2 1 0 3 III --- oʌǝɹɔloɔʞıuƃ˙ɔz

Junior Member
    Vliv
    263

Jako majitel MA15D (asi pres rok) bych mohl tady uvest svoje zkusenosti, pro lepsi hodnoceni.
    Napred napisu klady a kvuli cemu jsem to kupoval, byl to SPDIF a vystup na sluchatka. Taky je dobre mit dva nezavisle vstupy, takze se da treba jeste pripojit radio (muzes se neco delat, hrat, zaroven do toho hraje nezavisle radio), kytara (pres krabicku to pouzivam na drnkani). Digitalni vstup byl pro me prioritou, protoze jsem potreboval pripojit neco lepsiho s notasu, ktery mel i optiku ven (integrovane repracky fuj, analog vystup taky)

Tohle ostatni monitory nemaji, jedno z toho mozna, dohromady ne. Kvatlita DA je dobra, zkousel jsem to pripojit i pres analog z Audigy2 a z int. prevodniku to znelo lip.

Vzhled a provedeni je kvalitni, tukance nevadi, chladic nehreji, ovladaci prvky "neprskaji", nesumi. Na nozkach to nerezonuje a pevne sedi.

Ted ke zvuku, budu hodnotit jen pres digital, analog je podobny. Asi nejvetsi problem je zahuhlanost, basy jsou mirne zastrene, stredy nejsou vyrazne a vysky jsou relativne obstojne. Prepinac bass enhancer ma polohu vypnuto nebo 1 ci 2. Na 1 to basy zvyrazni a zmohutni, 2 uz je moc "disco" a uz to je predunene. Pouzivam to ted na 1.
    Clovek si musi nastavit dobre ekvalizer a pak je vystup obstojny. Hlasitost je dobra tak tesne za polovinu, pak uz prestanou stihat.

Souhr je asi takovy, pokud se pouziva digital s ekvalizerem tak se da cena akceptovat (neni zapotrebi extra zvukovka za cca 1k, staci SPDIF z integrovane). Pokud ma clovek nejakou Audigy2+, M-audio, asus xonar ci podobnou zvukovku je asi lepsi poridit bud ten Alesis M1 ci Samson 50a.

Omlouvam se za to dlouhe cteni
    Desktop PC - C2D E6550@2.7MHz + AC F7 Pro|Gigabyte GA-EP35-DS3|2x2GB DDR2-800|ASUS EAH4870/HTDI 512MB + AC S2|Seagate 160GB, Hitachi 160GB|NEC 4550|Logitech MX1000|ViewSonic VX2025wm|Edirol MA15D|AirLive FS6500 + Samsung 320GB
    Backup PC - CPU: Athlon XP Barton 2500+ BOX@2000MHz|MB: MSI KT6 Delta-FISR|RAM: 2x512MB DDR400|VGA: MSI NX6600-VTD128 Diamond@GT|HDD: Seagate 60+8.5GB, Maxtor 30GB|DVD: Toshiba SD-R5372|Monitor: ADI E75|Dalsi: Audigy2PEX + Genius 5.1HT, Logite MX1000, APC CyberFort 500
    NB: Asus F3T008

Super, začíná se to tu nějak rýsovat

Btw zapomněl jsem upřesnit, že jsem ten zvláštní typ člověka, co má HLUCH. Jednou jsem zkoušel na velkejch (fakt velkejch) reprákách z věže pouštět mp3ky (samovýroba z cd). Ani na třech různých typech hudby jsem nebyl schopnej rozlišit rozdíl mezi 128 a 320kbit
    Na stole mám už snad 12 let tohle http://standa.chytrak.cz/hard/repro/repro.htm - SPKA1A (teď jsem ten link někde vyhrabal a teda ono je to fakt punk nejhrubšího zrna ) - a přijde mi, že znějí ok. Aby ne, když nemám žádný srovnání.

Přijde vám tahle dvojinformace jakkoli důležitá pro doporučení konkrétních beden?

Velky repro neznamena dobry
    Na zaklade teto informace bych rekl, ze by ti stacily i ty Geniusy
    Photoblog | Kapela

Moderátor Avatar uživatele wong
    Věk
    42
    Vliv
    312

driv jsem taky nepoznal nic, ale po koupi M-Audio Studio Pro 4 uz rozdily v mp3 poznam a je to opruz shanet vsechno znovu v lepsi kvalite

Kluci je to jako všude jinde. Jestli očekáváte hifi v kategorii do dejmetomu 50k v nových cenách, tak to pořádné hifi vážně nebude. Stejně tak, jako si nekoupíte špičkový supersport za 100k.

Nechci tím nikoho urazit, je to prostě holý fakt.
    E2140 w/Gemin II, P35-DS3, 2GB Vitesta 800+, 8800GTS 512, Hitachi T7250, Samsung F3 HD502HJ, Logitech G5, Logitech K300, Dell 2209WA, Corsair HX520
    Olympus E-300 + ME-1|ZD 1445|ZD 4015|Auto-Yashinon DX 50/1.7|Pentacon Electric 135/2.8 MC
    Dali 850 Red Line (Seas + Vifa) | Rotel RC-971 | 2x SPV100p+ | Onkyo SE-200 | Paolo speaker cable
    Dell D610 (P-M Sonoma 2.26GHz, 2GB DDR2, 80GB 7.2k, Radeon X300, DVDRW, BT, IrDA, WiFi, 14.1" SXGA+)
    Xbox 360 | 120GB

Tak nearfieldy se daji do 50K koupit naprosto spickovy, treba takovy Focal Solo 6 BE nebo nejaky dynaudia ci Genelecy... A bavime se o bednach k pocitaci, nepredpokladam, ze s tim bude ozvucovat celej obyvak
    Photoblog | Kapela

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání