Výsledky hlasování: Jaké repro jsou nejlepší pro Hudbu, film, hry

Hlasující
1075. Nemůžete hlasovat
  • Logitech Z-5300

8 0,74%
  • Logitech Z-640/560

5 0,47%
  • Genius 5300/5100

1 0,09%
  • Genius 5.1 HT (a podobný od G)

12 1,12%
  • Creative Inspire xxx

5 0,47%
  • HomeMade

16 1,49%
  • 1 028 95,63%
Výsledky 1 až 25 z 262

Téma: Poradna - Jaký repro na Hudbu/film/hry - porovnávání, koupě

Hybrid View

Předcházející příspěvek Předcházející příspěvek   Další příspěvek Další příspěvek

Standardní Re: Poradna - Jaký repro na Hudbu/film/hry - porovnávání, koupě

Jenže tohle opět nemá digitální vstup...

A to je podminkou? To jsem asi prehlidl. Kazdopadne prevodniky v bednach za 4000 nebudou zadna hitparada.
    Imagine there's no heaven and at once the sky is the limit
    Photoblog | Kapela

No, já audiu nerozumím. Ale když už budu mít kartu s digitálním výstupem, proč to do repráků hnát analogem... Ono je to ve finále asi jedno, a Shapet mi víceméně psal, že ty Ediroly jsou naprosto v pohodě a dobrý, ale přece jen se snažím poslechnout si víc názorů

Ten digitál není zdaleka takový zázrak, aby se vyplatil víc, než investice do nesrovnatelně lepších repro. Osobně bych se na celý digitál vykašlal, pokud budeš kupovat nějaký Auzen, Xonar apod. (máš tu tuším vlákno s těmito kartami), tak ty budou mít analogový výstup natolik kvalitní, že bude znatelně převyšovat schopnosti jakýchkoliv lowend monitorů.
    E2140 w/Gemin II, P35-DS3, 2GB Vitesta 800+, 8800GTS 512, Hitachi T7250, Samsung F3 HD502HJ, Logitech G5, Logitech K300, Dell 2209WA, Corsair HX520
    Olympus E-300 + ME-1|ZD 1445|ZD 4015|Auto-Yashinon DX 50/1.7|Pentacon Electric 135/2.8 MC
    Dali 850 Red Line (Seas + Vifa) | Rotel RC-971 | 2x SPV100p+ | Onkyo SE-200 | Paolo speaker cable
    Dell D610 (P-M Sonoma 2.26GHz, 2GB DDR2, 80GB 7.2k, Radeon X300, DVDRW, BT, IrDA, WiFi, 14.1" SXGA+)
    Xbox 360 | 120GB

To zní jako dost rozumnej postřeh...
    Z jiný diskuze:

Osobne si myslim, ze zvuk studiovejch beden se ti nebude libit a navic si sednes trochu mimo a hned to uslysis vsechno jinak...

Vetsinou jsou stavene tak, aby hrali freqencne "rovne". Je to proste staveny pro potreby praci se zvukem, aby ten kdo s nima pracuje, aby proste si nic zvukove nepriklaslovali, co treba u hifi, nebo u klasickej bedynek muze byt na urcitejch freqencich neco pridano a pro ucho bude zvuk libivjeji... No nevim jak to popsat, snad to nejak pochopis....

Citace Původně odeslal Octopuss Zobrazit příspěvek
    Osobne si myslim, ze zvuk studiovejch beden se ti nebude libit a navic si sednes trochu mimo a hned to uslysis vsechno jinak...
    Tomu se říká směrovost repro, a ve větší či menší míře je to vlastnost všech měničů (zajímají nás především výškové, kde jsou rozdíly zdaleka největší). Není žádný důvod, proč by zrovna studiové monitory měly být ve směrovosti horší či lepší, než "jiný typ" (asi hifi) reprobeden. Všechno se odvíjí od použitých měničů, konstrukce výhybky a bedny samotné (např. použití waveguide). Toto nevidím jako velký problém (pokud se u stolu pravidelně nekolébáš metr doleva, metr doprava ).

Vetsinou jsou stavene tak, aby hrali freqencne "rovne". Je to proste staveny pro potreby praci se zvukem, aby ten kdo s nima pracuje, aby proste si nic zvukove nepriklaslovali, co treba u hifi, nebo u klasickej bedynek muze byt na urcitejch freqencich neco pridano a pro ucho bude zvuk libivjeji... No nevim jak to popsat, snad to nejak pochopis....
    Abych řekl pravdu, tak jsem ještě žádné měření studiových monitorů neviděl (tento segment mě nezajímá), proto nemohu porovnat s hifi. Logicky by mi to ale odpovídalo a pevně věřím, že se všichni výrobci monitorů snaží udělat co nejrovnější bednu (ono to není tak úplně jednoduché, ale dá se to i v toleranci +-2dB). Například finanční rozdíl mezi jednoduchou výhybkou druhého řádu a složitější výhybkou třetího řádu je při výrobě tisíců kusů dost znát.

Ale rozhodně není pravda, že všechny hifi reprobedny nejsou laděny "na rovno" (nedávno jsem viděl měření pěti sloupků od různých výrobců v cenách $1700 - $3000 a všechny byly moc pěkně rovné). Každá značka si jede "svůj zvuk". Nakonec hifistům většinou nezáleží na tom, jestli je zvuk takový, jak má být (pochybuji, že někdo ví, jak má nahrávka přesně znít), ale základní podmínkou je aby je poslech bavil a užili si ho. Čím vyšší kategorie, tím více se dá mluvit spíše o preferencích, než o tom, zda něco hraje líp a něco hůř. Ale to nemluvím ani o jednotkách, ani o desítkách tisíc Kč
    E2140 w/Gemin II, P35-DS3, 2GB Vitesta 800+, 8800GTS 512, Hitachi T7250, Samsung F3 HD502HJ, Logitech G5, Logitech K300, Dell 2209WA, Corsair HX520
    Olympus E-300 + ME-1|ZD 1445|ZD 4015|Auto-Yashinon DX 50/1.7|Pentacon Electric 135/2.8 MC
    Dali 850 Red Line (Seas + Vifa) | Rotel RC-971 | 2x SPV100p+ | Onkyo SE-200 | Paolo speaker cable
    Dell D610 (P-M Sonoma 2.26GHz, 2GB DDR2, 80GB 7.2k, Radeon X300, DVDRW, BT, IrDA, WiFi, 14.1" SXGA+)
    Xbox 360 | 120GB

Jo, hifi, monitory a kdoví co, to je pro mě španělská vesnice
    Zásadní průser je že co člověk to názor a laik je ve finále stejně v řiti jako na záčátku

Senior Member mince Avatar uživatele UFo
    Vliv
    289

Z jiný diskuze:

Když to furt tak řešíš tak si běž někam nějaký studiovky poslechout, ne?

Ono zvyknout se dá na všechno, já si koupil M-Audia DX4 a to "naslepo" a co se týče audia tak jsem s nima docela spokojený. Ze začátku jsem sice byl trochu rozčarován a to přestože jsem čekal že budou hrát podobně "sterilně" jak hrají. Měl jsem možnost předtím jeden den poslouchat Creative Inspire M80 a čekal jsem že z těch M-Audio poleze něco podobnýho, ale že poznám nějaký kvalitativní rozdíl. Možná to hraje o chloupek lépe. Problém je že to mám zatím píchlý do hroznýho integráče (CMI) na low-endové MoBo.
    Nakonec jsem ale spokojený a to přestože zrovna u bedniček v téhle kategorii se nedá mluvit o dobrém poměru cena/výkon.
    K obyčejným PC bedničkám bych se už nevrátil protože to co mě vždy velice štvalo byl šum, viditelná přebuzenost a zkreslení od určité hlasitosti a pak nejrůznější pazvuky co z toho lezly. Tohle se tady neděje, pouze mi to chytá mobil, jinak naprostá spokojenost.

Jediný co mi na nich trochu vadí a kde bych ocenil obyč bedničky jsou filmy v nočních hodinách s velmi malou hlasitostí, tam prostě ten "wow" efekt trochu chybí. Ale s vyšší hlasitostí si ani zde nestěžuji.

Vím že ty M-Audia DX4 jsou fakt úplný low-end, a nazývat je "studiovkama" by se mnozí neodvážili. Ale ten charakter bedniček se dá snad nazvat "studiový". A myslím že zvyknout si na to jde i na takové to obyčejné použití u PC.
    Durex Applebred 1400 | Asrock K7NF2-RAID | 2x 512MB DDR 400 PQI | Inno3D gf4mx440 | WD 3200YS + 60GB Baracuda V | DVD-RW NEC 3551A | Seasonic S12-430W | M-Audio DX4 + Koss Porta Pro | Hyundai Q790 Silver | Logitech Office Internet Keyboard + MS Wireless Intelli Mouse Explorer 2.0A

Jelikož asi nejsi nijak obrovský fanda do zvuku, myslím si, že investovat kolem 5k by bylo asi tak nejrozumnější.

Osobně bych na tvém místě volil Alesis M1 Active (klik)

Xbox 360 | 120GB

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání