Moje zkušenosti z plněním - NIKDY VÍCE - raději připlatím za original!
fakta:
- barvy kterými se plní cartridge mají jiné odstíny tzn. pokud jste puntíčkáři jako já tak obrázek s originálem je jinak barevný než z doplňených inků.
- inkoust který se doplňuje není tak kvalitní a "jemný" což znamená že sice se snažíte tisknout 1200 dpi foto kvalitu, ale ona se tiskne stejně jen 600 nebo dokonce 300 protože je prostě neoriginál ink hustý
- hustým inkoustem se ničí hlava (to je neodmyslitelý fakt) - oprava hlavy vyjde kolikrát dráž než koupě nové tiskárny (a zároveň se ztrácí záruka při použití neoriginálního inku, a servis to pozná
- při koupi tiskárny VŽDY hledím na cenu cartridgí (tonerů), podle toho také vybírám

např vím že HP ink tiskárny (ač je fakt nemám rád - respektive jejich software), mají náplně nejlevnější. Orig černá do "normální - home" tiskárny stojí do 400,- Kč a vytisknete z toho opravdu dost listů ! Barevná pak o kilčo více - to mi nepřijde takový cenový masakr.

A mimochodem jestli jste spokojeni z low kvalitou tisku viz obrázek z prvního postu (při použítí raz barvy), dá se nastavit ekonomický tisk, kdy uděláte jednou tolik výtisků...

Vzhledem k demokratičnosti tohoto fora - myslím že když se objevil thread o plnění, měl by tu být příspěvěk který před tímto varuje !!