Výsledky 1 až 22 z 22

Téma: HW uprava Revolution 5.1 - výběr součástek

Threaded View

Předcházející příspěvek Předcházející příspěvek   Další příspěvek Další příspěvek

Standardní Re: HW uprava Revolution 5.1 - výběr součástek

Poslední úprava

Tady jsou ještě moje dojmy ze zvuku při různých variantách kondenzátorů, nakonec jsem zkoušel ještě variantu 3) jenom se svitkovýma, která zvítězila.
    Vše je už po výměně a) oper. zes. za OPA 2132 a b) zlepšení filtrace napájení na 2x1000u Low ESR + 10n svitek.

1) tantalové 22u + 220n svitkový:
    Zvuk je výraznější, hlavně výšky. Nástroje jsou hmatatelnější. Vnímám větší prostor, jsem zvukem více obklopen. Zdá se mi, že byly možná lehce slabší středy. Ale taky to může být těma výraznějšíma výškama.

2) tantalové 22u
    Tady byl zvuk méně výrazný, výšky slabší, prostor méně výrazný. Připadalo mi to hodně podobné zvuku před úpravou.

3) svitkové 10u
    Poslední a finální varianta. Podařilo se mi sehnat svitek dostatečné kapacity (10u/16V), rozměrově malý . Platí v podstatě bod 1), zvuk mi připadá nejlepší. I teoreticky by to měla být nejlepší možnost, bez zbytečné kombinace tantal+svitek.
    + Ještě jsem vyměnil za svitkové i 3 SMD keramické kondíky hned za DAC. Zde jsem dodržel původní hodnotu, tj. 220p + 1n. Ve schématu vyznačeno zeleně + světle modře.

Hlavní rozdíl, který vnímám, je výraznější podání se silnějšíma jasnějšíma výškama (na které jsem nejspíš dříve nebyl zvyklý) a větším prostorem. Nástroje jsou hmatelnější, lépe je v prostoru určím. Taky má větší vliv správná pozice, nejlepší prostor v nahrávkách vnímám v pozici kolem rovnostraného trojuhélníku (nebo jemně dopředu). Ale tady bude mít vliv i ne zrovna ideální rozmístění reprobeden, protože slyším útlum nizkých kmitočtů, kdežto v jiném místě pokoje zase přebytek. Nemám ale na výběr s jiným umístěním.

Také veškeré moje dojmy berte prosím s rezervou, v audiu mám minimum zkušeností, a navíc mám pořád relativně obyčejnou aparaturu (hlavně reprobedny)...

obrázky
    - schéma s vyznačenýma původníma součástkama a jejich hodnotama. Tyto jsem měnil.
    - karta po finální úpravě. Ještě jsem pak zafixoval některé kondenzátory kapkou tavného lepidla.
    Přiložené obrázky Přiložené obrázky
    Naposledy upravil Firuz; 04.05.2009 v 23:08. Důvod: oprava překlepu
    . . . if you dont live for something you will die for nothing
    Q9300 + Ninja | EP35-DS4 | 8GB | HD4670 + AC S1 | 640 AAKS, 320GB YS, 1.5TB EVDS | SH-S203B | Corsair VX450 | HP ZR24w
    M-Audio Revolution 5.1 | Marantz PM4001 | EPOS ELS-3 | Sennheiser HD555->595
    C7D | 17-40, 50/1.4, 100/2.8, 70-300 | 430 EX II

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. Odpovědí: 4
    Poslední příspěvek: 20.09.2006, 14:33
  2. Prostorovy zvuk u filmu
    Založil Caleb v sekci fóra Zvuk
    Odpovědí: 13
    Poslední příspěvek: 07.06.2006, 16:44
  3. Nejde zvuk u tv karty
    Založil krysodlak v sekci fóra Ostatní hardware
    Odpovědí: 7
    Poslední příspěvek: 30.01.2005, 12:56
  4. Výběr zvukové karty