Otázka je jaký cenový hladině kdo říká low end
Každopádně díky.
Otázka je jaký cenový hladině kdo říká low end
Každopádně díky.
Co tohle? http://www.musiccenter.cz/Edirol-MA1...itory/:3:31588
Na obyč použití. Už dva lidi mi je doporučovali.
Na obycejny pouziti podle me bohate staci Geniusy nebo Redstary. O techto bednach jsem premyslel jako o druhych bednickach na kontrolni poslech na "spotrebni" elektronice, ale urcite bych je nekupoval novy, za ty prachy to nestoji. Za 5-6 tisic uz se daji koupit jety KRKy, Tapca a podobny bedny, ktery maji vetsi repro, vyssi vykon a predevsim presnejsi podani zvuku.
Přesnější v čem?
Ojetinu kupovat nechci.
Jako ze to nebude delat jen duc duc a cink cink, ale uslysis tam i nejaky stredy. Kdyz vidim vzadu dvoustupnovej "Bass Enhance", tak tomu proste verit nemuzuAbsence symetrickych vstupu taky napovida, ze to nebude zrovna profi, nicmene to bych ani u teto cenove kategorie necekal.
Navic kvalitni studiovy monitory prenesou i mnohem vic detailu, je nesmysl to tu popisovat, musi se to slyset. Problem totiz je, ze dokud to neslysis na poradnych bednach, tak netusis, kolik informaci ti unika. Ja po nakupu KRKu objevoval novy veci v nahravkach, ktery jsem znal nazpamet.
Jediny, co je na tech bednach zajimavy, je ten prevodnik, ale chtelo by to nekde zjistit nejaky reference, protoze 24/196 sice vypada moc pekne, ale vyslednej zvuk muze stejne stat za prd.
Jo a abych to jen nehanil - ano, budou hrat lip nez ty geniusy (i kdyz by spousta lidi mozna preferovalo zvuk geniusu), ale nemyslim si, ze se vyplati kupovat zrovna tohle - bud priplat a kup uz neco poradnyho, anebo se spokoj s beznym lowendem od geniusu apod., tohle neni ani ryba, ani rak.
Mimochodem ani nevis, o co se ochuzujes, kdyz nechces ojetinu - ziskal bys totiz o tridu lepsi repraky.
No ty Edy mi nepřipadají nutně jako cink cink, nebo bakeliťáky (což je přesně to co posledních 12 let mám na stole) s barevnejma hustonálepkama
![]()
Mozna nepripadaji, ale kdyz si jen mirne priplatis, tak dostanes vyrazne lepsi bedny. Nemam zkusenost ani s jednema osobne, ale rozhodne bych zvazil treba tyhle:
http://www.musiccenter.cz/Alesis-M1-...itory/:3:12186
http://www.musiccenter.cz/Samson-Res...serie/:3:22985
Ostatne nejlepsi bude si do toho Audioteku zajet a poslouchat - nemame tam sice zrovna super akustiku, ale zas to jsou vyrovnany podminky. Ono srovnani na vlastni usi, nejlepe pak na nahravce, kteoru dobre znas, to je k nezaplaceni.
EDIT: Ted koukam, ze jsi z Prahy, tak mozna spis do kytary.cz nebo podobnyho kramu, pokud teda nemivas cestu do Brna.
Jenže tohle opět nemá digitální vstup...
No, já audiu nerozumím. Ale když už budu mít kartu s digitálním výstupem, proč to do repráků hnát analogem... Ono je to ve finále asi jedno, a Shapet mi víceméně psal, že ty Ediroly jsou naprosto v pohodě a dobrý, ale přece jen se snažím poslechnout si víc názorů![]()
Ten digitál není zdaleka takový zázrak, aby se vyplatil víc, než investice do nesrovnatelně lepších repro. Osobně bych se na celý digitál vykašlal, pokud budeš kupovat nějaký Auzen, Xonar apod. (máš tu tuším vlákno s těmito kartami), tak ty budou mít analogový výstup natolik kvalitní, že bude znatelně převyšovat schopnosti jakýchkoliv lowend monitorů.
E2140 w/Gemin II, P35-DS3, 2GB Vitesta 800+, 8800GTS 512, Hitachi T7250, Samsung F3 HD502HJ, Logitech G5, Logitech K300, Dell 2209WA, Corsair HX520
Olympus E-300 + ME-1|ZD 1445|ZD 4015|Auto-Yashinon DX 50/1.7|Pentacon Electric 135/2.8 MC
Dali 850 Red Line (Seas + Vifa) | Rotel RC-971 | 2x SPV100p+ | Onkyo SE-200 | Paolo speaker cable
Dell D610 (P-M Sonoma 2.26GHz, 2GB DDR2, 80GB 7.2k, Radeon X300, DVDRW, BT, IrDA, WiFi, 14.1" SXGA+)
Xbox 360 | 120GB
To zní jako dost rozumnej postřeh...
Z jiný diskuze:
Osobne si myslim, ze zvuk studiovejch beden se ti nebude libit a navic si sednes trochu mimo a hned to uslysis vsechno jinak...
Vetsinou jsou stavene tak, aby hrali freqencne "rovne". Je to proste staveny pro potreby praci se zvukem, aby ten kdo s nima pracuje, aby proste si nic zvukove nepriklaslovali, co treba u hifi, nebo u klasickej bedynek muze byt na urcitejch freqencich neco pridano a pro ucho bude zvuk libivjeji... No nevim jak to popsat, snad to nejak pochopis....
Tomu se říká směrovost repro, a ve větší či menší míře je to vlastnost všech měničů (zajímají nás především výškové, kde jsou rozdíly zdaleka největší). Není žádný důvod, proč by zrovna studiové monitory měly být ve směrovosti horší či lepší, než "jiný typ" (asi hifi) reprobeden. Všechno se odvíjí od použitých měničů, konstrukce výhybky a bedny samotné (např. použití waveguide). Toto nevidím jako velký problém (pokud se u stolu pravidelně nekolébáš metr doleva, metr doprava).
Abych řekl pravdu, tak jsem ještě žádné měření studiových monitorů neviděl (tento segment mě nezajímá), proto nemohu porovnat s hifi. Logicky by mi to ale odpovídalo a pevně věřím, že se všichni výrobci monitorů snaží udělat co nejrovnější bednu (ono to není tak úplně jednoduché, ale dá se to i v toleranci +-2dB). Například finanční rozdíl mezi jednoduchou výhybkou druhého řádu a složitější výhybkou třetího řádu je při výrobě tisíců kusů dost znát.
Ale rozhodně není pravda, že všechny hifi reprobedny nejsou laděny "na rovno" (nedávno jsem viděl měření pěti sloupků od různých výrobců v cenách $1700 - $3000 a všechny byly moc pěkně rovné). Každá značka si jede "svůj zvuk". Nakonec hifistům většinou nezáleží na tom, jestli je zvuk takový, jak má být (pochybuji, že někdo ví, jak má nahrávka přesně znít), ale základní podmínkou je aby je poslech bavil a užili si ho. Čím vyšší kategorie, tím více se dá mluvit spíše o preferencích, než o tom, zda něco hraje líp a něco hůř. Ale to nemluvím ani o jednotkách, ani o desítkách tisíc Kč![]()
E2140 w/Gemin II, P35-DS3, 2GB Vitesta 800+, 8800GTS 512, Hitachi T7250, Samsung F3 HD502HJ, Logitech G5, Logitech K300, Dell 2209WA, Corsair HX520
Olympus E-300 + ME-1|ZD 1445|ZD 4015|Auto-Yashinon DX 50/1.7|Pentacon Electric 135/2.8 MC
Dali 850 Red Line (Seas + Vifa) | Rotel RC-971 | 2x SPV100p+ | Onkyo SE-200 | Paolo speaker cable
Dell D610 (P-M Sonoma 2.26GHz, 2GB DDR2, 80GB 7.2k, Radeon X300, DVDRW, BT, IrDA, WiFi, 14.1" SXGA+)
Xbox 360 | 120GB
Jo, hifi, monitory a kdoví co, to je pro mě španělská vesnice
Zásadní průser je že co člověk to názor a laik je ve finále stejně v řiti jako na záčátku![]()
No vidíš, pokud pro tebe zvuk není koníček, tak nemá smysl řešit, jestli je tahle bedna o 3% lepší než ta druháStanov si cenový limit, podívej co se dá za to sehnat a vyber si (ať už sám či s pomocí). V téhle cenovce prakticky nemáš na výběr nic jiného, než aktivní monitory a zas tolik jich na trhu u nás není
![]()
Xbox 360 | 120GB
No to nevím, už mi lidi nabízeli kdeco - mám dojem, že ten výběr je furt dost velkej
Strop je buď pět nebo deset litrů. Tak.
A i ten digitál jste mi rozmluvili![]()
![]()
Když to furt tak řešíš tak si běž někam nějaký studiovky poslechout, ne?
Ono zvyknout se dá na všechno, já si koupil M-Audia DX4 a to "naslepo" a co se týče audia tak jsem s nima docela spokojený. Ze začátku jsem sice byl trochu rozčarován a to přestože jsem čekal že budou hrát podobně "sterilně" jak hrají. Měl jsem možnost předtím jeden den poslouchat Creative Inspire M80 a čekal jsem že z těch M-Audio poleze něco podobnýho, ale že poznám nějaký kvalitativní rozdíl. Možná to hraje o chloupek lépe. Problém je že to mám zatím píchlý do hroznýho integráče (CMI) na low-endové MoBo.
Nakonec jsem ale spokojený a to přestože zrovna u bedniček v téhle kategorii se nedá mluvit o dobrém poměru cena/výkon.
K obyčejným PC bedničkám bych se už nevrátil protože to co mě vždy velice štvalo byl šum, viditelná přebuzenost a zkreslení od určité hlasitosti a pak nejrůznější pazvuky co z toho lezly. Tohle se tady neděje, pouze mi to chytá mobil, jinak naprostá spokojenost.
Jediný co mi na nich trochu vadí a kde bych ocenil obyč bedničky jsou filmy v nočních hodinách s velmi malou hlasitostí, tam prostě ten "wow" efekt trochu chybí. Ale s vyšší hlasitostí si ani zde nestěžuji.
Vím že ty M-Audia DX4 jsou fakt úplný low-end, a nazývat je "studiovkama" by se mnozí neodvážili. Ale ten charakter bedniček se dá snad nazvat "studiový". A myslím že zvyknout si na to jde i na takové to obyčejné použití u PC.
Durex Applebred 1400 | Asrock K7NF2-RAID | 2x 512MB DDR 400 PQI | Inno3D gf4mx440 | WD 3200YS + 60GB Baracuda V | DVD-RW NEC 3551A | Seasonic S12-430W | M-Audio DX4 + Koss Porta Pro | Hyundai Q790 Silver | Logitech Office Internet Keyboard + MS Wireless Intelli Mouse Explorer 2.0A
Xbox 360 | 120GB
Je nutno si uvedomit, co vlastne high fidelity ve skutecnosti znamena, spravny hi-fi bedny by vlastne mely byt to same, co studiove monitory. Ale nejsou, hi-fi dnes pro spoustu lidi znamena, ze to hraje "do vecka" (vyboostovany basy a vysky)...
S tou smerovosti je to pravda a neni - opravdu verne ti to bude hrat jen v okoli sweet spotu (a jeste jen v ramci moznosti bedynky), ale nemyslim si, ze by to u normalnich repraku bylo jinak.
Digital, jak uz tu bylo receno, v tehle kategorii IMHO nema smysl.. 24-bit / 192KHz vypada na papire moc hezky, ale jak to hraje ve skutecnosti - jeste treba v porovnani s poradnyma zvukovkama, tka to bych rad vedel.
A to, ze se ti ten zvuk nebude libit - chces poslouchat nahravky tak, jak byly udelany, nebo tak, jak je v mode je poslouchat?
Naprostý souhlas s wohmou... A jinak do 5-10 tisíc bych spíš doporučil sluchátka![]()
Pokud bys nicméně vybíral aktivní monitory, zkus do výběru zahrnout Tapco S-5 či S-8, případně spotřebitelsky zaměřené aktivní repro Audioengine 5 (možná i 2), o kterých jsem slyšel docela chválu. Ale aby nevznikla mýlka - sám jsem žádné z nich neslyšel osobně, takže ti je nedoporučuju koupit, ale pouze zahrnout do výběru – pokud budeš mít možnost, zkus si je poslechnout (pokud možno s hudbou, kterou znáš a posloucháš). Poslech je při výběru repra/sluchátek atd. vůbec klíčový, pouze poslechem zjistíš, co je zrovna tvůj zvukový šálek. Recenze a doporučení mohou posloužit jako inspirace pro založení/zúžení výběru, ale tvýma ušima ani tvým subjektivním vnímáním už nikdo další nedisponuje.
Naposledy upravil Kankal; 26.05.2009 v 13:57.
2 0 1 3 2 0 1 3 2 0 1 3 2 0 1 3 2 0 1 3 2 0 1 3 2 0 1 3 M --- zɔ˙ƃuıʞɔolɔɹǝʌo
0 P F 1 0 0 1 1 0 0 1 1 2 P F 1 0 0 1 1 0 0 1 1 0 P F 1 M --- oʌǝɹɔloɔʞıuƃ˙ɔz
1 F P 0 1 0 1 0 1 0 1 0 1 F P 0 1 0 1 0 1 0 1 0 1 F P 0 X --- zɔ˙ƃuıʞɔolɔɹǝʌo
2 1 0 3 2 1 0 3 2 1 0 3 2 1 0 3 2 1 0 3 2 1 0 3 2 1 0 3 III --- oʌǝɹɔloɔʞıuƃ˙ɔz
Jako majitel MA15D (asi pres rok) bych mohl tady uvest svoje zkusenosti, pro lepsi hodnoceni.
Napred napisu klady a kvuli cemu jsem to kupoval, byl to SPDIF a vystup na sluchatka. Taky je dobre mit dva nezavisle vstupy, takze se da treba jeste pripojit radio (muzes se neco delat, hrat, zaroven do toho hraje nezavisle radio), kytara (pres krabicku to pouzivam na drnkani). Digitalni vstup byl pro me prioritou, protoze jsem potreboval pripojit neco lepsiho s notasu, ktery mel i optiku ven (integrovane repracky fuj, analog vystup taky)
Tohle ostatni monitory nemaji, jedno z toho mozna, dohromady ne. Kvatlita DA je dobra, zkousel jsem to pripojit i pres analog z Audigy2 a z int. prevodniku to znelo lip.
Vzhled a provedeni je kvalitni, tukance nevadi, chladic nehreji, ovladaci prvky "neprskaji", nesumi. Na nozkach to nerezonuje a pevne sedi.
Ted ke zvuku, budu hodnotit jen pres digital, analog je podobny. Asi nejvetsi problem je zahuhlanost, basy jsou mirne zastrene, stredy nejsou vyrazne a vysky jsou relativne obstojne. Prepinac bass enhancer ma polohu vypnuto nebo 1 ci 2. Na 1 to basy zvyrazni a zmohutni, 2 uz je moc "disco" a uz to je predunene. Pouzivam to ted na 1.
Clovek si musi nastavit dobre ekvalizer a pak je vystup obstojny. Hlasitost je dobra tak tesne za polovinu, pak uz prestanou stihat.
Souhr je asi takovy, pokud se pouziva digital s ekvalizerem tak se da cena akceptovat (neni zapotrebi extra zvukovka za cca 1k, staci SPDIF z integrovane). Pokud ma clovek nejakou Audigy2+, M-audio, asus xonar ci podobnou zvukovku je asi lepsi poridit bud ten Alesis M1 ci Samson 50a.
Omlouvam se za to dlouhe cteni![]()
Desktop PC - C2D E6550@2.7MHz + AC F7 Pro|Gigabyte GA-EP35-DS3|2x2GB DDR2-800|ASUS EAH4870/HTDI 512MB + AC S2|Seagate 160GB, Hitachi 160GB|NEC 4550|Logitech MX1000|ViewSonic VX2025wm|Edirol MA15D|AirLive FS6500 + Samsung 320GB
Backup PC - CPU: Athlon XP Barton 2500+ BOX@2000MHz|MB: MSI KT6 Delta-FISR|RAM: 2x512MB DDR400|VGA: MSI NX6600-VTD128 Diamond@GT|HDD: Seagate 60+8.5GB, Maxtor 30GB|DVD: Toshiba SD-R5372|Monitor: ADI E75|Dalsi: Audigy2PEX + Genius 5.1HT, Logite MX1000, APC CyberFort 500
NB: Asus F3T008
Super, začíná se to tu nějak rýsovat
Btw zapomněl jsem upřesnit, že jsem ten zvláštní typ člověka, co má HLUCH. Jednou jsem zkoušel na velkejch (fakt velkejch) reprákách z věže pouštět mp3ky (samovýroba z cd). Ani na třech různých typech hudby jsem nebyl schopnej rozlišit rozdíl mezi 128 a 320kbit
Na stole mám už snad 12 let tohle http://standa.chytrak.cz/hard/repro/repro.htm - SPKA1A (teď jsem ten link někde vyhrabal a teda ono je to fakt punk nejhrubšího zrna) - a přijde mi, že znějí ok. Aby ne, když nemám žádný srovnání.
Přijde vám tahle dvojinformace jakkoli důležitá pro doporučení konkrétních beden?![]()
driv jsem taky nepoznal nic, ale po koupi M-Audio Studio Pro 4 uz rozdily v mp3 poznam a je to opruz shanet vsechno znovu v lepsi kvalite![]()
Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)