Citace Původně odeslal kubajzz
Ne,
právě že to je chyba v zapojení. Dá se to upravit.
Více třeba na http://www.tydyt.cz/kabely/index.htm
Nie nie je to chyba zapojenia.

Uz som to tu x-krat omielal, takze znova

Dovody, preco mate ciernobiely obraz na TV mozu byt v zasade dva:

1.

Nemate nastavenu spravnu normu. Ta sa da nastavit vo vlastnostiach TVOutu v driveroch. Nasa norma je PAL-B.

2.

Existuju dve specifikacie prenosu TV signalu po kabli. Stara a nova.

Nova ma oddelene signaly pre luminance (jas) a chrominance (farebnost).

Stara ma tieto dva signaly spojene do jedneho s urcitym fazovym posunom.

Nova specifikacia je vymyslena len a len kvoli tomu, aby vznikali pri prenose mensie straty, aby bol vysledny obraz kvalitnejsi.

Teraz to podstatnejsie:

S-Video vystup -> Podla specifikacie ma luminance a chrominance oddelene. ATi karty to vzdy oddelene mali, kdezto nVIDIA nie. nVIDIA tym padom sice nedodrzala specifikaciu, ale zachovala kompatibilitu so starsimi zariadeniami (TV).

SCART -> V dosledku tychto dvoch specifikacii existuju dve verzie SCARTov. Stara, ktora ma samozrejme oba signaly v kope a nova, ktora ich ma oddelene.

Na mieste, kde v starej specifikacii je signal v kope, je v novej iba luminance. Chrominance je inde.

Pokial mate stary televizor (video), ktory je samozrejme podla starej spec., ten ocakava tieto signaly v kope, ked ich nedostane, zobrazuje iba to, co dostane resp. vie si zo SCARTu zobrat (luminance) a obraz je ciernobiely.

Da sa to vyriesit preletovanim SCARTu, kde priletujete na chrominance 470pikoFaradovy kondenzator a druhy koniec priletujete do luminance.

Uff...Asi to spravim "Dulezite".