Když to furt tak řešíš tak si běž někam nějaký studiovky poslechout, ne?
Ono zvyknout se dá na všechno, já si koupil M-Audia DX4 a to "naslepo" a co se týče audia tak jsem s nima docela spokojený. Ze začátku jsem sice byl trochu rozčarován a to přestože jsem čekal že budou hrát podobně "sterilně" jak hrají. Měl jsem možnost předtím jeden den poslouchat Creative Inspire M80 a čekal jsem že z těch M-Audio poleze něco podobnýho, ale že poznám nějaký kvalitativní rozdíl. Možná to hraje o chloupek lépe. Problém je že to mám zatím píchlý do hroznýho integráče (CMI) na low-endové MoBo.
Nakonec jsem ale spokojený a to přestože zrovna u bedniček v téhle kategorii se nedá mluvit o dobrém poměru cena/výkon.
K obyčejným PC bedničkám bych se už nevrátil protože to co mě vždy velice štvalo byl šum, viditelná přebuzenost a zkreslení od určité hlasitosti a pak nejrůznější pazvuky co z toho lezly. Tohle se tady neděje, pouze mi to chytá mobil, jinak naprostá spokojenost.
Jediný co mi na nich trochu vadí a kde bych ocenil obyč bedničky jsou filmy v nočních hodinách s velmi malou hlasitostí, tam prostě ten "wow" efekt trochu chybí. Ale s vyšší hlasitostí si ani zde nestěžuji.
Vím že ty M-Audia DX4 jsou fakt úplný low-end, a nazývat je "studiovkama" by se mnozí neodvážili. Ale ten charakter bedniček se dá snad nazvat "studiový". A myslím že zvyknout si na to jde i na takové to obyčejné použití u PC.