Včera sem měl v ruce mámin mobil (Siemens A70), potřeboval sem si zavolat, byl úplně vybitý a donesl sem jí ho jen aby tam zadala pin, pak sem s ním běžel rychle k nabíječce abych si to nemusel zoopakovat, dobře sem věděl že baterka v tomto historickém přístrojiuž opravdu za moc nestojí. Po asi 5 min hovoru na nabíječce sem mobil odpojil a ukázalo se mi že baterka je nabitá asi na 75 % Za 5 min ?!?!? zapojil sem ho znova aby to trochu ten mobil přehodnotil a hned vytáhl zpět, po tom už ukazoval že je baterka dokonce plně nabitá, začal sem uvažovat jak asi funguje signalizace nabití a je-li možný že se to odvíjí od skutečné reálné kapacitě bateri po 3,5 roce používání která se opravdu po 5 min nabíjení skoro blíží 100% toď tedy první otázka pro Vás ( Jak to teda asi může fungovat ? ) Myslím že kdyby byla baterka takhle v pr.. tak se ani na to minimum na který se dá nabít nenabije za takovou chvilku ale i tak by jí to trvalo dost dlouho bo standartní 2h skoro u každého mobilu. Po tomhle nabití mobil vydržel ještě asi 10 min hovoru a nějakou chvíli bez hovoru v zapnutém stavu kyd už baterka ukazovala znovu asi 20%. Po tom sem mobil vypnul a podíval se na baterku, všiml sem si že je mírně nafouknutá, a já myslel že Li-ionky už za něco stojí... Toď tedy druhý dotaz mám se bát že by snad byla nějaká šance že ta baterka jednou při nabíjení chytne nebo snad bouchne ? Tak nevím jestli koupit novou baterii ( tu je naprd že je to starý model a originál už se ani nesežene a neorig. baterky z neznámím původem budou tak možná to co tahle 3,5 roku používaná) nebo koupit rovnou nový mobil. Ale znáte to "mě tohle stačí vždyť já to mám jen na volání a pár sms". Těžko říct jestli se taky mobil už nestal trochu větším nenažrancem než býval, něco ale ještě vydrží po tom co sem ho slušně nabil (5 min nabíjení asi fakt není vypovídající a to že to ukázalo 100% prostě nějaká blbost) tak od včera od večera bez jakýkoli zátěže, pouze rozsvícený display bez podsvícení (spořič není) má baterka asi 80 % což je snad tak akorád na to jak je to starý přístroj ale proč je teda nafouklá ?!?!